Conectare si recunostinta, supliment nutritiv sufletesc gratuit

Orice raportare la viata ta interioara si exterioara care nu-ti alimenteaza speranta, linistea, rabdarea, creativitatea, claritatea perceptiei … este una care agraveaza exact contextul de care te plangi.
 
Toate gandurile, principiile, convingerile ce nu-ti amelioreaza nelinistile, nu-ti sustin speranta si nu-ti alimenteaza motivatia si increderea in viata
… sunt decuplate de realitate si implicit de sensul real al situatiilor prin care treci.
 
Cu cat nelinistea pe care o experimentezi este mai mare, cu atat validezi si urmezi ganduri, principii, convingeri mai rupte de realitate.
…………

Pare usor penibil sa o repet si eu dar fiind profund recunoscator de contextul fericit in care traiesti prin comparatie cu toti nefericitii care au ghinionul sa traiasca handicapuri fizice, psihice sau sociale … este cel mai simplu si rapid mod de a da un sens suferintelor uriase in care multi dintre oameni traiesc chiar acum.

 

Plusul de energie interioara si creativitate pe care ne-o da o recunostinta este sursa primodiala a oricarei imbunatatiri a statusului de suferinta in lume.
 
Efectul revigorant al recunostintei este de fapt efectul reconectarii la o realitate pe cat de evidenat pe atat de ignorata.
 

Viata este pentru cativa dintre noi, prin resursele pe care ni le pune la dispozitie, o oportunitate majora de a crea ceva glorios la nivelul sufletului speciei umane.Aceste resurse ne sunt destinate sa ne faca viata personala mai usoara si mai plina de sens dar ne si obliga la responsabilitati fata de cei care nu au aceste resurse. Responsabilitati care presupun munca si dedicare facute din placere.

Aproape fara exceptie omul alege sa profite si sa abuzeze de toti cei care au un handicap la nivelul resurselor.

Ori cata vreme la un nivel sau altul constient, inconstient abuzam orice asupra caruia avem putere destinut de indivizi anxiosi si frustrati devine inevitabil oricat de multa putere sociala avem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.