Revelatii FB (partea I)

Intrucat facebook-ul mi-a oferit atat spatiul cat si motivatia de a-mi inregistra  in timp real revelatiile, perceptiile sau pur si simplu speculatiile mele intelectual-spirituale, …  in timp (0ctombrie 2010 – prezent) s-a strans un material deosebit de pretios pentru mine pe care il parcurg de fiecare data cu aceeasi placere cand am chef sa mi derulez pagina de fb. Este in fapt o comunicare cu mine insumi care mi aminteste de universul interior nesfarsit in care suntem cu totii. In toate aceste idei adunate aici , acei putini sau multi care v-am simtit interesati de ceea ce  am de zis … sunteti parte mai esentiala decat va imaginati. Suntem cu totii una si interesul cu care ne tratam este o reflexie a acestui adevar fundamental. Majoritatea textelor au fost parcurse de cei cu care tin legatura pe FB care in mare masura sunt si cititorii mei de pe blog dar in mod sigur si pentru acestia pot aparea surprize placute. Pentru cei care nu sunt prezenti pe FB sau am luat legatura de putina vreme, lucrurile vor fi cu atat mai interesante, sau mai bine zis, imi doresc sa fie interesante. Ca de obicei nu ma deranjeaza deloc parerea voastra despre ce gasiti aici asa ca va astept sa-mi spuneti cum vi se pare. Prefer sa-mi ziceti de bine dar voi supravietui si daca-mi ziceti ca v-ati plictisit dupa 2 minute de lectura. Va imbratisez pe toti.

1 Universul este numai un film ce ruleaza pe panza constiintei mele pentru a-mi cunoaste identitatea divina. Iar voi toti care ma iubiti , ignorati sau urati … sunteti EU INSUMI … uitindu-va la alt film.

2 Vrem nu vrem … suntem una cu totii.
Dar oricat de deranjant ar putea parea pt cineva acest fapt … va asigur ca nimic nu putea face viata mai interesanta decat … aceasta experienta a iluziei separarii … intr-un spatiu existential in care absolut nimic nu este separat. Faptul ca aceasta iluzie se poate intretine in pofida unui feedback permanent care ne infirma ipoteza de lucru, … este in sine … o opera de arta existentiala … si .. ceva imi spune ca noi suntem creatorii intregului joc.

3 Aduceti in perceptie senzatia ca traiti intr-un spatiu de timp infinit dar static care strange in el tot trecutul si viitorul. Timpul nu curge … este adevaratul spatiu in care traim si in care ne putem misca.
Insistati sa percepeti ca acest timp nu curge – ca intreaga istorie trecuta si viitoare este un spatiu in care experimentam viata si din care nu am lipsit niciodata.

4 Eu cred ca pentru a fi cu adevarat eficienti si puternici in procesul constientizarii si mai ales pt a fi stabili in stari sanatoase de constiinta … trebuie sa ne axam catre atitudinile de fond fata de viata si evenimente, … catre campurile de stari interioare … intrucat din ele apar gandurile. Numai intelegand natura fundamentala a gandurilor vom putea depasi frica de ele si iuluzia care o intretin. Dincolo de asta orice gand devine doar o experienta miraculoasa cand ,… dupa ce i-am inteles natura si rolul, il putem privi complet detasat … ca pe un eveniment interior si personal … care nu implica si nu influenteaza lumea exterioara. Prin detasarea, care o castigi fata de fenomenele mentale, care-ti permite sa stai in compania lor (gandurilor), in stari de contemplare prin care patrunzi adanc in natura lor, eu cred ca sterilizezi campul colectiv de ganduri si iei putin din povara acestui camp apasator de ganduri de pe cei multi. Nu gandul influenteaza lumea, ci identificarea inconstienta cu el … care reflecta realitatea noastra interioara si nivelul de constienta. Orice fenomen mental este un mister ce ne ancoreaza in constiinta cand … intelegandu-ne structurile interioare ne raportam corect el … detasat as zice, … dar ii vorba de mult mai mult decat detasare. Este vorba de a decripta ADN-ul fenomenului mental.  Trebuie sa ne coboram atentia de la lumea gandurilor la lumea simtirii … deoarece astfel putem sa ne surprindem clar si sa percem corect … atat spatiul mental cu aparenta lui amenintatoare dar inofensiva, cand poti evita identificarea ,.. cat si campul de constiinta care ofera stabilitate si siguranta … Altfel suntem sau vom fi depasiti de situatie … in cele mai dificile momente. Dincolo de limitele mele de exprimare si constientizare … sunt sigur ca incercarea de te axa prea mult pe ganduri … ascunde o superficialitate care in unele cazuri poate crea mai multe probleme decat solutii. In sursa gandurilor, si mai ales in campul de simtire care-l creeaza, trebuie observat, patruns si inteles .. pt ca acolo se ascund deciziile si atitudinile noastre in general inconstiente fata de viata. Si acolo trebuie sa aducem lumina.

5 In satisfactia de a fi viu … sade singurul criteriu de valoare al tuturor credintelor, deciziilor, gandurilor noastre. Aceasta satisfactie este de asemenea singura putere si siguranta reala, durabila, … intrucat radacinile ei sunt mult dincolo de aceasta lume perisabila si aparent amenintatoare a formei. O percepem amenintatoare pt ca nu i putem simti radacinile in spatiul de constiinta cata vreme, traim noi insine iluzia dezradacinarii si vulnerabilitatii. In capacitatea noastra de a selecta(valida) pentru manifestare(exprimare) din peisajul nostru interior … doar atitudinile care produc relaxare si satisfactie … sade miza intregului nostru demers spiritual. Iar daca suntem putin atenti, … trebuie sa fim de acord ca nu putea fi gasit un limbaj mai simplu de ghidare catre adevar decat acesta al feedback-ului de multumire interioara la modul in care alegem sa ne raportam la viata.

6 A-ti dizolva ego-ul in sentimentul vietii nu este o himera sau ceva accesibil doar celor speciali. Imaginati-va acum, ca nu ati existat niciodata, ca nu existati in memoria nimanui,
ca nu stie nimeni ca ati existat vreodata si veti experimenta pe loc o pace fara sfarsit. Pacea aceasta, este sinele tau eliberat  de identificarea cu ideile despre tine insuti.Este o stare extrem de fragila in prima faza  dar care poate fi constientizata usor ca fiind o dimensiune noua a ceea ce suntem. Dar cand intelegerea ni se extinde putem accesa si pastra mai usor aceasta realitate a fiintei noastre iar consecinta este o supraadaptare instantanee la lume. Intelegi ce conteaza, ce merita vreun efort si ce nu. Intelegi ca suntem aici sa ne simtim bine  si ca este nevoie de absolut toti.

7 Trebuie sa-ntelegem ca suntem ego si sine in proportii variabile in tot ce facem si spunem … trebuie sa-ntelegem ca conflictele, competitia, rautatea, gelozia, invidia si inconstienta sunt in natura noastra si ca a exprima aceste stari este un act de necesitate profund spiritual. Oricat am vrea lumina in viata noastra si oricat am vrea sa aducem lumina in jur … primul licar de lumina apare din onestitatea fata de ceea ce simtim … si fata de ceilalti exprimand asta. Aceasta exprimare va contine in mod inevitabil mici rautati … care vor rani .. dar tot acest proces … in care ne ranim usor … este profund terapeutic intrucat ne racordam la realitatea a ce suntem … care altfel ne este inaccesibila si permite proiectii de tot felul. Neexprimarea sau cosmetizarea intretine iluzia atat despre noi cat si despre ceilalti. In plus in procesul acesta de interactiune … ne putem constientiza propriile rani .. si sa descoperim ca singurul inamic este in noi insine. Ideea de fond este sa intelegem ca … in momentul in care ne permitem sa ne gresim unii altora, .. sa ne ranim exprimand ceea ce simtim … evitam ca si comunitate umana … marile traume si comportamentele monstruoase. Avem nevoie pentru asta doar de o minima detasare si disociere (deidentificare) de partile noastre superficiale , detasare care ne va permite sa ne exprimam mai relaxat si fara nu stiu ce procese infinite de constiinta. Este posibil astfel sa blocam din dorinta perfectiunii spirituale mecanisme care ne regleaza profund si in masa. Nu trebuie sa minimalizam nici capacitatea noastra naturala de a trece peste micile suparari care ni le furnizam in cursul relationarii noastre obisnuite. Trebuie sa reinvatam … sa fin noi insine cu rautatile si bunatatea noastra … avand incredere in viata ca … doar prin procesele ei naturale … ne conduce catre armonie. Incercarea de a fi mai luminosi decat suntem … poate cadea intr-o patologie a infantilismului … care ne tine separati de curgerea concreta a vietii si implicit de maturitate si intelepciunea VIE. Vreau o lume in care … daca nu ne putem cunoaste si iubi cu adevarat … macar sa ne putem tolera exact asa cum suntem … pana intelegem ca nu suntem in nici un fel de conflict. Fiind ceea ce suntem, sunt sigur ca ne vom vindeca. Stiu ca viata regleaza tot … si ca pentru asta trebuie doar … sa simplificam viata la valori elementare si durabile: onestitate , comunicare, ingaduinta pentru slabiciuni si micile rautati, oprirea agresiunilor, dar intelegere pentru agresor, renuntarea la judecata in favoarea vindecarii. A ne simti obligati sa fim luminosi dincolo de ceea ce intelegem despre noi … s-ar putea sa ne faca mai mult rau. Vreau sa fim oamenii care suntem pentru ca mie-mi placeti exact asa cum sunteti cand va permiteti sa fiti asta. Cred ca cele mai multe rele vin din faptul ca nu ne acordam acest elementar drept.

8 Adevarul viu din tine este tradat de pacea, umorul, ingaduinta si beatitudinea care o secreti odata cu orice faci si spui … acestea fiind consecintele armonizarii cu viata prin constienta. Adevarul este armonizare care se realizeaza automat prin constienta. Este ceva ce apare in spatiul de curgere a fortelor vietii … motiv pentru care te poti pozitiona in asa fel incat sa ajuti curgerea pt ca vezi, intelegi si te simti onorat sa aderi la planul hidrografic existential. Aceasta armonizare … odata inceputa … perceptiile se schimba de asa natura incat … percepi ca intre adevarurile fiecaruia nu exista nici un conflict. Mai mult acele ”adevaruri” sunt piese indispensabile existentei si universului. Nu intamplator orice tentativa de a exprima adevaruri adanci se termina intr-un paradox care evidentiaza limitile mintii .

9 Adevarurile noastre au o valoare cand produc prietenie sau macar acceptare sincera indiferent de ideile noastre. Este un reper minimal ca ni se deschid ochii … sinelui. Cat suntem de inteligenti , informati, artisti in ale exprimarii sau logicii este absolut nerelevant. N-am nici o problema sa te pisi pe ce zice Osho sau Isus … cata vreme ii respecti pentru viata din ei … care este garantia … ca fac parte din adevar.

10 Adevarul care trebuie cunoscut este ca adevarul trebuie trait iar ca sa fie trait trebuie sa fie acceptat mult inainte de a fi inteles.
Adevarul este fiecare aspect aparut in sfera observatiei noastre. Este ceea ce vedem noi din din ceea ce exista. Adevarul este chiar confuzia, inpotriva caruia vrei tu sa lupti prin cunoastere, in loc s-o accepti ca ceva intrat in sfera constiintei tale care trebuie privita, simtita, observata … pana afli ce ti releva despre tine.

11 Cand exprimam ce suntem, ce simtim … nu facem doar un act de dreptate fiintei noastre … in fapt oferim cea mai mare valoare posibila acestei lumi si celor cu care relationam direct sau indirect … si in plus deschidem oportunitati de autocunoastere si reevaluare a celor atinsi de exprimarea noastra. Curajul de a ne accepta limitele si nemultumirile fata de propria fiinta … ne elibereaza de pretentiile absurde cu care ne incarcam viata.

12 Impactul deciziei noastre de a valida ca important si a exprima ceea ce simtim si credem … este decisiv si salvator. Exprimarea sentimentelor, opiniilor,  credintelor … modifica instantaneu balanta chimica din organism … si implicit prin aceasta decizie … ne putem pune celulele organismului intr-un mediu confortabil sau dimpotriva … chinuitor cand reprimam sentimente sau blocam exprimarea .

13 Singura noastra povara este cea a propriei identitati. Nu exista loc in care sa putem fugi de mintea noastra.

14 Credintele, programarile sau autoprogramarile sunt doar o etapa destinata intelegerii naturii mintii, in care suntem sub controlul ei. Dar vine vremea cand perceptia directa a realitatii, sinelui, constiintei, face inutila orice conceptualizare, credinta sau program. Perceptia divinului este in natura noastra elementara si implicit usor accesibila.

15 Abordarea denaturata a vietii creata de conflictul dintre interese(prost intelese) si onestitate, naste o ipocrizie evidenta pentru toti, …  dar pe care o protejam cu toate resursele. Asta creeaza o multime de piste gresite pe care ratacim nepermis de mult pina ne gasim luciditatea.

16 Nu confundati conditionarile cu credintele adevarate bazate pe intuitii si perceptii intime. Putem fi conditionati doar prin frica pentru ca ea ucide luciditatea iar asta ne face prosti, agresivi si intoleranti . Ca urmare vedeti ce radiaza credintele ce le aveti : ingaduinta sau intoleranta , libertatea sau constringerile si veti sti imediat daca sunteti conditionati sau aveti credinte reale.

17 Mai cred ca iluminarea … ca eliberarea de identificare cu forma … este un proces care trebuie reluat de la zero in fiecare moment de viata si ca este inseparabila de starea de beatitudinea ce sta in natura constiintei. Viata se reinnoieste in fiecare moment. Suntem altii in fiecare secunda. Trebuie sa dam sansa vietii sa ne spuna cine suntem si secretul ei. Cu atentia permanenta spre obiective spirituale sau nu  … vom pierde esenta.

18 In lipsa unei priviri limpezi necontaminata de senzatia cunoasterii … ne limitam dramatic perceptia. De cate ori credem ca intelegem ceea ce se-ntimpla se delanseaza un set de mecanisme inconstiente care ne limiteaza dramatic perceptia si implicit profunzimea experientei.

19 Singura problema de fond care trebuie rezolvata in fiinta voastra este cea de legitimitate a existentei personale in exact forma de care suntem constienti la un moment dat. Aceasta legitimitate este dreptul care ni-l dam noi insine de a exista asa cum suntem ca forma de viata,… intelegand ca suntem expresia perfecta si vointa de necontestat a vietii. Imediat ce am putut accesa viziunea necesitatii absolute de fi ce suntem … gasim o senzatie de siguranta si suport … in orice ne-am propune … dar mai ales castigam luciditatea eliberata de incetarea flagelarii la care ne-am supus pe noi insine in toata istoria noastra in care am fost nemultumiti de orice facem, orice gandim, orice simtim. Asa am ajuns sa ne uram ca nu suntem spirituali cand urmarim decis interese personale sau sa ne consideram fraieri cand incercam sa fim generosi sau pur si simplu buni. Ori tot ce sunt relatiile intre oameni in acest moment sunt doar consecinta … acestei uri adanci ce o nutrim fata de noi insine … intrucat ne refuzam prin inconstienta si superficialitatea cu care ne tratam … dreptul la o experienta umana orientata catre descoperire si bucurie … in favoarea nevoii de superioritate. Nevoia de superioritate este doar o alta fata a senzatiei de imperfectiune creata de lupta ce o intretinem cu noi insine. Oferiti-va dreptul la experienta vietii in lipsa oricarei pretentii de superioritate si veti descoperi ca maiestria voastra personala este naturala precum respiratia.

Va urma!

Dacă ți-a plăcut articolul, introdu aici adresa ta de E-mail
pentru a primi periodic pe adresa ta de E-Mail cele mai noi articole:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.