Acceptarea și respectarea incertitudinii este indispensabilă unei relatii sănătoase indiferent de faza in care se află

Este esential pentru toti cei care caută o relationare sanatoasă cu sexul opus  … sa inteleagă foarte bine că:
1. o discutie buna, sau mai multe, nu presupune ca urmatoarea sa aiba loc,
2. o intalnire pe care o apreciezi ca fiind placuta nu este nici pe departe vreo garantie ca urmatoarea intalnire va exista,
3. o experienta sexuală sau chiar mai multe nu obligă deloc la o continuare,
4. angajamente si declarații patimase de intentie nu inseamna ca ele pot fi respectate.

Asa ca, daca esti orientat catre un obiectiv din viitor ai pierdut sensul, placerea si oportunitatea apropierii sau maturizarii care sta in ceea ce se-ntamplă in prezent.

1. Intalnesc nenumarati tipi si tipe nedumeriti, contrariati sau direct furiosi
că tipe care discutau cu ei, destul de incantate la inceput, dispar din peisaj,
că dupa doua trei intalniri evaluate ca fiind reusite celalalt renunta peste noapte
sau că dupa un sex ”acceptabil”, partenerul renunta declarat direct sau prin semnale indirecte la urmatoarele intalniri.

2. Nu rareori aceeasi nervi mocniti ii gasesc la unii nemultumiti ca relatia nu trece la urmatorul nivel:
”vorbeste de mult cu mine, dar nu vrea sa iasa cu mine” ,
”ne intalnim si vorbim fain, dar nu vrea sa facem sex”,
‘facem sex bun si ne simtim bine impreuna. dar nu vrea o relatie mai complexă” ,
”cred ca daca nu ar ramane blocata in experiente trecute si ar iesi cu mine, acum ne-am simti mai bine”.

3. Nu rareori se renunță la proiecte comune pt care s-au consumat ceva resurse, ceea ce ofera un argument aparent inatacabil pt ca cel mai frustrat sa acuze lipsa de ”seriozitate” intrucat, vezi doamne, ”nehotararea lui mă duce la irosirea unor investitii” (de timp, bani, ”sentimente”, etc).

Insa ”nehotararea” care se reprosează nu are nici o treaba cu nehotararea, ci cu procesul firesc in care cunosti un om si constati ce simti.

In relatii, …  ”SERIOZITATEA” este ”apa de ploaie” pe langă importanța congruentei cu lumea ta interioara.
Orice om obiectiv si sincer cu el ar intelege ca nu te ajuta cu nimic sa obtii compania unui om  cand nu si-o doreste, doar pentru a-și dovedi ca este un om ”serios ” si de cuvant.

4. De cele mai multe ori cand inviti  la o intalnire, prin asteptarile tale constientizate sau nu, in realitate  inviti la un sex, la o relatie sau daca esti idiot chiar la o casatorie, …  fapt ce te va face superficial si neatent la ceea ce creeaza o experienta placută ce ar putea duce mai devreme sau mai tarziu la o legatura mai consistentă.

Neconcordanța si slabiciunea pe care o tradează acestă inconstiență este simtită usor  de cei mai detasati sau mai experimentati si implicit vei fi folosit sau respins

Intalnesc frecvent barbati care merg la prima sau a doua intalnire vazandu-se deja intr-o relatie in care-si permit pretentii si deci asteptari consistente.

Desi îi avertizez că la o intalnire mergi sa te bucuri de companie si să cunosti o femeie, …  nu să fugi de viata ta in ideea ca ai o relatie, ei tot devin plini de furie cănd tipele renunta la a continua intalnirile . Iar renuntarea acestora este cel mai intelept lucru ce se poate face. Le zic dupa esec acelorasi barbati, … că daca as fi discutat cu femeile care s-au indepartat de ei, le-as fi recomandat să faca acelasi lucru.

Cand obtii acceptul pt o intalnire erotică, aminteste-ti ca acel cineva a acceptat invitatia la un sex, nu la o relatie sexuala si cu atat mai putin la o relatie de lunga durata sau chiar exclusivă, … CHIAR DACĂ ÎȚI SPUNE CE VREI SĂ AUZI.

Trecerea de la un nivel de implicare la altul mai consistent  este un proces care cere, inainte de toate, a accepta nivelul pe care esti si relationezi profitand de experienta care ti se oferă. In definitiv petreci timp cu cineva care-ti place, iar asta nu este putin.

………………………………………………………………

Cand esti bine intentionat si deci corect orientat,  intelegi ca orice indepartare a celuilalt este EXACT  ceea ce are nevoie si exact ce trebuie sa faca. Mare atentie insă si nu confundati indepartarea cu instrăinarea care cand apare indică o relatie anterioară extrem de superficială. Indepartarea este expresia nevoii de a-ti limpezi sentimentele si interesele cand imput-uri noi apar in viata personală si ele nu pot fi gestionate si evaluate instantaneu.

Mai intelegi ca orice experieță placuta presupune fara exceptie o dorință COMUNĂ, autentică, impartasită și … REINNOITĂ CU FIECARE NOUĂ EXPERIENȚĂ. Oricata calitate ar inunda fiecare experientă in cuplu, ea nu garantează o evolutie predictibilă pe care sa putem construi asteptari exagerate sau sa oferi garantii absolute, intrucat lumea noastra interioara este extrem de complexa si nu poate fi siluita fara o puternica degradare interioară, iar lumea exterioară este la fel de imprevizibila si provocatoare.

Si această realitate vor oamenii să o evite prin angajamente si casătorie. Ei nu vor să fie in pozitia de a fi permanent responsabili de continuarea relatiei prin prezența si atitudinea lor, care presupune inclusiv respectul pt libertatea sentimentala a celuilalt. Vor doar să-si asigure prezență neconditionata, care le confirmă puterea si importanta.

Neacceptarea incertitudinii in relatii este unul dintre cei mai puternici factori care creează instrainare. Cei care vor controlul absolut ca reactie la incertitudinea vietii si relationarii, deterioarează exact structurile interioare care dezvolta incredere si apropiere in orice relatie.

…………………………………………………

Toti acesti dezamagiti ”nevinovati” că nu le sunt apreciate ”sentimentele” (dependentele) spun ca se simt folositi si astfel isi justifica o furie, acuzand agresiv sau tacut,  nedreptatea sexului opus asteptand cu disperare o ocazie sa se razbune pe un altul mai slab decat ei.

In realitate insa, dezamagirea ”nevinovată”  si suferinta aferenta nu este deloc nevinovata.
Dimpotriva este expresia unei nesimtiri … INFIORĂTOARE.

Dezamagiții nostri nu observă:

a. că acuza si urasc exact pe acei putini oameni din jur care le-au oferit posibilitatea unei experiete (discutii, intalniri, sex sau chiar o relatie ce a durat ceva), din marea masa de oameni care le ofera doar ignor.

b. că intre a obtine o discutie sau cateva intalniri si a te vedea intr-o relatie durabila este o distanta uriasă, care, … pentru a o acoperi (distanța), este necesară o preocupare decisa si constanta pentru constienta, ratiune, bun simt, demnitate si onestitate.

c. că si in relatiile mature ce impart si dezvoltă compatibilitati majore apar fluctuatii firesti de apropiere departare cerute de bucataria sufleteasca interioară.  Cu atat mai mult aceste renuntari sau indepartari sunt evenimente comune si corecte in relationarea de inceput ce presupun multe necunoscute.

………………………………………………………..

In lipsa increderii si contactului real dintre parteneri, cand fiecare dintre ei reprezinta doar pioni pt importanta personala … orice indepartare a unuia este semnal de pierdere al controlului pt celalalt, ceea ce porneste o lupta pt recuperarea controlului prin inducere de vinovatii, santaje, amenintari cu razbunare, intimidare, etc.

Unii dintre cei parasiți se dau de ceasu’ mortii să se dezvolte si să devină irezistibili pentru a-i atrage din nou pe cei de care au fost parasiti pentru a se razbuna parasindu-i la randul lor. Ganditi-va o clipă in ce lipsă de sens trebuie să traiesti ca sa iei in calcul o astfel de abordare, sau chiar să-ti irosesti timp pentru a atrage parteneri care te-au parasit, pentru a-i umili parasindu-i.

…………………………………………………

5. Vad regulat femei care considera cateva priviri, discutii reusite,  o intalnire sau un sex accidental ca fiind garantia unei relatii fenomenale  si eterne, pt ca ele au simtit ”vibratia subtila ” ca se potrivesc perfect care este si confirmarea că-l cunoaste f bine pe tip.

Sigur ca nu este exclus sa fie chiar adevarată această compatibilitate, dar orice certitudine absoluta este ridicolă iar problematica relationarii pe termen lung este una care depaseste orice perceptie a oricarei vibratii. Experiența relationarii in situatiile  incarcate de miza care le ridică inevitabil viața este singura forma de a cunoaste bine pe cineva.

6. Este plina lumea de indivizi care ”nu-si pot scoate din cap” tipi sau tipe pe care nu ii cunosc decat f superficial.
Stiu destui care dupa ce au  ajuns sa-i cunoasca bine pe cei după care erau ” topiti ” nu pot să inteleagă cum au putut fi atat de orbi incat să-i dorească atat de disperat la inceput.

Doar experiența impreuna si noile date care le pune ”pe masa”  poate duce la afirmatii valabile despre o relatie.

7. Vad permanent barbati si femei mustind a resentimente si dorinta de razbunare pe parteneri care dupa cateva experiente sexuale au renuntat la continuarea relatiei.

Multi dintre acesti frustrati abandonati improască cu mizerii exact pe cei pe care îi curtau si doreau, .. doar pentru că s-au retras dupa ce au oferit de altfel destul de mult.

Prea putini iau in calcul ca probabil ofera prea putin partenerului motiv pt care s-a indepartat, sau ca pur si simplu interesele sau sentimentele de moment ale celuilalt ii cer acea departare. Daca cineva este important pt tine , ..   interesele si confortul lui interior trebuie sa fie la fel de importante.

Indepartarile acestea pot fi expresia unor conjuncturi de moment sau a unor probleme de fond. Oricare ar fi motivele, indepartarea trebuie respectata fiind un motiv perfect pt a aprecia ce ai avut, daca iti lipseste prezenta cuiva.

…………………………

In general oamenii simt natural dependenta celor slabi  si toate slabiciunile si naivitatile  sunt taxate mai devreme sau mai tarziu cu indepartari premature, problema este ca de cele mai multe ori ceea ce acuzam la cei mai puternici (care ne valideaza si trezeste dependenta ) practicam si noi cu cei mai slabi si ceea ce dispretuim la cei mai slabi apare in noi in relatie cu cei mai puternici.

Pana nu rupem acest cerc vicios al minciunii si atitudinilor perverse si ipocrite in relatiile de cuplu, noi nivele de frustrare, ura, confuzie si boală ne asteaptă.

Insă toate situatiile de mai sus sunt nepretuite pentru că-ți permit să-ti investighezi motivatiile adevarate (nu cele declarate) pentru care relationezi.

………………………….

In concluzie amintiti-va ( bineinteles daca vreți)
ca cei cu care relationati nu sunt pioni in visele voastre de importanta si fericire,
ca orice refuz si orice indepartare in orice faza este doar momentul pentru un sincer multumesc interior, chiar nerostit,
ca orice faza a relationarii poate oferi f mult si nu presupune trecerea neaparată la un nivel mai complex de interactiune,
ca, concordanta intre ceea ce ceri sau speri si ceea ce spui trebuie sa fie totală.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.