Frozen, renasterea bunului simt in relatiile ”de poveste”

Pt cei ce ati vazut animatia Frozen cu riscul sa vorbesc despre lucruri evidente nu pot sa nu remarc si sa ridic in slavi , inspirata paralelă dintre
omul de zapada si visele lui de caldura si vara
si
printesa Anna si iluziile ei romantice privind casatoria.Exact
dorinta pasionala omului de zapada ( Olaf ) de a trai experienta verii …
fara sa stie nimic despre ea ….este si …
pasiunea Annei de a trai experienta casatoriei
fara sa stie nimic despre ce presupune relationarea in cuplu.

Paralela este absolut perfecta si dusa de scenariu pana la capat … intrucat
exact cum vara l-ar topi (ucide) pe omul de zapada naiv …
exact la fel Anna este la un pas de a fi ucisa de naivitatea de a se indragosti de perversul print Hans renuntand la luciditate in favoarea iluziei romantice.

La fel cum nimeni nu-i poate spune omului de zapada ca visele lui de care ii foarte atasat, il vor ucide.
la fel mai nimeni dintre noi nu vor sa tulbure visele entuziaste si naive ale indragostitilor care se indreapta spre prapastia suferintei.

Si nu o prea facem pentru ca ne protejam astfel propriile slabiciuni si naivitati in loc sa ne trezim cu inteligenta si caldura , unii pe altii

Elsa care mai matura fiind ii spune sora-si ca sentimentele ei nu-s relevante si nu se poate casatori cu un barbat care l cunoaste de o zi … trezeste instant ura Annei … care convinsa fiind ca traieste dragostea adevarata … se vede nevoita sa lupte pentru iluziile ei. De asemenea cand prietenul ei Kristoff ii spune ca traieste ceva nerelavant cata vreme nu-l cunoaste se loveste de convingerea ca dragostea adevarata care o traieste face orice argument de bun simt nerelevant.

Evident ca naivitatea Annei o duce la un pas de a-si pierde viata … si ca ceeace parea perfectiunea intruchipata a unui barbat potrivit unei printese ( Hans) se dovedeste un excroc sentimental dispus sa o ucida fara regrete pt a-i castiga regatul exact precum atat de dorita vara de catre Olaf il va topi.

In fapt indragostirea si iluziile romantice care jignesc orice bun simt sunt doar praful in ochi care face usoara sacrificarea noastra de cel mai smecher din relatie sau de situatiile in care ne arunca imaturitatea.

Iar sperantele de fericire ale indragostitilor care viseaza casatorii fericite sunt exact pe masura de probabile a se implini, … precum sperantele de fericire ale unui om de zapada in miezul verii care o doreste atat de mult.

Pt mine spre exemplu faza cu norisorul o fost ironia suprema in sensul in care … este la fel de probabil sa iasa bine o relatie romantica … pe cat de probabil este sa primeasca omu de zapada un norisor.
Pe de alta parte in viata … cand nu te bazezi pe ajutoare ceresti si faci tot ce depinde de tine sa-ti aranjezi viata … ajutoarele vin.
As putea sa dau o gramada de exemple din viata mea in care exact cand nu mai aveam ca sa fac mai mult ceva fericit, aproape miraculos, se intampla.
Iar personajele care au avut noroc de evenimente fericite au fost cele care s-au implica

Primirea norișorului de catre omul de zapada , am vazut-o din nou ca pe o ironie tocmai a finalului fericit al Annei.
Adica fericirea Annei este yot atat de probabila pe cat ii obtinerea norisorului de omu de zapada.
Dar oricum acum yo fost clar Annei ca un om il cunosti cand treci prin momente dificile si acolo poate aparea o legatura adevarata.
Cat despre complexitatea unei relatii pe termen lung si problematica care o ridica … este loc de o continuare.

Asta i un desen care ti spune exact ca … NAIVITATEA TE UCIDE.
Ca visele frumose dar naive sunt moarte sigura.
Iar pt cei care nu prind subtilitatile … scenaristu o introdus un personaj in poveste , un om de zapada care se viseaza fericit in miezul unei veri toride.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.