Aparenta incompatibilitate dintre inteligență si relationarea durabilă de cuplu

Exista statistici care constata ca in casniciile dintre oamenii f inteligenti rata divorturilor este semnificativ mai mare decat la ceilalti si implicit s-a tras concluzia ca inteligența este un factor care afectează o relationare durabilă insă aceasta concluzie este efectul unei neintelegeri care am de gand să o lamuresc.

Mai există mitul ca femeile inteligente nu accepta decat parteneri mai inteligenți ca ele, intrucât vezi doamne, … ele sunt speciale si nu se pot coborî sa relationeze cu inteligențe sub nivelul lor.  Jale.

Exact cum inteligența poate accelera evolutia unui individ care a ales constiența ca baza a existentei lui , exact in aceiasi masura inteligența poate accelera degradarea unuia inconstient.

Inteligența celor inconstienti este o permenentă instigare la a-ți dovedi superioritatea si implicit la a te lansa in competitii prin care să-ți confirmi ca justificate pretentiile de importanța.

Iar aceste umbre ale inteligentei celor inconstienti , superioritatea si competitia, exclud orice sansă la prieteniea si colaborarea sinceră care o presupune o relatie de durată.

Inteligenta corupta cât de puțin de superioritate este incompatibila cu o relationare durabila , incarcata de sens și sănătoasă.

Prietenia în relațiile în care ea există, … înțelege ca doar diferențele mari de inteligență în orice sens pot fi un handicap și nici acela insurmontabil.
Conștiența umana asigura conexiuna unor structuri mult mai importante decat cele mentale motiv pentru care diferențele de inteligența devin nerelevante.

In concluzie convingerea mea este ca nu inteligența afectează calitatea si durabilitatea unei relationari ci superioritatea și competiția in care cad inteligenții inconstienti de natura si complexitatea ființei lor.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.