1

Despre acuzele că favorizez femeile în conflictele de interese relaționale cu bărbații

Scriu de ceva vreme despre barbati si femei in problema pe care o ridica relatiile de cuplu dintre ei.
 
De ani de zile, de cate ori constat ceva negativ in atitudinea barbatilor, destui dintre aceștia vin și-mi spun ca si femeile sunt la fel, 
…. si invers, … de cate ori spun ceva neplacut despre femei, acestea vin cu enșpe mii de exemple in care dovedesc ca barbatii fac la fel sau gresesc mai grav.
 
Nici una dintre tabere nu contesta ca fiecare își tradează consecvent orice urma de demnitate sau sensibilitate umana,  intrucat ambele sunt preocupate sa distraga atentia de la problemele care le privesc direct, la cele ale sexului opus.
 
Reactia aceasta este in sine expresia lasitatii  in care specia noastra de sobolani cu forma umana se scalda de multa vreme.
……………………….
Permanenta evitare a responsabilitatii proprii, in suferinta care ne o serveste relationarea de cuplu este consecinta faptului ca aproape nimeni nu este cu adevarat dispus sa-si cerceteze propria perversitate.
Evitam la modul profesionist responsabilitatea 
pentru ca nimic nu ne infioara mai tare decat perspectiva
… de a trebui sa ne privim sincer ca ceea ce suntem,
… si de a ne transforma.
 
Ce importanta are ca femeile sau barbatii au sau nu la modul general o problema de atitudine pe care o acuzi … cata vreme in loc sa arati cu degetul te poti pune pe treaba si sa te schimbi in aspectele pe care le intelegi clar ca nu sunt ok.
 
Imediat ce incepi sa faci ceva in acest sens iti devine clar ca exista indivizi de sex opus pe care i-ai putea intalni in viitor, care fac acelasi efort de schimbare.
…………………………………..
Desi nu menajez sensibilitatile niciunei parti, unele femei ma acuza de misoginism si solidaritate masculina impotriva intereselor lor,  iar pe de alta parte destui barbati ma acuza ca favorizez femeile ca sa le castig simpatia și mai ales atentia .
Nu ma plang deloc intrucat m-am obisnuit de multa vreme ca nu te prea aplauda nimeni cand spui adevarul. 
Insa barbatii care ma acuza ca tin partea femeilor sunt
fara exceptie dintre cei frustrati de faptul ca nu au putut supune femeile care le doreau pentru a se simți validați. 
 
Tocmai pentru ca exista in barbati pretentia nenegociabila de superioritate asupra femeilor, acestia sunt iritati la culme cand vad ca vremurile in care poti domina usor o femeie sunt pe duca.
 
Intr-adevar acuz mai virulent sobolanul din barbat dar doar pentru ca o merita.
Pentru ca am vazut in mine si in toti cei pe care i-am cunoscut în nenumarate situatii … dimensiunea lasitatii si nesimtirii masculine in relatia cu femeile.
 
Am cunoscut bine in ultimii 9 ani … sute de barbati si femei in intimitatea lor atat in relatiile mele directe cat si in consilierile din acest timp.
 
Si pot asigura pe oricine ca feminitatea cu toate limitele ei are inca resurse consistente de integritate dublate de  un simt sanatos al realitatii, de unde si o capacitate puternica de a evalua barbatul dincolo de aparentele pe care le intretine.
Multe dintre ele, foarte feminine de altfel, au dezvoltat calitati masculine autentice ca sa preia din responsabilitatile masculine de care barbatul infantil al zilelor noastre nici nu mai este constient ca-i apartin.
 
Barbatii au ajuns niste copii plangaciosi care vor sa se vanda zei atotputernici, desi nu stiu decat sa pretinda supunere din partea femeilor pentru a-si anestezia dispretul de sine in care traiesc.
 
Toate cazurile de derapaje feminine catre nesimtire care au ajuns la mine pentru consiliere, le-am taxat fara menajamente asa cum meritau.
 
Oricare dintre femeile cu care am relationat direct si durabil, stiu cat de brutal sunt cu nesimtirile lor compulsive rezistente la invitatia de bun simt.
 
Nu exista nici cea mai mica slabiciune in mine pentru feminitate in perspectivele mele.
Exista insa multa ingaduinta, pentru ca sunt obiectiv si sincer cu mine insumi, …  nu pentru ca am renuntat la obiectivitate.
Pentru ca merita multa ingaduință după mii de ani in detentie si umilinta pe acest pamant.
Miliarde de femei s-au nascut sclave si au murit la fel …  desi meritau respectul si recunostinta barbatilor prin viata carora au trecut.
Asa ca rog barbatii care se simt nedreptatiti de perspectivele mele sa se investigheze mult mai atent inainte sa se planga de lipsa mea de obiectivitate.
8 raspunsuri
 1. Nico
  Nico says:

  Voiam sa te anunt ca nu functioneaza paginarea de pe Home :).

  Si felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume si pentru felul in care stii sa argumentezi orice parere revoltata :).

 2. Mada
  Mada says:

  Super! Eram sigura ca asta va fi raspunsul( si ma refer la final, care este de fapt esenta, ideea, punctul vulnerabil. Se plang de favorizarea femeilor toti cei care se simt demascati, cei pe care ii deranjeaza ridicarea pansamentului de pe rana. Ei nu au inteles inca esenta teoriilor tale. Inca se sobolanizeaza, macar si pe alocuri

 3. Cristi
  Cristi says:

  Oti!
  Ai dreptate.
  In general animalele sunt puternic conectate la viata si este o nedreptate pe care le-o fac cand asimilez partile intinecate ale naturii umane cu ele.
  Insa eu ma folosesc, pentru a-mi sugera perspectiva, de imaginea pe care aceste animale o au in psihicul uman.
  Iar in ce primeste asemanarea cu sobolanii am in vedere caracteristica lor de a sta in gunoasie si de a se ascunde de lumina sub pamant, asa cum sobolanul din noi se ascunde de adevar in galeriile ipocriziei si aparentelor.

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *