Discursul fidelității, instrument de control si manipulare a celui mai naiv din relație

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ceea ce te face sa ajungi la angajamente de exclusivitate in relatiile proaspete de cuplu si mai ales in cele care te satisfac sexual, … este strict interesul tau de a reduce libertatea partenerului si a creste controlul pe care-l ai asupra lui. 

Prin obtinerea angajamentului de exclusivitate, crezi ca ti-ai eliminat (surclasat) competitia, confirmându-ti astfel superioritatea de a controla un barbat dorit si de altele. Sau invers, o femeie dorita de alții. 

Nimeni nu se angajeza la exclusivitate gandindu-se serios ce presupune asta pentru el insusi.Sau daca se gandeste o face la modul, cum altfel decat pervers si stie ca in fata unei oferte irezistibile va gasi solutii sa fenteze vigilenta partenerului la care-si angajeaza sclavia sexuala si sentimentala.

Exact aceasta convingere, de care sunt constienti fiecare cand se angajeaza, duce la preocuparea generalizata pentru spionajul in cuplu.

https://www.fiiconstient.ro//?p=2687   Aici ceva pe aceasta temă.Aproape oricine simte sau stie ca povestea fidelitatii este o manevra a unui razboi surd de putere si control. De aceea, nimeni nu crede cu adevarat mizeria angajamentelor de fidelitate.

In cel mai rau caz, proaspetii angajati la fidelitate se bazeaza, cu putin teatru de vinovatie ”autentică”, … ca vor alimenta importanta partenerului  ”inselat”  si acesta va trece peste incident, …  daca afla de el.

Dar poate ca nici nu afla, caz in care … toata lumea este fericita si fidelă.

Majoritatea-si fac calculele de angajare in exclusivitati gandindu-se la avantajele care le presupune restrangerea libertatii celuilalt.
Irezistibilă este puterea de a-ți controla partenerul, nu propria sclavie de fidel.

Toti cei care jurati fidelitati, fara sa stati prea mult pe ganduri, stiti chiar in acel moment cat de perversi sunteti.

Stiti ca ati mai promis fidelitate si ati umblat sau suspinat dupa fundu si atentia altora, …  dar cu toate astea mintiti si vă mintiti fara rezereve de cate ori aveti posibilitatea sa controlați un partener.

Si asta chiar dupa ce aveti experienta dezinteresului fata de cel care v-a cerut fidelitatea si v-a oferit-o.

Aproape toti isi doresc un partener supus si controlabil, chiar daca neinteresant, care sa le dea sentimentul importantei si confortul ca este integrat social,  …  dar in acelasi timp li se pare absolut normala propria libertate.

Nimeni nu poate cere asta, … dar toti aici vor sa ajunga cu manevrele lor ipocrite.

Stiu femei despotice, extrem de geloase, care-si tin barbatul sub o presiune nebună prin controale si suspiciuni neincetate, care insa se ofera fara conditii, dispuse la un efort enorm sa satisfaca pretentiile exagerate a vreunui tip de care sunt atrase.

Si barbatii sunt la fel, dar enorma sensibilitate feminina le impinge pe acestea la gesturi extreme si experiente intense.

Nu stiu daca ati observat ca fidelitatea este o calitate care nu o cauta nimeni, decat ca moneda de schimb pentru fidelitatea (controlul) celuilalt.
Nu cred ca ati vazut vreodata macar un singur individ care sa zica:  ”eu sunt o persoana fidela, … dar nu am nici o problema cu infidelitatea partenerului meu” .

Daca nu ai nici o asteptare ca partenerul sa-ti raspunda la fidelitatea care te caracterizeaza, cu fidelitate, atunci recunosc onestitatea ta cand afirmi ca fidelitatea este o valoare pe care o apreciezi. Altfel discursul fidelitatii, ca si cel al iubirii de altfel, este un instrument in lupta de putere si control in relatiile tale.

In fapt, chiar imensa preocupare pentru problematica exclusivitatii dovedeste ca suntem cu totii constienti de importanta libertatii de a relationa cu cei de care suntem atrasi si ca aceste atractii sunt inevitabile si generalizate. Povestea iubirilor eterne, exclusive si indestructibile, este doar o modalitate de a exploata nefericirea si naivitatea celor mai slabi si mai putin abili.

Pentru că la fidelitate te angajezi luand in calcul doar avantajele tale din fidelitatea celuilalt, … imediat ce proaspatul angajat, sa zicem ca femeia, (intrucat presiunile sexuale sunt semnificativ mai mari decat pe barbat) intelege partea ei de obligatii, pur si simplu intra intr-o disperare vecina cu panica in fata perspectivei de a nu se mai putea fute cu cei 1, 2, sau 10 tipi dupa care saliveaza in viata ei de fiecare zi.

Din acel moment colegul, vecinul sau necunoscutul cu care te intersectezi cam des in autobus devine irezistibil.

Cand ti-ai interzis atractiile, acestea se amplifica enorm, exact cum daca-ti interzici respiratia, consecinta este permenenta cadere in respiratii disperate, haotice si profunde.

Relationarea si atractiile care stau la baza lor sunt aerul sufletului uman.

In consecinta, daca-ti negi sau reprimi atractiile, rezultatul este ori o intensificare disperata a acestora, ori moartea sensibilitatii.

Nu poti ramane viu, fara sa respiri, la fel cum nu poti ramane sensibil, fara să-ti urmaresti atractiile si sa dezvolti relatii multe, complexe si oneste, asa cum cere de altfel sufletul tau prin atractiile tale.

Revenind la exemplul cu femeia noastra proaspat angajata intr-o relatie exclusiva, imediat ce constientizeaza ca barbatii de care era atrasa ii sunt interzisi, nimic altceva nu mai conteaza decat sa ajungă cat mai repede in pula lor.

Si bineinteles ca in foarte scurt timp, daca esti o tipa dezghetata, abila si atractiva sexual … si reusesti să ajungi f rapid in ea. 🙂

Daca insa nu ai ceva ”pe teava” sau nu ai abilitatea de a arde etape de relationare pentru a ajunge rapid la sex, … din momentul in care ti-ai propus sa servesti o singura pula tot restul vietii tale, …. visele tale vor fi orgii orgasmice neintrerupte.

Mai mult, din acel moment pula pe care tocmai o detii, parca nici nu o mai vrei. Pana cand aceeasi pulă se decide să-si traiasca libertatea, caz in care interesul tau pentru ea va deveni brusc si dintr-odata enorm.

Daca insa, pentru ca esti o fata cu un libido scazut si o sensibilitate uzata de prea multa vinovatie, rusine sau mentalizare,
cu prea putine optiuni si nu foarte atractiva,
iar accesul la un barbat si scula lui sa fie o realizare imensa, este posibil să eviti scenariul de mai sus dar in cazul asta fii convinsa ca daca nu ai un barbat aflat in exact aceeasi situatie, declaratiile lui de fidelitate sunt apa de ploaie.

Si in cazul barbatilor lucrurile stau la fel, cu mentiunea ca daca nu-s exagerat de inadaptati, cu o istorie de rateuri in relatiile cu femeile, … ei se simt mai liberi de propriile angajamente, iar presiunile sexuale sunt mai mici.

Vedeti mai jos o discutie recentă si relevanta cu o prietena f bună pe tema asta:

EA:
Am iesit ieri cu prietena mea S…la plaja..
ca sa vezi cum suntem noi …
mi-a zis ca a hotarat cu prietenul ei sa aiba o relatie exclusiva ….de pereche..
Îl dorea pe tipul asta f mult..se simte f bine cu el..
Dupa ce au hotarat de comun acord sa nu se mai vada cu altii…ea s-a futut cu unul.
Și era plina de remuscari si se simtea super naspa.

EU:
hahahaha. Ce tipic feminină ii situația. Pai imediat ce reprimi, dorinta explodează. Remuscarile si starea naspa veneau din perspectiva de a fi inselată si a fi nevoita sa se confrunte cu sentimentul de neimportanta. Fii sigură ca nu-i parea rau de sex, ci de eventualele consecinte de a-si indeparta parteneru. Naivii is tentati sa creada ca remuscarile vin din constientizarea că traiesc o dragoste adevarată. Să fim seriosi.

Iar dacă esti o tipa care nu ai optiuni facile de a te fute dupa ce faci un angajament de exclusivitate, sau presupun timp si implicare pe care nu o ai, pur si simplu visezi numai orgii.

EA:
da da . Eu am fantezii de astea :)))
In fine…dupa ce am pove si ne-am ras o gramada
ne-am simtit super…si ea s-a mai relaxat cu privire la vinovatie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.