Panda teachings: baby steps, way to go

Niciodata nu am apreciat un progres rapid si chiar daca este posibil, … intodeauna ceea ce obtii prin acesta …. se-ntoarce impotriva ta.

Însă am apreciat imens orice pas concret, cat de marunt pentru a progresa in ceea ce ti-ai propus, intrucat iti dovedeste sinceritatea intentiilor de a te dezvolta sau rezolva o problemă in care te afli.

Cand vrei adevar, libertate si apropiere tot timpul cauti sa mai faci un pas.
Te provoci, incerci orice crezi ca ajută (chiar daca nu se-ntampla asta) si te intrebi ce ai mai putea face.

Întodeauna am privit cu un respect imens pe toti cei care sunt preocupati de orice i-ar ajuta sa mai avanseze cu un milimetru pe calea lor, chiar daca obiectivul final pare departe si inaccesibil.

Acestia sunt oamenii care daca nu au o cale, … o fac ei, urmarind doar urmatorul pas. Si au rabdare pentru ca nu-i intereseaza gloria obiectivului atins, ci faptul ca au facut tot posibilul sa devina oameni adevarati.

Și paradoxul este ca exact acesti sinceri cautatori ajung la capat, desi sunt convinsi ca nu vor reusi. Însă sunt prea preocupati de urmatorul pas ca să-i intereseze calculele de profit ale eforturilor lor.

Am tot respectul pentru pasii marunti si toata rabdarea cu evolutia acestor oameni.

Stagnarea inutila o acuz eu, … pt ca in stagnare se ascund interese perverse.

Fiecare pas facut aduce mai multe date, mai multa claritate si mai multa speranta. Daca te-ai oprit … este pentru ca ai renuntat la aspiratie. Pt ca ai fost corupt de perversitatea care face ca adevarul si progresul sa fie un dusman.

…………………………………………………………………….

In ceea ce priveste eliberarea de conditionari in general si de cele relationale in special, ai senzatia, cand te pornesti la drum, ca-i ceva imposibil de depasit.

Dupa primii pasi f marunti, care-ti rascolesc demonii acoperiti de aparentele de ratiune, devii convins ca nu vei ajunge vreodată la capat, adica sa te eliberezi complet.

Dar stii ca daca nu faci tot ce depinde de tine, nu mai poti trai cu tine.

Perspectiva asta o au cei f sinceri cu ei care aleg sa-si vada si sa-si recunoască perversitatea.

Cei care-și inving frica si-si urmează aspiratiile umane constată de la un moment dat că, … cu fiecare pas facut, in ei apare o energie noua si reconfortanta chiar daca sporadica si greu de sesizat la inceput. Dar pe masura ce insisti o evidenta schimbare o resimti la fiecare 6 luni.

Tocmai din acest motiv unii care au facut ceva pasi si ajung in zone de confort … incep sa renegocieze cu perversitatea si renunta la a mai inainta.

Dar asta mie-mi spune ca pentru tine, adevarul tau are vreo importanta doar cand te impinge suferința. De aici afirmatia mea: in stagnare se ascund interese perverse.

Stagnarea inseamnă ca ti-ai tradat adevarul interior si implicit stiu cu cine am de a face, adica esti un om pe care doar suferinta sau profitul il mana din spate, integritatea nefiind un scop in afara vreunei presiuni.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.