Nu putem oferi totul unui partener, pentru ca niciunul dintre noi … NU SUNTEM TOTUL.

Mult prea des aud in special de la femei ca interesul barbatilor pentru alte femei este consecinta faptului ca ea femeia nu-i ofera totul barbatului ei. Si ca in relatiile in care femeia stie oferi totul, …  barbatul va fi un perfect ”catelus” de casa fericit si ”fara nici un gand” .

Ceeace scapa celor care pot gandi in termenii acestia este ca … indiferent ce faci si cat faci … in realitate nu poti oferi decat ceeace esti.

Si chiar daca esti o femeie exceptionala, unica si exotica … nu poti oferii totul pentru ca … NU ESTI TOTUL.
Puteti folosi afirmatia asta ca mantra in cultivarea smereniei daca aprecieti aceasta trasatura umana.

Esti o importanta si irepetabila parte a TOTULUI …. dar nimic mai mult sau mai putin.

Asta te obliga sa intelegi ca ceeace defineste experienta unui barbat cu tine vine din ceeace esti nu din ceeace faci sau oferi.

Daca esti putin,  din punct de vedere uman , feminin sau erotic … poti face totul ca … putin vei oferi chiar daca ai cel mai perfect fund din galaxie .

Dar chiar cand esti maxim din ce poti fi ca femeie si vei oferi foarte mult, NU vei oferi nici pe departe  totul.

Ceeace suntem in energia noastra fundamentala si de fapt ceeace oferim (aceasta energie si vibratie care patrunde tot ce vine din noi) este ceeace defineste experienta unui barbat cu tine.

Orice femeie care  sta putin sa se gandeasca la experientele ei cu barbatii prin viata catora s-a insinuat … simte imediat ce vreau sa zic prin expresia ceea ce esti … intrucat chiar daca ai intalnit barbati care faceau acelas lucru experienta cu ei era una complet diferita.

O felatie , o atingere , o conversatie sau un sex nu inseamna nimic in sine. Toate astea capata o importanta imensa sau nesemnificativa doar din perspectiva a cine este cel care ti le ofera.

Toata acesta lume energetica a continuturilor ne este accesibila prin sensibilitatea inerenta fiintei umane.

Problemele apar cand corupti de un mental tupeist pierdem legatura constienta cu sensibilitatea noastra care ne pune in contact cu continuturile celuilalt.

In situatia asta sensibilitatea umana la continuturi energetice (viata) si transforma in sensibilitatea emotionala la proiectii si validare (iluzii).

Sensibilitatea la viata este denaturata in sensibilitatea la iluzii.

8 replies
  1. Crockodile
    Crockodile says:

    Un site plin cu articole in care este intoarsa pe 1000 de parti aceeasi unica idee. Pare a fi munca grea a unui om de a-si justifica mai galagios propria optiune in privinta vietii amoroase. Un om care are nevoie sa traga dupa el toata populatia in sistemul lui de valori, pentru ca, schimband normele, sa simta ca face ceea ce e corect. Altfel nu imi explic abordarea. Rasfoind blogul (superficial, recunosc, dar nu consider ca merita sa investesc mai mult timp de atat), descopar un individ care nu poate concepe ca doi oameni pot trai descoperindu-se toata viata, muncind la fundatia comuna a unei iubiri reciproce si ajutandu-se unul pe celalalt sa evolueze. Cred ca blogul are o denumire care induce in eroare. “Fii constient” te duce cu gandul la o evolutie complexa, fara legatura cu site-ul de fata. Relatiile deschise si cat de ipocriti, perversi si in negare sunt monogamii sunt singurele doua idei de pe-aici, pe aceeasi tema. Vorba aia… idei putine, da’ fixe…

  2. Cristi
    Cristi says:

    Mult succes in constructia fundatiei iubirii comune. 🙂

    Te astept pentru o rasfoire mai atentă a blogului cand te-ai plictisit sa tot construiesti fundatii care se dărâmă.
    Sunt sigur ca atunci vei gasi si alte idei pe aici.

    Daca ai fi citit mai atent, ai fi aflat ca sunt inr-o relatie cu sotia mea de 15 ani si chiar traiesc experienta , care tu presupui ca nu o pot concepe, ca doi oameni să se descopere si sa se apropie pe masura trecerii timpului.

    A crea relatii durabile , fara să fie necesara vreo muncă de constructie, este scopul declarat a cartilor mele.
    Iar dovada ca stiu ce spun sunt chiar durabilitatea si pasiunea relatiilor mele si a tuturor celor care au parcurs acelas proces de eliberare de ipocrizie cu care pare ca te-am dezamagit pe tine.

  3. Crockodile
    Crockodile says:

    Nici un pic nu ma deranjeaza sau ofuscheaza felul in care ai ales sa iti traiesti viata. Atata timp cat sotia si amantele tale sunt de acord, e o situatie consimtita de niste adulti responsabili, asa ca e strict ciorba si problema lor. Treaba voastra. Din pacate oamenii au defectul asta – nu pot sa conceapa ca ceea ce fac altii poate fi cel putin la fel de valoros si durabil ca si ceea ce fac ei. Atitudinea ta de “cei care nu fac ca mine traiesc in minciuna si iluzionare” – asta e deranjanta. Atitudinea asta e foarte comuna sectelor, si structura sectara se regaseste in incredibil de multe locuri neasteptate din societate, nu trebuie sa fie nimic oficial.

  4. Cristi
    Cristi says:

    Nu este nimic de conceput sau nu.
    Tot ce este sanatos si durabil in relatii se vede , se simte si mai ales dureaza.
    Pasiunea si fericirea nu poate fi ascunsa sau mimata desi multi incearca sa o mimeze din motive lesne de inteles.
    Ori in relationarea traditionala nu vezi nicaieri asa ceva.
    Eu la cei 43 de ani ai meu pur si simplu nu am vazut NICI UNA.
    Dincolo de asta in cei 5 ani de cand scriu si sunt abordat cu situatii relationale dificile am cunoscut din interior mai bine de 500 de cazuri si am o imagine f bună privind suferinta si tensiunea din cuplu.

    Nimic din ce spun nu este relativ.
    Totul este clar si verificat in nenumarate situatii.
    Cei care nu sunt sinceri cu ei insisi , care manipuleaza si relativizeaza tot ca sa si mentina controlul in cuplu , traiesc intradevar in minciuna iar asta nu are de a face cu ceea ce traiesc eu.

    Eu recomand doar integritatea si tocmai pentru ca am fost preocupat sincer de ea, am ajuns sa inteleg si sa pot explica toate manevrele de manipulare intalnite in cuplu. Asta inteleg ca deranjeaza si mai ales inteleg de ce.

  5. Crockodile
    Crockodile says:

    La 40+ nu ai vazut niciodata ceva durabil intr-o convietuire “traditionala”? Hmmmm… pai de legea atractiei ai auzit? 🙂 Ai vazut ce voiai sa vezi si ce era in tine. Ai atras oamenii care sunt ca tine. Sa zici ca pe planeta asta mare nu exista ceva, orice iti trece si ce nu iti trece prin cap, e ditamai afirmatia. Fiecare cand povesteste despre ce-i in jur, povesteste despre el. Eu stiu nu unul, ci mai multe cupluri de batrani, fericiti si sudati. Ca am vrut sa-i vad 🙂
    Si nu stiu de ce ii spui “relationare traditionala”, ca doar si cea moderna are aceleasi aspiratii (inca). “Relationare normala” e mai potrivit, ca doar inca nu s-au schimbat normele, iar faptul ca sunt mai putini cei care reusesc are legatura cu nivelul spiritual destul de scazut al oamenilor, in general. Ca doar esueaza in majoritatea domeniilor din viata lor, nu numai in asta, cu cateva exceptii al unora care ajung la abundenta materiala pentru ca asta e cel mai usor de atins si pentru ca e singurul domeniu in care isi pun problema sa se educe. Dar acesti oameni exista, trebuie doar sa vrei sa ii vezi.

  6. Cristi
    Cristi says:

    Lasa cuplurile de batrani ca acolo este altceva.
    Alte vremuri , alte constrangeri, alte oportunitati si mai ales dupa ce ti-ai irosit senzualitatea si vitalitatea, unii inteleg ca este inutil sa-ti mai scoti ochii in cuplu si traiesc mai impacati unii cu altii.
    Acolo unde este pasiune pe termen lung , acolo este o relatie atentica intre masculinitate si feminitate care face dintr o relatie, … sa fie una de cuplu.
    Cuplurile cu adevarat fericite si pasionale care le-am vazut sau de care am auzit aveau in secret o relatie deschisa.
    Cine-i vedea din exterior se pisau pe ei de admiratie , … dar bineinteles ca nu aveai cum sa afli adevarul relatiei lor pentru ca trebuiau sa se ascunda de ipocrizia generalizata din jur.
    Stiu si eu cupluri de batrani sau chiar de varsta medie care traiesc impreuna armonios. Dar in acele relatii nu este vorba relatie de cuplu.
    Ci una de prietenie. Se fut rar, mananca mult, fac repede copii sa le umple timpul, au permenent planuri prin care trebuie sa fuga de golul relationarii la nivelul energiilor lor masculine si feminine din viata lor, si mai ales nu prea au optiuni intrucat nu sunt f atractivi.
    Ei pt ca stiu asta , pt ca sunt inteligenti, … inteleg ca a se dezvolta ca femeie sau barbat presupune f multa preocupare, ajung ca in urma unor calcule stabilesc ca mai bine isi menajeaza slabiciunile si-si incurajeaza iluziile. Daca sunt oameni buni la suflet vor gasi un echilibru care-l apreciez dar care nu are legatura cu relationarea autentica de cuplu.
    Situatia lor nu are nimic de a face cu situatia indivizilor sensibili, cu libidou bun , cu calitati senzuale si aspiratii la intensitate si pasiune in relationarea cu sexul opus.
    Cata vreme imi spui ca vad ce vreau sa vad , inseamna ca acelas este si cazul tau. Insa lucrurile nu-s asa de relative cum vrei sa le faci sa para.
    Orice nu se sprijina pe realitate se prabuseste in suferinta dupa o perioada mai lunga sau mai scurta.
    In consecinta daca ajungi la satsifactie , sens , libertate si pasiune asta se intampla pentru ca cuoasterea ta se bazeaza pe realitate nu pe ceea ce ai vrea sa vezi.
    Dincolo de teoria asta unde toti suntem maestri, zi mi de funtionalitatea relatiilor tale exclusive trecute si prezente asa cum o fac eu despre relatiile mele.
    Da mi un profil de de FB sa te vad pe tine si pe partenerul tau in fericirea ta spirituala.
    Eu sunt complet transparent in relatia mea cu tot ce a presupus asta.
    N-am cosmetizat-o in nici un fel si nu am ascuns nimic.
    Fa acelas lucru si da mi ocazia sa vad daca ceea ce spui are vreo acoperite in realitate.
    Si nu te baza ca nu vad dincolo de aparente si declaratii.

  7. Crockodile
    Crockodile says:

    Nu pot sa ma laud cu o relatie atat de “coapta” precum ai tu, dar la mine au fost alte chestii, alta lectie de invatat in viata asta. Si dupa ce am scris chestia de sus mi-a parut rau ca nu am mentionat si cuplurile mai tinere pe care le stiu in situatie. Si anume cupluri de aprox. 35 de ani, care sunt impreuna de pe la 14-15-16 ani sau de prin facultate. Si care sunt fericite. Se iubesc si nu isi doresc alte relatii. Normal ca sunt o minoritate fata de celelalte situatii, cu cupluri sictirite dupa 10-15-20 de ani de convietuire, de fapt toate pe care le stiu incap pe degetele de la o mana, dar repet… ca procent, cati oameni sunt interesati de o minima evolutie spirituala in viata asta? Asta inseamna ca evolutia spirituala nu e normala? Apropo, majoritatea din cei sus-mentionati nu au cautari interioare (deocamdata), nu au interese spirituale. Nu sunt intr-un cuplu sudat pentru ca au ajuns la cine stie ce nivel, pur si simplu asta e lectia lor, banuiesc. Si repet… pamantul e mare, fiecare are lectia lui. Este absolut imposibil ca o anumita situatie sa nu existe, intr-un anumit procentaj. Daca nu efectiv in cercul tau, gandeste macar statistic.

  8. Cristi
    Cristi says:

    Afirmatia ta ca sunt cupluri fericite dupa peste 10 ani de relatie, care nu isi doresc alte relatii te asigur ca este hazardata.
    Daca esti sensibil, sanatos si atractiv acest lucru NU ESTE POSIBIL. Daca esti devitalizat, dezechilibrat si urat f posibil sa nu fi foarte interesat de sexul opus.
    Am si eu cateva exemple de cupluri printre prietenii mei vechi , f inteligenti si cu vieti aranjate , care nu-si scot ochii si trag impreuna la aceiasi caruta a familiei.
    Dar daca ajungi sa discuti foarte intim cu fiecare dintre ei situatia se schimba complet.
    Fiind inteligenti si asumati singura diferenta a acestor cupluri asa zise de succes este ca-si tin frustrarile sub control.
    Cand nu cunosti detaliile intime poti sa ti imaginezi ca totul este roz si fii sigura ca nimeni nu o sa vina sa ti zica de problemele lor din cuplu.
    Toti isi ascund frustrarile inclusiv de ei insisi asa ca nu te mira daca lucrurile nu sunt atat de armonioase in intimitate.
    Eu am niste competente de a crea supape prin care scot la iveala frustrarile si astfel oblig indirect la sinceritate si exprimarea a ceea ce nu ai curajul sa spui sau sa recunosti.
    Multa vreme eram evitat pt asta, pana cand tot ce ascundeau sub pres le distrugeau vietile, caz in care ma abordau pt discutii din proprie initiativa.

    Evolutie spirituala inseamna onestitate totala iar asta inseamna sa recunosti ca interesul pentru mai multi parteneri,… este nu doar normal si firesc ci mai ales o mare oportunitate spirituala.
    Inteleg argumentul statisticii si diversitatea situatiilor posibile dar cand cunosti bine intimitatea naturii umane implicate in relationarea de cuplu , asa cum pretind eu ca o simt si inteleg, stii ca acolo unde este o anumita senzualitate si oportunitati acestea vor face imposibila orice incercare de a le reduce limita exprimarea lor mai ales ca in accestea se ascund secretul celor mai rapide evolutii.
    Onestitatea si corectitudinea este sungura spiritualitate existenta pe aceasta planeta iar aplicata in relatii este intregul meu mesaj.
    Oricum eu nu doresc sa influientez pe nimeni.
    Vreau doar ca cei care simt ca ceva nu est ein regula sa aiba sansa de a ajunge la informatia mea.
    Restul este responsabilitatea fiecaruia.
    Multumesc pentru conversatie si va doresc multa bafta relationala.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.