”Piese” de sfârsit de vară

1.  Nu poti umple goluri interioare ale lipsei de sens in viata cu validari , asa cum nici o putere si nici un succes nu linisteste anxietatea pretentiilor de superioritate , … pentru ca in sinea ta oricum te simti nesemnificativ si neimportant.

Iar ca sa depasesti sentimentul de neimportanta poti face doar un singur lucru: sa devii profund uman in motivatiile, intentiile si deciziile tale. Doar asta aduce sensul in viata si topeste orice umbra , toti demonii sau anxietatea.

”Cum devii profund uman?”

Cultivand
a. onestitatea cu tine insuti si cu cei cu care relationezi,
b. prietenia cu tot ce este uman sau aspira sincer la umanitate in aceasta lume
c. smerenia care te ajuta sa depasesti pretentiile de superioritate , competitia si tentatia de a judeca

2. Nu cred ca umanitatea este un sablon plictisitor. Cred că este doar contextul ca individualitatea si potentialul fiecaruia sa se exprime la maxim. Orice potential eliberat stimuleaza deblocarea potentialului din ceilalti. 😉

3. In relatii nu vei gasi secretul eliberării de suferinta. Vei gasi insa continuturi umane particulare nepretuite care merita cunoscute, admirate, protejate, incurajate si savurate. Toate aceste continuturi sunt energii care le incarnam iar unele nici nu pot fi conceptualizate. Pot fi doar percepute si lasate sa te satisfacă.

Când relationezi in conditii de libertate sentimentală si sexuala , vei imbrațișa , admira , proteja si satisface continuturile sexului opus demne,  oriunde si oricand le vei intalni. Inafara acestei politici sufletul iti moare si confuzia in prima faza si nebunia in a doua se instaleaza.4. De astea patesc de cate ori ma intersectez cu Lotr sau Hobbit 🙂 :Am suspiciunea ca intunericul este o inventie a luminii , atât de avansată tehnologic (inventia) incat acesta (intunericul) sa fie convins de suveranitatea si dreptul lui la puterea absolută asupra existentei si universului , ca prim nascut in competitia cu lumina.Cred ca miza vietii este mineritul (atentia rabdatoare si neobosita la fenomene discrete , la motivatii si intentii) in adancurile fiintei pt a descoperii acele structuri ale luminii din noi care au proiectat intunericul. Acolo se afla si sensul existential al intunericului si atitudinile sanatoase fata de el.Inconstiența si parazitul care-l reprezinta si ne posedă este reflexia exacta a intunericului si a pretentiilor sale. Tot ce inseamna integritate umana, sensibilitate si pace interioara este insasi lumina in procesul de recuperare a propriei identitati de sub seducatorul farmec al puterii iluzorii a intunericului.5. O elucubratie nevinovata si comuna pt consumatorii de sirop intelectual spiritual:Intregul univers material este un pretext si deseori o diversiune pt ca lumina (constiința) ce il sustine si programează, să se cunoasca pe ea insasi prin constienta umana in experienta vietii si a morții. 😉

6. Am observat că oameni care au luat doar suturi in cur toata viata lor in relatii … se trezesc ei sa-si arate ce scula mare si tare au exact cu cei care le dau o sansa reala la pretenie adevarată.

7. Eu prefer sa caut mult pe cei care consider că merita atentia si implicarea mea , decat să-mi pierd timpul cu  incurajări la onestitate pe cei care nu o ofera nici cand o primesc .

8. Observa cand te entuziasmezi si renuntza decis la orice forma de entuziasm. Te entuziasmezi pt ca te identifici cu ceva ce crezi ca-ti sporeste valoarea. Nu exista asa ceva. Nimic nu-ti poate lua sau spori din valoarea a ceea ce esti. Entuziasmu’ ii un soi de a te agatza de o experintza sau perspectiva faina. Te poti bucura maxim de orice dar nu te entuziasma. Aminteste-ti ca orice se-ntampla defineste un moment si nu implica cu nimic momentele care vor veni. Ideea este sa ramai in primul rand cu tine … cea dincolo de starile prin care treci. Iar asta nu este o renuntare la ceva placut asa cum pare la prima vedere. Ci este o centrare mai puternica in ceea ce esti, din care poti simti mai profund si intens experientele.

9. Atentia care ne-o oferim unii altora este o tehnologie blândă si naturala de transplant de perspective . Nu intamplator este f important să-ti intelegi mecanica atentiei si odata ce ai preluat in mainile tale aceasta functie, să alegi bine unde ti-o investesti.

10. Energia care o risipesti judecand pe cei din jurul tau este exact resursa de care ai nevoie sa intelegi cu adevarat ce se-ntampla cu tine si in viata ta.   Judecata te orbeste si innebuneste. Contemplarea si bunul simt iti alimenteza luciditatea si puterea de perceptie. Este exact ce ai nevoie evaluezi lucrurile corect pt decizii care te apropie de o stare interioară durabilă de bine.

In lipsa unei imagini corecte chiar daca inca nedetaliată, asupra evenimentelor vietii tale, deciziile ce le iei te vor distruge incet dar sigur .

Viata ta nu este o cursă de supravietuire , catre succesul individual obtinut surclasându-ti oamenii din jur, ci o calatorie al carei sens este recuperarea si constientizarea legaturilor prin care umanitatea si integritatea ne uneste din nastere (si probabil dinaintea ei) pentru un proiect comun numit generic de cei sensibili cu sufletul de copil inca intact : …. raiul pe pamant.

Raiul ăsta este de fapt un loc in care ne simtem tare bine pt ca a disparut otrava spiritual mentală ce-ti injecteaza constant perfuzii de ipocrizie , nesimtire, superioritate in venele de inconstient.

11. Iti este teribil de greu să renunti a intelege ratiunile refuzului cuiva intrucat crezi ca intelegerea acestora ti-ar da controlul asupra lui.

La baza este nevoia de control si pretentiile de superioritate. Dar exact aceasta fuga dupa confirmarea puterii si superioritatii tale iti interzice luciditatea care ti-ar arata ca mare parte din apropierile si indeparatarile vreunui partener sunt o mecanica dincolo de controlul oricui.

Iar aceste ratiuni ale vietii trebuie respectate. Sigur ca nebunia noastra interioara are ratiunile ei , dar nu merita sa ti pierzi nici o secundă sa le patrunzi. Daca nu cauti controlul asupra nimanui nu te vor interesa si le vei respecta sincer. In definitiv si tu vrei sa-ti fie respectate motive de indepartare oricat de absurde par altora.

Alt factor care face atat de grea acceptarea deciziei de a se indeparta a vreunui partener ce ti-a fost apropiat este … EXAGERAREA IMPORTANTEI DECIZIEi DE A SE APROPIA de tine. Cand obtinem apropierea cuiva , imediat respiram usurati ca suntem ok ( realizarea anesteziaza neincrederea in sine) si ne consideram irezistibili si asigurati pe veci cu tipul care s-a apropiat de noi.

Pe acest fond de dopare a incredererii in sine si a convingerii ca esti cu sacii definitiv in caruță, orice indepartare a celui care ti a furnizat iluzia importantei , te doboară amplificand enorm toate neincrederile in sine.

Pt asta trebuie sa intelegi profund , tu si intreaga lume. Ca orice decizie de apropiere vizeaza doar momentul prezent. Cand intelegi asta te bucuri de acel moment cautand sa-l faci cat mai autentic si satisfacator.

Relatiile noastre nu sunt surse de validare ci oportunitati de a ne cunoaste mai bine , si a ne simti mai bine. Trateaza-le ca atare si ceva nou va aparea in experienta ta de cuplu.

12. Nu trebuie sa-mi dai dreptate. Este suficient pt mine ca rezisti tentatiei sa-ti descarci frustrarile pe mine.

13.  Cand nu constientizezi bine presiunile interioare de apropiere si nu le gestionezi separat independent de cei care sunt cel mai la indemana sa ti le satisfacă, intri in confuzii si implicit decizii pripite dezastruoase.

Nevoia de a satisface ceva stringent dar neconstientizat in tine , te face sa nu mai vezi corect oamenii de care te agati.

Trebuie inteles ca oricata nevoie ai de experienta apropierii , ai nevoie sa evaluezi lucid si corect care sunt oamenii cu care chiar poti avea aceasta experienta si in ce masură.

Altfel ramai decuplata de la continuturile reale ale unui om , proiectezi ceeace ai vrea sa fie acolo ca sa-ti protejezi sperantele ca vei putea profita permanent de individul acela si astfel alimentezi sentimente de importanta a celuilalt si dispret pt slabiciunea ta.

Nici o nevoie din lume oricat de rezonabila sau nevinovata nu ne scuteste de luciditatea de a vedea adevarul , a cauta oamenii care vor sa ti ofere ceva , si a accepta doar ceeace si cat vor sa ofere.

Daca vrei mai mult , devin-o mai mult, intelege mai bine , fii mai atenta, cunoaste-te mai bine , alege mai bine , risca mai mult, accepta esecu , invata din el , treci mai departe recunoscator ca ai putut avea experiente si nu te ambala in fata momentelor si experientelor reusite..

Nu exista cai rapide, facile sau situatii idilice intr-o lume in care doar perversitatea , ipocrizia si superioritatea sunt alagerile majoritatii.
Umanitatea si onestitatea acum rasar in lume si depinde de noi patul germinativ care ar duce la o dezvoltare mai rapidă.

Din acest motiv singurul tau aliat este luciditatea care te ajuta sa te inconjori de oamenii langa care poti fi relaxata , vulnerabila , deschisa pana capeti puterea si competenta de a trezi in ceilalti ceea cauta sufletul si cracii tai probabil foarte incinsi.

14. .Foarte important. Nu incerca să intelegi motivatiile celor care te refuză desi in interiorul tau este doar caldura pentru ei. Nebunia, confuzia , sentimentele de importanta, nevoia da a pedepsi cand importanta nu-ti este satisfacuta, teama de adevar si autenticitate de obicei f departe de iluziile care si le fac fiecare … fac deciziile de indepartare sau refuz lipsite de relevanta si mult prea complicate pentru a le baga in seama.
Simpla ta nevoie de a intelege , indica ca vrei ceva de la acesti indivizi inconstienti si confuzi iar asta le incurajeaza politica prin care cauta sa-si reconfirme superioritatea.

Orice refuz oricat de absurd sau nefiresc trebuie acceptat instantaneu cu respect pt cel care ti-l furnizeaza. Este foarte greu la inceputuri ca si cele care le traversezi tu sa vezi ca tot ce este mai fain si uman in tine … nu are nici o valoare daca nu dai limbi importantei nimanui.

Pot fi motive absolut rezonabile , cum ar fi aparitia altor persoane care le capteaza toata atentia sau schimbarea politicii de viață si trebuie respectate fara discutii cu atta mai mult ca cat acestia ne-au oferit totusi unele experiente placute.

Solutia este una singura. Sa ai rabdare fiind foarte atenta in jur pt a cauta oamenii cu care poti imparti ceea ce ai de oferit in conditiile tale. Să gestionezi cum poti presiunile interioare care cer atingere, sex , cominicare , conexiune.

15. Eu unu nu consider ca fiind grav când barbatii vor să te futa fara sa te cunoasca pt ca poti cunoaste bine pe cineva chiar facand sex si pt ca in definitiv sa primesti corpul si atentia civa nu este putin lucru. Esential este atitudinea fata tine in timpul care-l impartiti. Iar daca ceea ce se-ntampla in sex atinge ceva mai profund sunt sanse ca lucrurile sa evolueze catre ceva mai consistent

16. Este o mare diferența intre a-ti decora identitatea cu principii si valori inalte, si a gasi in sensibilitate valorile sufletului tau.

17. Barbatul nu vrea sa apartina unei femei. Nesigurantele lui venite pe filiera competitiei in care el se raporteaza la ceilalti, il fac sa-si doreasca certitudinea apartenentei la o femeie. Cu femeile lucrurile stau identic. Ceeace vine pe filiera parazitara (ratiunile inconstiente ) nu are sex si implicit problematica este aceiasi la barbat si femeie.

18. Colivia senzuală a certitudinilor sentimentale din relatia oficială la care se crede că se intoarce barbatul  dupa ”escapadele” extraconjucale este o eroare de intelegere. El se intoarce la relatia oficiala la fel de des cat se intoarce la celelalte femei din viata lui daca ele exista. Grav este ca toti , barbati sau femei se dezic de importanta relatiilor paralele , ca sa si asigure relatia oficiala care le anesteziaza neincredere in ei insisi.

19. E cred că multi cautatori de excelenta umana nu inteleg ca ei de fapt cauta starea durabila de bine, sentimentul se sens si pace interioara. In relatii nu se cauta sfantul gral al eliberarii de suferinta, care pt multi este dragostea.  Inconstienta cauta intradevar salvarea in relatii, dar ceeace ne hranesc nevoile fundamentale si indispensabile de interactiune, atingere, comunicare , sex, intelegeri sau revelatii este continutul uman al celor cu care relationam.

20. O femeie inteleapta nu lasa barbatul sa se convinga ca dragostea pt o femeie este raspunsul. O femeie inteleapta intelege ca multe femei au continuturi particulare care hranesc un barbat si implicit il amplifica sensul in viata si luciditatea.

21. Sa vorbesti de iubire si dragoste cat inca mai vezi in tine posesivitati, comparatii ci ceilalti , neincrederi in sine si in cei foarte apropiati, frica de vulnerabilitate, judecati si superioritati fata de cei de acelas sex, pretentii cu radacini in iluzia ca cineva iti este dator cu ceva etc este pur si simplu STUPID si nu stiu cumafirm mai categoric si convingator. Cand ati depasit frumos toate astea sau macar ati facut o in mare masura , putem vorbi de o stare de constiinta compatibila cu iubirea in sensul in care-l dau eu acestui cuvant.

22. Să accepti promisiuni sau angajamente in relatiile tale, de la parteneri este la fel de pervers ca si a le oferi.   Oricat de sincere si bine intentionate ar fi angajamentele relationale ce le primesti, fie ele de fidelitate sau doar consecventa a sentimentelor. bunul simt minimal te obliga să-ti eliberezi partenerii de ele imediat ce ti le-au facut.     Nu exista absolut nici un motiv rezonabil pentru a oferi sau accepta angajamente sentimentale.
Orice angajament sentimental implica fara exceptie o mutilare sufleteasca care in orice relatie onesta nu poate fi acceptata. Cum ne putem imagina că ne putem angaja si controla sentimentele cate vreme ele au aparut dincolo de orice control personal.  Dacă sentimentele ar putea fi controlate, toti ni le-am orienta cand vrem unde vrem si implicit nefericirea sau neimplinirea sentimentala ar fi istorie de mult uitata..

Dar prin natura lor, … sentimentele sunt ceva complet si absolut incontrolabil, si … generatii intregi de parteneri de cuplu s-au distrus consumati de nebunie, isterie, plictiseala sau boala incercand sa se minta ca sunt stapanii propriilor lor sentimente pentru partenerii lor. Respectul pt trairea intima a tuturor celor cu care relationăm este respectul in fata vietii si ratiunilor ei. Dar cum sa respecti ratiunile vietii si libertatea sentimentală cand partenerii tăi sunt combustibil pt pretentiile tale de buric al pamantului sau marionete in basmul fericirii tale.

23.  Convingerea mea este ca nici o femeie nu poate depasi un anumit nivel de lumina interioara (in sensul de stralucire si bucurie) fara iubirea si increderea totala a unui barbat in ea … care o ajuta prin claritatea lui sa sparga niste bariere de neclaritate ridicate de insasi puterea sensibilitatii ei, care depaseste puterea ei de interpretare si conceptualizare.

24. In sufletul unui barbat incap multe femei si nici una nu este mai importanta decat cealaltă. Fiecare este importanta si indispensabila in felul ei.

In fapt cu cat sunt mai multe femei in sufletul unui barbat ( atentie! nu ma refer doar la pula lui cand zic suflet ) cu atat sufletul lui de barbat este mai mare, mai stabil si mai puternic si cu atat mai recunoscator si generos este cu feminitatea in general oriunde o intalneste.

Un barbat adevarat nu se dezice de nici una din femeile ce-i dau placere, atentie si sens in viață, … ca sa satisfaca pretentiile de superioritate a vreunei nesimtite ce se vrea buricul pamantului.

Sigur ca si viceversa este la fel de valabila.

25. Romantismul este autoiluzionarea ca praful vietii de zi cu zi este ceață aurie. Depresiile sau dezamagirile postromantice inevitabile sunt doar revenirea la realitatea de care ai incercat sa fugi.

26. O relatie nu este niciodata simpla pt ca si inclusiv relatiile cu noi insine sunt infiorator de dificile. Relationarea in sine este un proces neintrerupt de cunoastere a celuilalt si autocunoastere. A crede ca ceva poate fi simplu in relatii si mai ales la inceput este expresia unei perspective irationale sau naive.

Simplitatea relationarii de inceput este o experienta extrem de perisabila bazata pe iluzii si aparente care le intretin fiecare ca sa-si securizeze posesia celuilalt. Oricat de bine te-ai potrivi la inceput … aceste potriviri nu vor mai conta f repede daca ignori complexitatate problematicii relationarii. Insa potriviri mici pot sa se dezvolte f mult daca esti atent si preocupat de ceea ce conteaza in relatii.

27. Nu casatoria uzeaza rapid orice pasiune ci sentimentele de posesivitate care le aduc orice angajamente pe care se construiesc iluzii de control asupra partenerului.

In consecinta nu doar casatoria se aseamana cu CocaCola (normală, light  & zero)  ci orice relatie in care cauti si obti garantii de posesivitate care in realitate sunt apă de ploaie.

Nimeni nu are control asupra sentimentelor , atractiilor si senzatiilor care le produce relationarea umana ca sa-ti poata oferi vreo garantie reală.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.