Despre refuzul femeilor de a cunoaște bărbați

Unul dintre cititorii mei , imi scrie usor nemultumit de raspunsul care i l-am oferit anterior in acest articol Rezistența femeilor la abordari si relationare :

”Salut. E bun articolul pe care l-ai scris dar parcă mai potrivit pentru ceea ce mă frământa era următorul titlu :
De ce majoritatea femeilor nu acorda bărbaților necunoscuți șansă de a le cunoaște și de a îi cunoaște?

Și o sa dau un exemplu în acest sens: aplicația de dating badoo permite vizualizarea pozelor unui user iar apoi dacă îți place se apasă pe inima dacă nu pe butonul X. Mie îmi apar multe fete care au apăsat ca le place de mine dar în momentul în care le scriu mesaj ele in general nu răspund din simplul motiv ca sunt  necunoscut.
Una dintre ele a răspuns și a zis ca nu o interesează pentru ca sigur sunt aventurier .
La un coleg una ia zis ca știe ea cum sunt băieții , ca vor doar sa … și după aceea o sa o lase balta.
Deci eu zic ca multe dintre ele sunt pline de idei preconcepute, 
le este frica sa nu para ușuratice
și de aceea zic eu ca nu prea acorda ele șanse bărbaților necunoscuți sa le cunoască.
Când ai timp dacă se poate mi-ar plăcea un articol pe tema asta. ”

6355e5c17a64c752e82d4e0856e983f3Eu: Femeile nu acorda sanse barbatilor necunoscuti  din cateva motive simple:
a. Nu considera ca este ceva interesant pt ele in barbatii ce-i ignora, care sa le aduca satisfactia dorită, dincolo de ceea ce pot vedea si evalua la o privire superficială.
b. Sunt confuze, neincrezatoare si traumatizate de relationari anterioare. Relationarea traditionala este un perfid joc de putere in care, de cele mai multe ori, barbatii caută sa impresioneze, sa manipuleze, sa posede, sa domine sau sa controleze iar asta duce la tensiuni, reprosuri, razbunari, judecati de valoare, dificultati de a discuta relaxat aspecte sensibile, …  care toate creeaza rezerve mari si justificate din partea femeilor.
c. Comportamentul barbatului tradeaza direct sau indirect aspecte (reale sau false) care fac femeia dezinteresată de oferta ta.

Clare sunt doua aspecte:
a. Exista o superficialitate majora in noi toti de evaluare si raportare la ceilalti si asta face sa nu acordam sanse unor oameni f faini  doar pentru ca nu stralucesc prin aparențe.
b. Exista in barbati probleme grave de raportare si atitudine care au ranit grav feminitatea si au ’’minat’’ spatiul relational dintre noi (barbati si femei). De aici si rezervele femeilor de a se deschide relationarii mult mai usor. Cu fiecare atitudine de superioritate ce ti-ai validat-o  fata de femei, precum si cu fiecare acceptare a acestor atitudini la ceilalti barbati, creezi lumea in care femeile nu-si mai permit sa fie ele insele si implicit nu-și mai permit sa se ofere barbatilor usor asa cum de altfel sufletul si sensibilitatea lor le indeamna.

Cata vreme vrei sa te folosesti de femei, cata vreme le judeci si le invinovatesti imediat ce nu-ti mai servesc interesele de importanta, creezi spatiul de tensiune care face in timp tot mai dificil accesul la femeie.

Orice barbat care isi intelege responsabilitatea in neincrederea si traumatizarea sufletului femeii nu va mai accepta nici un comportament masculin corupt de superioritate si ipocrizie. Femeile si barbatii NU sunt tabere diferite, dar generatii intregi de barbați denaturati s-au angajat intr-un razboi de dominare si control cu ele,  pe care-l credeau castigat dinainte. Constatam acum ca inclusiv victoriile sunt de fapt grave infrangeri intrucat fara femei mai nimic nu are sens. Cand barbatii vor proteja feminitatea si interesele ei … si increderea va fi recuperata, femeile vor da sanse, vor fi interesate si se vor oferi usor cu mare placere. Ele o fac chiar acum acolo unde au aparut barbati care si-au recuperat identitatea si bunul simt.

Dar situatia este grava intrucat prea multi , de prea multa vreme, iși protejează doar interesele de importanta prin dominarea si manipularea femeii. Ceea ce observ ca fac cei mai multi dintre barbații bine intentionati  .. este sa gasească noi perspective mentale prin care sa faca femeile sa se simta prost, eventual vinovate pentru atitudinea lor rezervată. Am scris un articol aici Din ciclul ”hai să facem pe proștii ca poate nu se prinde nimeni”  pe acest subiect.

Eu unu intalnesc destule femei care se ofera frumos, fara negocieri sau frica.
Putini inteleg ce greu le este sa trăiasca pe o planeta cu barbati infantilizati de propriile lor vise de importanta si superioritate.
In timp ce noi visam glorie si putere asupra femeilor … distrugem intr-o tampa veselie … tot ce este mai pretios in ele pentru sufletul nostru de barbat (sensibilitatea, generozitatea, energia, caldura si pasiunea lor pentru sex).

Acum vrem sa rezolvam rapid problema pt ca viata este dificila fara fundu si atentia lor, dar nu mai poate fi nimic simplu cand am tradat, confuzat si devitalizat femeia atat de mult timp.
Si asta pentru ca aproape fiecare retardat de barbat vrea sa fie zeu, daca se poate pentru toate femeile din lume, daca nu, … macar pentru una.
Sigur ca asta presupune ca ea sa fie un soi de adoratoare neconditionată, insensibila si oarba la orice alti barbați.

Este ridicol, dar chiar in aceasta secundă o gramada de barbati isi imagineaza ca este posibil si ca ei sunt zei pt femeile lor.

Dpmdv pentru o schimbare de fond a experientei relationale, femeia si feminitatea acolo unde ea mai supravietuieste inconstientei trebuie servita de catre barbat cu recunostinta, in nevoile ei fundamentale de atingere, sex, incredere, libertate, intr-un climat de cooperare, transparenta si egalitate.

Sigur ca destule femei au invatat perversitatea de la barbat si implicit si-au dezvoltat pretentii de o nesimtire rară, dar este dreptul lor sa aleaga genul acela de relationare.

Pe mine insă nu ma preocupa deloc acele femei. Insă sunt extrem de interesat de feminitatea autentica si vie care caută punți catre barbat.

Fericirea mea depinde in mare masura de prosperitatea feminitatii, de unde si interesul meu pentru aceste subiecte.

Am insistat probabil mai mult decat era necesar pe aceste aspecte, fara sa zic ceva nou, dar nu-mi pare rau.

Am convingerea ca prea multi barbati, inclusiv dintre cei f bine intentionati, pacatuiesc prin refuzul de a vedea dimensiunea si implicatiile  agresarii feminității, …  prinsi de dorinta lor naiva de a se bucura de ’’imbratisarea’’ ei  inainte de a-si asuma responsabilitatea traumelor si a vindecarii.

Hey!!! Nu va ambalati! Is ultimul care vrea sa faca din relationarea cu femeile un soi de telenovela spiritual dramatica.
Dar fara o abordare a problemelor de fond ne pierdem cu totii vremea.

…………………………………………………………………………….

01af0bf2d977e4cc919d4eee580ddb62Revenind la situatiile concrete de care mi-ai zis, uite cum cred eu ca stau lucrurile:

1. Motivele pentru care ele apasa inimioara din aplicatia de dating (pe care sunt si eu prezent si activ), sunt multe si  nici pe departe nu inseamna ca ”le place de tine”.  Inseamna doar că nu le displaci  fizic foarte tare. Multe femei se folosesc de badoo&Co  pentru a se evalua prin interesul si mesajele primite de la barbati. Pentru altele ii un soi de divertisment.  Destule dintre ele f probabil ca au  cautat sincer pana la un moment dat, dar experiența le-o confirmat ca exista prea putina calitate de unde si dezinteresul sau superficialitatea lor.

Dpmdv concluzia ca le place de tine este naiva si hazardată si cred ca este cale lunga de la o tastare de inimioară până la o interactiune mai consistentă care chiar ar putea inseamna ca CEVA le place din tine.

A crede ca putem fi placuti fara să fim bine cunoscuti este naivitate si tradeaza o acuta lipsa de experienta.
Compatibilitatile sunt destul de rare, iar construirea sau dezvoltarea lor presupune competente.

Cel mai des facem inutile inclusiv compatibilitati mari, prin inconstienta in care traim.

2. Tu vrei sa crezi că motivul pentru care femeile refuza o comunicare cu tine este faptul ca esti necunoscut pt ele.
Gandeste-te o clipa cat de absurda este explicatia.
Nimeni nu se inregistreaza pe un astfel de site ca sa intalneasca indivizi pe care ii cunosc deja.

Este genu de explicatie simplistă prin care barbatul se exonerează usor de orice responsabilitate.
Eu as pune pariu ca destule dintre cele care te refuza dau sanse altor necunoscuti sau chiar umbla constiincios dupa fundu lor.
Cele care nu-ti raspund la mesaje nu-si cauta cu adevarat pe cineva sau sunt convinse ca esti departe de ceea ce cauta (sigur ca se pot insela).

Exista si multa confuzie, superficialitate si rezerve dar despre ele am discutat deja.

3.  Refuzul sub explicatia ca esti un aventurier este
a. un mod prin care iti este testata obediența generala fata de femei, cu ale lor pretentii de a detine un barbat.
Ele se asteapta sa cazi in plasa de a nega ca esti aventurier pentru a vedea daca esti o oportunitate de a fi folosit sau controlat.
Practic ele verifică prin abordari de astea cat de bleg esti.

Probabil ca s-au prins că nu prea pot controla si ies sifonate din relatiile cu barbatii  ’’ aventurieri’’, …  si astfel ajung să caute baieti cuminți (blegi) pe care sa-i sifoneze ele. Daca cumva cazi in plasa intinsă ti-ai asigurat insă un dezinteres consistent.

b. refuzul sub acest pretext este si un mod de a te expedia sub un motiv care te maguleste evitand sa-ti spuna adevarul care ti-ar afecta sensibilitatile sau ar pune-o pe ea intr-o pozitie vulnerabilă.

In fapt, bunul simt iti spune ca chiar daca  ai fi cel mai mare curvar din Bucuresti, domnisoara nu are nici o baza ratională care sa-i permita sa traga o concluzie despre tine din cateva poze sau vorbe schimbate, …  daca nu-i spui tu asta despre tine.
Este evident ca in afirmatia ei este o cursă.
Dar nu ai vazut-o pt ca erai impresionat de reputatia de  ”aventurier” cu care te-o incaltat domnisoara retinută.
Eu as fi intrebat-o daca asa usor judeca si trage concluzii despre toti barbatii?
Sau i-as fi spus ca-mi doresc mai multe femei in viata mea, dar in nici un caz ele nu inseamna aventuri pentru mine.

4. Suspiciunea declarata a femeilor ca barbatii vor doar sa le futa dupa care sa le abandoneze, …  tradeaza  regretul că oferta sexului lor nu le asigura o pozitie de putere in relatie. Asa ca fac gratuit pe victimele.

Am un articol pe aceasta tema aici  Ipocrizia din spatele temerii femeilor de a fi abandonate după primul sex.

a. Aceasta fata ar fi trebuit sesizata de faptul ca satisfactia sexuala este comună. Nici unu nu este mai castigat decat celalalt, incat vreunul sa se dea ranit, folosit sau inselat. Ea nu se sacrifica cand se fute ci-si ofera o experienta care  SI-O DORIT-O F MULT. Faptul ca regreta ca nu o continuat relatia si dupa primul sex dovedeste ca s-a simtit bine si că a primit ceva important. In fapt inșelate le sunt doar asteptarile.  Sigur ca sunt barbati care se folosesc de iluziile lor  si le mint pana cand le fut, dar asta se-ntampla si pentru ca ele la randul lor se mint si vor sa fie mintite. Insa asta nu scuza cu nimic sobolanismele masculine. Daca nu poti fute o femeie fara sa o minti ar trebui sa preferi laba.

b. Aceeasi fata ar fi trebuit sa fie intrebata daca considera normal ca o relatie sa continue cand unul dintre ei se simte incompatibil sau nesatisfacut de ceea ce a aflat relationand sexual sau de ce crede ca ar trebui sa-ti fie rusine ca vrei doar sex de la ea, fie si o singura data.
Mai poti să o intrebi de ce crede ca nu ar vrea mai mult de la ea un barbat satisfacut de experienta sexuala.
Cum de este ea asa de sigura ca va fi abandonată?
Ar mai trebui sa raspunda la intrebarea daca ea nu o intrerupt vreo relatie dupa primul sex daca ceea ce a aflat a facut-o sa se indeparteze.

In fapt acest discurs este specific femeilor care nu accepta incertitudinea inerenta oricarei relatii.
Nu putem sti cum ne vom simti si unde va ajunge relatia iar asta este inacceptabil pentru partile noastre arogante care vor confirmari si control asupra celuilalt.

Am un articol si pe aceasta temă  aici Acceptarea și respectarea incertitudinii este indispensabilă unei relatii sănătoase indiferent de faza in care se află ( cred ca in curand raspunsurile mele vor fi doar un sir de linkuri obosite)

5. Sigur ca le este frica sa nu para usuratice si  frica asta a lor este creatia barbatilor. Daca te deranjează, … invata sa le apreciezi si sa le eliberezi de frica. O gramada de barbati disperati sa controleze o femeie cauta sa le faca sa se simta vinovate ca-si doresc sex mult si cu multi. F probabil ca inclusiv tu dupa ce ai ajuns sa inregimentezi o tipa in relatie cu tine ai cauta sa o faci sa se simta vinovata sau defecta spunandu-i că-i curvă daca ar fi atrasa de prietenul tau spre exemplu. Ar trebui sa mai stii cati tampiti de barbati se apuca sa judece femeile care li s-au oferit usor.

Femeile sunt usuratice (curve) dar asta este cel mai fain lucru de pe acest pamant. Sunt curve in sensul in care simt, traiesc si doresc intens. Cu cat sunt mai libere si iubite, cu atat ele vor oferi mai mult la mai multi. In sensibilitatea lor puternica sta garantia disponibilitatii lor pentru noi. Dar barbatii ratati, care suntem de mii de ani, nu vrem o feminitate prospera, libera si fericita, ci una subordonată si exploatată.

6. Idei preconcepute au o gramadă, dar te asigur ca mai putine decat barbatii. In plus sensibilitatea lor le da un simt al realitatii ce le ajută sa recunoasca valoarea intr-un barbat cand ea există. Au si curajul de a se expune si risca pentru barbatii pe care si-i doresc. In consecinta ideea este sa te preocupi de propriile idei preconcepute si te asigur ca atunci cand te vei elibera de ele vor fi femei care simt asta si-ti vor raspunde pe masura a ceea ce esti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.