Răstignirea bunului simt uman prin 3 concepte criminale: religie, calugărie, rugăciune

Zic eu:

Nu ne-am nascut in lume ca sa gasim locuri in care sa ne retragem din ea in izolare, in iluziile mintii noastre (proiectii),  in meditatii sau rugaciune generatoare de fantezii spirituale. .

Suntem in aceasta lume pentru a ne integra profund in ea relationand cu tot ce exista sau putem, pentru a descoperi ce ne leaga si cine suntem.

Nici o fiinta umană care a apreciat si ales prietenia ca fundament al vietii lui nu a avut vreodata nevoie de rugaciune sau meditatie.
Prietenia, onestitatea , corectitudinea sunt singura rugaciune utilă. 

Meditatia dar mai ales rugaciunea sunt alternative disperate cand refuzam prietenia in fondul intimitatii personale.

Te rogi ca să compesezi lipsa ta de vointa de a privi si a te raporta cu prietenie la oamenii si a le da o sansa reala prin increderea ta.

Nu toti merita increderea dar multi merita o sansa reala care inseamna a le oferi onestitatea si deschiderea  pentru a le da ocazia de a arăta cine sunt.

Sunt exact ca cei care-i acuza de perversiune sau inteleg, recunosc si pretuiesc cand primesc ceva pretios si sincer.

Rugaciunea este una dintre cele mai perverse si periculoase ustensile folosite in spiritualitate, … intrucat deturneaza resurse , sperante si aspiratii catre gargara mental emotionala (vezi emotiile de evlavie care sunt o fata a sentimentului de importanta spirituala extrem de perversa) si te lasa cu senzatia ca faci ceva pt evolutia ta cand in fapt te degradezi neavand incredere in tine ca poti aduce prietenia reala in structurile tale profunde.

Lasa rugaciunile si pur si simplu fii ceva mai bun , mai sensibil, mai atent, mai eficient. Dincolo de asta rugaciunea dezvolta SME (spatiul mental emotional) si consolideaza existenta unui dumnezeu exterior care cu regret vă spun ca nu exista. Sincer sa fiu mi-as fi dorit si eu un Dumnezeu la care să mă ploconesc pt iertare , in timp ce mă cred buricul absolut al universului si mă pis inconstient pe toata creatia lui .

Un astfel de Dumnezeu ar fi exact ce am nevoie să-mi conserv nesimtirea criminală. In sine, fiecare rugaciune este expresia unei ipocrizii fara seaman intrucat mergi cu umilinta si rugaminți de iertare sau suport la o ființă imaginara ca să-ti protejezi superioritatea si rautatea in relatie cu ceilalti.

Singurul dumnezeu este vointa voastra si viata care va pulseaza in vene. Folositi ce aveti ca aduceti in viata voastra lucrurile pentru care va rugati.

Si nu uitati , prietenia cu integritatea si sensibilitatatea care o aduce cu ea este cea mai naturală, eficienta, simpla si accesibila forma de meditatie sau rugaciune.

Meditatia este o ustensila utila dar care poate fi extrem de periculoasa cand un anumit control care-l obti prin ea ii da o falsa senzatia de evolutie. Evolutia se masoara in deschiderea catre prietenie si capacitatea de a o intelege corect. Sigur ca odata cu ea vin eo consistenta si durabila stare de bine si liniste interioara.

Daniela zice: 

Stii ce-ai facut tu acum?Te-ai pisat pe toti oamenii remarcabili care s-au remodelat,s-au transformat si s-au regasit pe sine prin diferite metode(ce apartin mai mult sau mai putin unor dogme religioase).Pt.a te desavarsi si implini ca om sunt diverse cai.Iar ceea ce este bine pt mine poate fi daunator pt tine. Suntem unici si avem propriul ritm de evolutie. Niciunul dintre noi insa nu este detinatorul adevarului absolut,oricat de mult ti-ar place sa crezi despre tine asta. Faptul ca esti deschis si lipsit de prejudecati,ca relatiile tale intime sunt deschise,nu te face mai bun sau mai evoluat decat calugarul care a fugit de lume si de sex ca dracul de tamaie. Capcana egoului e foarte subtila.Ceea ce ai scris tu anterior ti se potriveste tie si te felicit ca ti-ai gasit calea si menirea prin care sa infloresti ca fiinta.Atentie insa cand incerci sa fii formator de opinie. Sper sa nu te ofensezi prea tare de remarca mea si sa nu o iei prea personal.Din multe puncte de vedere atingi subiecte delicate si le atingi bine….

Din nou eu: 

1. Exact. Ma pis fara rezerve in principal pe acei oameni ”remarcabili” care apartin unor dogme religioase intrucat :

a) daca desavarsirea lor ar fi fost reala ar fi acuzat insasi religia din care provin . Eu sunt convins că ”desavarsirea” lor este IMENS 
supraestimată.  O anumita realizare energetica nu inseamna intelepciune. Este un important pas catre ea dar mai urmează multi altii. 

b) in gereral calugarii au folosit o cale nenaturala si stupidă ca să evite una naturala si evidentă.  Dovada denaturarea care musteste in toate manastirile acestei lumi. Pt fiecare calugar ”desăvârsit” zeci de mii traiesc o patologie psihica si sexuală infiorătoare . Intamplator am o cumnata prin manastiri de 10 ani. Daca auzi povestile ei despre ce se-ntampla acolo te crucesti. Dar nu am nevoie de marturiile ei si ale nimanui ca sa inteleg ce se-ntampla acolo.

c) calugarii astia nu au ajutat lumea cu mai nimic ci dimpotrivă au tras-o in jos cu o eficiență de invidiat.  Desi linistea unora era autentica interpretarea starilor de constiinta care le traiau au fost tot timpul grav distorsinate de spălarea de creier religioasă. Sigur că claritatea care vine cu linistea autentica te ajuta sa eviti unele conditionari de interpretare dar sunt multe altele care pur si simplu nu si le pot observa sau nu le pot conceptualiza chiar daca le observă ceeace face cunoasterea lor ori distorsionata ori imposibil de exprimat.  In plus prin insasi limitele si autoritatea lor religioasă au promovat ca solutie la problemele lumii ceva nefiresc , stigmatizand caile firesti ca si cea care o propun 

2. Inainte sa-mi atragi mie atentia ca nu respect niste realizati ipotetic , sau reali dar cu costul nebuniei a infinit mai multi , ar trebui sa le spui lor sa-si ceara scuze umanitatii pentru modul in care au indus-o in eroare … stigmatizand sexualitatea si viata fireasca in general si cultivand o obedienta stupida fata de un dumnezeu inexistent. Cand trebuiau sa incurajeze si sa elibereze sexualitatea de orice stigmat dupa care sa cultive prietenia si onestitatea cu sine. Cum sa o faca insa intr-un sistem in care ipocrizie este adevaratul lor dumnezeu.

3. Eu nu sunt mai bun decat nimeni dar competenta mea ma face infinit mai util decat cei mai realizati calugari si sper sa intelegi asta din punctele anterioare. 

4. Polemica este o placere si nu poate ofensa. Doar nesimtirea nu o tolerez si asta doar pentru ca nu vreau nu pentru ca nu as putea. 
Iar in cazu tau nu pot sa acuz nesimtire. 

5. Cazuri particulare pot exista dar foarte rare si daca le-am lua la bani marunti am vedea ca au la baza esenta a ceea ce recomand .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.