Refuzați să răsplătiți umanitatea celor apropiați tolerându-le perversitatea, pentru a creea o lume mai buna

Cand insemni ceva pentru cineva,
iti va da libertatea permanenta ca sa te cunosti, pentru a vedea de ce ai nevoie ca să te dezvolti
si mai ales se va bucura de orice moment incarcat de sens care prin libertatea ta ti-l poti oferi.

Vei intalni rar astfel de oameni … dar macar poti sa stii că cei multi care te fac sa te simti vinovat/ă sunt dusmanii cei mai cruzi si perfizi, intrucat opereaza sub masca de prieteni, iubiti, parinti, etc.

Bineinteles ca dincolo de perversitatea nemasurata constientizata sau nu foarte, exista momente de caldura, umanitate, grija si onestitate … care trebuie apreciate si recunoscute, dar NICIODATĂ nu tolera nesimtirea ca să răsplatești umanitatea celor apropiati.

Calcă in picioare, fara mila, nesimtirea recidivantă si insensibilă la argumente si bun simt, ori de cate ori iși scoate capul mizerabil
si apreciază sincer orice gest onest, corect si prietenesc, cu motivatii pe masură.

Confuzia in care traim cu totii, neatenti fiind, ne face sa toleram nesimtirea apropiatilor sub explicatia că astfel răsplatim bunul simt.

Dar si asta este ipocrizie, intrucat toleram nesimtirea pentru a nu pune in pericol avantajele ce le avem din relatie.

Când apreciezi umanitatea cuiva ii taxezi nesimtirea tocmai de dragul umanitatii din el, discutand onest, oferind intelegere si suport cata vreme prietenul tau raspunde sincer si-si doreste aceeasi dezinfectare de nesimtire ca si tine.
Daca este bine intentionat, nu va putea rămâne insensibil la caldura si onestitatea ta.

Foarte multi dintre cei dependenti de partenerul lor, deseori nesimțit asumat si șmecher, isi ascund dependența si slabiciunea de a aborda situatia, sub pretentia de fiinte spirituale, ingaduitoare cu natura umana. Sigur ca aceste persoane mă acuză de superioritate, justificându-si astfel prin valori spirituale, lipsa de reactie la atitudini incorecte cu motivatii in dependență.

Obiectivul suprem al nesimtitilor si nesimtirii este să fii ingrozită de libertatea ta. Iar slabiciunea, obedienta si supunerea ta hranesc importanta celor care te-au adus aici. Pe intimidarea si dominarea celor naivi se construieste increderea in sine a celor perversi.

Toata nesimtirea din lume se bazeaza pe ipocrizie, santaje emotionale, victimizare si vinovatie si prosperă doar pentru ca are succes, adică isi atinge scopurile.

Nu este trist. Este inteligent si inteligenta trebuie respectată.

Ratiunile inconstiente au o inteligenta fenomenala in spate, destinata sa te tina in slabiciune si prostie.
Trecutul nu este niciodata trist, pentru că in el este sământa lucidității si curajului de a schimba ceva.
Din acest motiv nu uitați niciodată că trecutul este nepretuit.
Recunostința pentru tot ce a inclus trecutul vostru este obligatorie.

Trist este, daca acum cand ai inteles atâtea pe pielea ta, nu faci ceva sa schimbi situatia aducand adevarul si onestitatea in relatiile tale, riscand ceva pentru noua ta viață.

Totul in viata noastra depinde de capacitatea umană de a crea enclave, chiar microscopice, de bun simt, respect si incredere absolută intre oameni, deschise tuturor celor care refuză să mai negocieze cu nesimtirea din ei.

Acesti oameni vor astepta cu rabdare pe toti cei care s-au saturat de naivitate, sirop spiritual, ipocrizie, superioritate, competitie, aparente, manipulare, cinism, clisee.

In aceste oaze, constienta coalizată va detecta orice derapaj catre nesimtire si-l vor aborda apeland la tot ce este mai pretios si demn in ea.

Trebuie să intelegem ca oamenii nu sunt uniti de interesele de familie, natie, rasa, religie sau orice alt grup.
Oamenii pot fi uniti doar de umanitate, bun simt, onestitate, prietenie, luciditate si puterea constiintei care sta in spatele acestora.
Separă-ți, fara resentimente, viața personală  de tot ce nu cultiva conștiența, umanitatea si valorile ei asa cum o intelegi tu.
Bazează-te pe intuitiile si senzatiile tale, dar nu le confunda cu interesele tale de profit.

Acesta este si mesajul filmului Planeta Maimutelor: Revolutie (2014)
“Dawn of the Planet of the Apes”  pe care vi-l recomand.

Adevarata putere in aceasta lume este luciditatea, dar trebuie inainte hranita de o smerenie adânca, dar corect inteleasă precum si de o aspiratie decisa si invulnerabila la compromis.

Pace.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.