Perspective relaționale pe ”pită”

50215af8a161bb71a457d04363a96cd2

1. Lulea se indrăgostesc femeile, a căror scop in viață ii sa fuga de responsabilitatea de a avea o viata a lor.
Când vrei ca fericirea să ti-o aducă un barbat, … pentru ca tu nu ai chef si timp să te maturizezi, să devii femeie si sa fii responsabila de propria fericire sau nefericire,… sigur ca vei vedea doar bărbați salvatori de nefericire … si te vei arunca in bratele si viata lor cu un entuziasm vecin cu extazul, in timp ce vei proiecta pe el calitati de zeu.
Iar astfel, vei alimenta importanta si superioritatea … prostului, care incepe astfel să se creadă pretios si irezistibil.

2. Nu poti salva nici o relatie bazata pe posesivitate, atasamente si validare, de inevitabilul unei imense suferințe.
Pentru ca exact dependența, in care ai investit relationând inconstient, este ceea ce iți interzice separarea, indepartarea de partener sau reformularea relatiei, … cand relationarea obisnuită a cuplului devine toxică.
Si ajungi să iei decizii decisive, care trebuiau luate de mult, cand pur si simplu totul a devenit o miza de viața si moarte.
Oricine ajunge la schimbare inainte de a ajunge pe marginea prapastiei, este o fenomenala forță de constiență, intrucat doar o atentie si preocupare ”criminală” pentru adevar … te ajută să intrevezi iminența prabusirii, inainte de a fi in cadere liberă.
Toti speră ca vor gasi o smecherie prin care să insele viața.

3. Cea mai comuna si generalizata forma de anestezie umana sunt emotiile dramatico-romantice. De aici determinarea cu care ne protejam proiectiile idilice, ce genereaza emotiile cu efect sedativ.
Si sunt folosite pentru a anestezia durerea abandonarii umanitatii in calculele mentale, destinate sa rezolve falsa problema a supravietuirii.
Ori noi suntem in situatia de a investi toate resursele noastre in a cauta anestezice tot mai performante, … in loc sa rezolvam cauzele durerii … recuperandu-ne umanitatea.
Recuperarea gustului pentru adevar … nu mai este demult o preocupare pt stil. Este o presanta problema de supravietuire si sens existential.

4. Noi oamenii facem compromisuri in relatii pentru a nu pierde ceva. Evident. 🙂
Dar, experienta ne dovedeste, fara nici o urma de indoiala, ca nu salvam nimic si de fapt pierdem totul.
Este si normal, intrucat oricine obtine ceva de la noi prin acest santaj, afla si intelege imediat că suntem santajabili.
Că pierderea te poate face sa renunti la orice adevar propriu, la orice demnitate.
Iar asta atrage, invariabil, dispretul. Iar in dispret oamenii nu au nici o limita in a te folosi.
De ce o fac? Pt ca le-ai dovedit cat de usor iti tradezi constiinta si interesele ei. 😉

5. Fiecare dintre voi, care vă doriți relații de cuplu, …  ar trebui sa intelegeți că singurul motiv pentru care cineva ar vrea sa petreaca timp cu tine si sa relationeze, indiferent daca este sau nu constient de asta,…  este experienta placuta obtinuta in compania ta. Cata vreme faci o drama dureroasa din tot, … nu ai nici o sansa sa fii dorit/a decat de un alt ”amator” de dramă, iar asta face totul exploziv de depresiv.
La polul opus,… cand transformi in relaxare fiecare situatie tensionata, … ai toate sansele sa fii dorit/a de multa lume.
Dar, ca sa poti relaxa si detensiona ceva, trebuie sa-ti pui foarte sincer intrebarea daca tu ai o viata in afara tragediei.
6. Este ridicol să văd cu cată determinare refuză cei indrăgostiți si disperati să intre in ”randul lumii”, să dicute subiecte dificile, care le sabotează visele de fericire in doi. Este o asemenea disperare să te vezi cu ”sacii-n caruță”, adica cu un partener prins de angajamente intr-o relatie, incât orice subiect care ar tulbura armonia superficială este complet si absolut ignorat.

Nevoia de a scăpa de singurătate si de ratarea care o asociezi cu statutul tau de individ singur, pur si simplu iti amputează simtul ratiunii. Sunt oameni de o inteligența consistentă, care se transformă peste noapte in prostie, din dorința de a-și pastra in viață povestea fericirii in doi. Alții isi folosesc inteligența să gaseasca argumente, care să le sustina aspiratiile infantile.

Si oricine abordeaza vreun subiect pe teme sensibile, devine instant un nenorocit degenerat, care nu intelege dragostea si care, bineinteles, nu face altceva decat să-și justifice libertinismul imoral, corupând lumea la dezmăț. Sigur ca, oricat ti-ai iubi povestea si oricat ai investi in ea, adevarul este complet dezinteresat de fantasmele tale de fericire si te va ajunge din urmă.

Lucrurile nediscutate si problemele interioare, ascunse sau cosmetizate de aparențe, iti vor dărâma intr-o clipa toate visele de fericire in doi, cand demonii inconstientei nu mai pot fi domoliti de lăbărelile traditionale.

Amuzant pentru mine este momentul in care vreunul dintre cei cu care am avut tangente, desi a fost avertizat specific ca fuge de realitate, se trezeste să se dea inselat in asteptarile lui, acuzându-si partenerul de perversitate, cand tot ce a facut, la inceputul relatiei lui, era să vadă cum imi inchide mai repede gura si cum descurajează orice discutie, care ar fi clarificat situatia in cuplu.

Situatia este ceva de genu: cerem si stimulam, prin tot ce facem, să fim mintiti frumos, iar cand realitatea ne ajunge din urma ne dăm trădați si nedreptațiți in sentimetele noastre inalte, sperând astfel să inducem vinovăția care va readuce controlul asupra partenerului rusinat de nevrednicia lui. Tot acest teatru patetic jigneste ratiunea si umanitatea noastră.

ad589c5dc838d8fcb0329c70a14b239a

7. Cand am pierdut intelegerea importantei strategice a relatiilor pt viata si implicit pentru calitatea vietii noastre … am cazut cu totii intr-o psihologie, care … nu mai poate percepe calitatile (continuturile , frumusetea) subtile ale unor oameni si mai ales potentialul lor, … dincolo de limitele, defectele sau slabiciunilor de suprafata ce ne sar in ochi.

In psihologia aceasta, … am devenit cautatori de indivizi perfecti in partile superficiale (forma), … in loc sa fim creatori de relatii tot mai bune. Si asta, chiar cand noi insine suntem plini de probleme si oferim foarte putin.

Dar, chiar aceasta psihologie creeaza mediul perfect pentru degradare, iar pe aceasta directie … am ajuns sa cautam cu totii … perfectiune, acolo unde doar degradarea prospera.

Intreaga perspectiva se schimba, cand, in loc sa privim superficialul si sa judecam rapid,… cautam, dincolo de defecte si limite, … continuturi esentiale, … pe care, cu grija si interes, sa consolidam relatii care sa se dezvolte.

Sigur ca, odata pierduta percetia continuturilor umane esentiale, … cultivarea aparentelor devine practica generalizata, incurajata de orbirea generală. Este greu sa rezistam tentatiei perversiunii, cand vedem ca nimeni nu ne vede. Si este si mai greu sa-ti cultivi umanitatea, cand nu doar ca nu este vazuta, dar este si agresiv descurajata, din motive care nu le discut aici.

Absurd si ironic este ca, … cu cat cautam indivizi mai bine cotati pentru relatii, … cu atat suntem mai putin constienti de propria degradare si superficialitate din care ajungem sa cerem foarte usor TOTUL … si sa oferim foarte putin.

Mai nimeni nu vrea sa se implice cu adevarat in relatii, pentru ca nu mai pot simti placerea si magia interactiunii,… dar simt acut anxietatea propriei dezumanizari … ce se cere anesteziata prin relatii care sa le alimentezele visele de salvare, cu emotiile afernte.

8. Cand o femeie asteapta sa fie curtata … o face doar pt ca are o dificultate de a-si comunica interesul pt un barbat.

Iar aceasta dificultate nu poate fi decat frica de refuz sau teama de a fi judecata intr-un mod care ar rani-o.

Dar daca te simti ranita de judecata unui nesimtit care-si permite sa te judece , este pt ca tu te judeci deja iar daca te temi de refuzi este pt ca vrei sentimentul de superioritate care evident nu suporta refuzuri.

In cele mai dese situatii femeile sunt curtate de alti barbati decat cei dupa care se topesc . Ori asta nu poate multumi o femeie care vrea tot ce se poate de la viata si relatiile cu barbatii.

Eu zic ca femeile echilibrate si naturale isi comunica firesc interesul de a cunoaste un barbat, iar daca nu are de a face cu un sobolan care se va trezi brusc ca fiind nepretuit si greu accesibil, … orice barbat va fi recunoscator si atent la orice femeie deschide niste usi catre ea.

Sigur ca lucrurile pot merge in multe variante dar esentiale sunt variantele care duc la experiente cat mai satisfactoare cu barbatii.

9. NU exista si nu va exista vreodata nici un barbat capabil sa faca fericita o femeie nefericita. Pentru ca fericirea personala ii o chestiune de maxima intimitate si preocupare pentru constiență. Cu barbatii poti avea experiente profunde satisfacatoare sau doar relaxante daca esti deja macar echilibrata ca prim pas catre fericire. Sexul opus nu este destinat sa fie anestezicul inconstientei si nefericirii nimanui.

10. Toata ”Iubirea” bazata pe aspecte si continuturi neclare, confuze deci inconstiente, … in inconstienta deci suferinta se va termina.

Rolul constientei este sa excluda din relationare motivatiile inconstiente si sa te detaseze de orice emotii cu radacini in proiectii de orice fel. In acelasi timp constienta, prin ratiunea bunului simt in prima faza si prin dezvoltarea perceptiei in a doua, va intelege si recunoaste continuturile cu radacini in umanitate si sensibilitate.

Iar aceste continuturi stau bazele iubirii constiente.

11. Nu vad nimic admirabil in a renunta la relatii importante cu unele femei pentru a proteja pretentiile de importanta ale oricarei alteia. Asa cum nu renunti la prietenia cu un barbat pentru ca ai intalnit altul, nu renunti la femei importante ale vietii tale pentru ca a aparut … alta care-si imagineaza ca-i mai importanta decat toate celelalte.

Nu este vorba de curajul de a renunta la cineva important in viata ta, ci de curajul de a-ti asuma tot ceea ce esti, cu riscul de a pierde tot. Tocmai ca nu te dezici de nici una din relatiile tale cu femeile si asta la modul transparet si declarat, … le dai o sansa perfecta sa aleaga sa renunte la tine daca … sentimentul importantei dat de exclusivitatea relationala (fidelitate) este mai important decat continutul si experienta … unei relatii complet sincere si deschise.

Evident ca situatia este identica in cazul relatiilor multiple ale femeilor, care trebuie respectate in aceeasi masura .

12. Este un mit faptul ca un barbat doreste relatii cu o alte femei cand este nemultumit de relatiile pe care le are. Barbatii doresc alte femei pentru ceea ce sunt acele ”alte femei” … nu pentru ceea ce NU SUNT cele cu care sunt deja in relatii.

Câtă vreme esti in relatie cu un barbat esti importanta pentru el. Acolo unde chiar exista o legatura in relatiile de cuplu … relatia este cu atat mai satisfacatoare, cu cat este mai durabila intrucat conexiunile, apropierea si increderea se adancesc.

Iar la o relatie, oricine renuntă pentru calitatea slaba a experientei de cuplu, nu pentru ca ai mai gasit ceva ce-ti place. Nimeni nu renunță la ceva bun pentru ca a mai gasit ceva bun.

Sigur ca situatia este similara si in cazul femeilor.

13. Exact asa cum atunci cand stii cine esti, intelegi ca nici o femeie/barbat nu poate schimba asta, la fel daca stii ce te leaga intr-o relatie, nicio alta relatie nu va schimba ceea ce este concret ca legatura energetica. Insa, pentru ca pentru majoritatea conexiunea ii o chestie teoretica pe care nu o percep corespunzator, au impresia ca legatura lor cu celalalt este vulnerabila.

Cand stii ce ai cu o femeie/ barbat, intelegi ca nimeni nu poate lua acea conexiune.

a716fa1b6ddd726fd9bfe508aa232b99

14. Femeile apreciaza enorm fidelitatea, dar se indragostesc de genu de barbati natural infideli.

Ii iubesc pentru ca-s infideli si vor sa-i faca fideli ca sa nu se mai simta mici in fata puterii libertatii lor interioare.

Oare cat credeti ca ar dura sa se sature de ei, imediat ce ar alege fidelitatea?

In fapt, efortul de a fideliza un barbat infidel … este doar un pervers exercitiu de putere al egoului femeii … prin care cauta sa domine ceea ce o domina.

Daca ar fi ”iubire” pur si simplu si-ar folosi timpul sa se bucure de oferta lui si nu si-ar mai pierde timpul cu manevre si povesti de fidelizare.

15. O gramada de femei zic ca apreciaza fidelitatea, …. dar o vor doar de la cei mai infideli barbati posibili, … care prin tot ce sunt si fac dispretuiesc fidelitatea, … dar mai precis isi respecta interesele si atractiile.

Si ghiciti, … desi sunt atat de multe femei adoratoare a valorii fidelitatii … nici una nu este interesata sa fie fidela … decat la schimb cu fidelitatea unui barbat infidel.

Dar fiti foarte atenti: … nici una din aceste femei … nu vor sa gaseasca un barbat fidel … desi este plina lumea de barbati cuminti care ar oferi fidelitate pana la moarte ca sa ajunga si ei la un fund de femeie pe termen lung. Iar daca se-ntampla sa lase un barbat infidel pentru unul fidel o va face doar ca sa aiba un ”catelus” nevinovat de companie … si sa-si poata vedea de infidelitatea ei.

Dar nu-i vrea si nu-i cauta nimeni pe fidelii naturali pentru relatii pasionale.

Cat de greu ii sa intelegi ca exact libertatea pe care avem curajul sa ne-o asumam cu orice cost si experienta la care duce … ne maturizeaza si ne face atractivi?

16. In majoritatea cazurilor in care o femeie iti spune apasat si grav ca sinceritatea este foarte importanta pentru ea si ca urmare sa ai grija sa nu o dezamagesti (asta nu o mai spune ci doar lasa sa se inteleaga) ea nu face decat sa-ti spuna ca vrea control si ar fi bine sa nu-i ascunzi date care sa-i ameninte performanta in control.

Dpmdv acesta atitudine este suficienta pentru a indeparta urgent o astfel de tipa.

O femeie merita insa sinceritatea maxima, cand iti da semnale ca nu ar indeparta-o ceea ce i-ar afecta egoul sau sentimentele de importanta si cand ea face pasi importanti de deschidere.

Nu uitati ca sinceritatea trebuie castigata, nu trebuie pretinsa.

Oricum ceea ce suntem se vede si se simte mai devreme sau mai tarziu, oricat de abil ai fi.

17. Nimic nu mi se pare mai grotesc in relatii decat sa dispretuiesti, sa minimalizezi sau sa te dezici de cei care ti se ofera cu placere …
in timp ce te folosesti in continuare de ei … si in timp ce admiri sau cauti atentie si interes la cei care te resping.

Orice credeti ca aveti de castigat in relatiile cu cei care apreciaza mai mult ceea ce nu au … in timp ce va folosesc pe voi …. va asigur ca sunt doar iluzii, iar mai devreme sau mai tarziu realitatea vi se va face dureros sesizata.

In fapt, acesta atitudine vine dintr-o superioritate prin care poti pretinde totul de la cei pe care ii folosesti … oferind la schimb doar dispretul tau suveran.

Fiti foarte atenti la modul in care cineva va vorbeste de fostele sau celelalte relatii ale lui pentru a vedea cu cine aveti de-a face. Orice minimalizare, disociere sau superioritate ar trebui sa va avertizeze ca aveti de-a face cu un sobolan. Iar a-i da peste bot … daca sunteti in pozitia de a o face, este cel mai mare serviciu pe care i-l puteti oferi.

18. Destui barbati cu adevarat bine intentionati vor si se straduie din plin sa stabileasca conexiuni autentice cu femeile si nu rareori cedeaza obositi de complexitatea demersului.

Dar ei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa uite complet de conexiunea cu orice femeie si in schimb sa obtina acea conexiune cu sine insusi de la care stii ca tot ceea ce zici te reprezinta cu adevarat si ca niciodata si in nici un context nu te vei dezice de ceea ce ai afirmat si simtit.
Imediat ce te preocupa aceasta conexiune, nu mai incerci sa faci sau sa zici ceva care sa-ti aduca vreun castig in relatii. NU te vei mai intreba vreodata ce crede o femeie despre ceea ce ai de spus, daca nu o va indeparta sau daca ii va placea.
Pentru ca toate aceste aspecte nu te mai privesc.
Pe filiera interesului pentru aprobarea femeilor nu obtii decat dispret, intrucat de cele mai multe ori femeile vor sa auda doar cat sunt de importante si ca au putere asupra ta. Dar chiar daca asta vor sa auda, nu de asta au nevoie.
Au nevoie de barbati care s-au gasit pe sine, care nu se vand pe nimic si pe care ii castigi fara efort fiind oameni adevarati.
Ca barbat trebuie inteles ca te priveste in totala si absoluta masura tot ceea ce manifesti, precum si atitudinile de raportare la femei.
Cum raspund ele la ceea ce esti, … le privesc direct si personal, …. dar in general alegerile neinspirate le costa scump si ceea ce refuza prea usor nefiind atente, este f posibil ca mai tarziu sa munceasca din greu pentru a primi o fractiune din ce au tratat cu superficialitate.
Sigur ca acesta conexiune cu sine este un proces care se finiseaza prin experienta si implicit greseli se vor face.
Dar si acestea sunt o mare oportunitate de a arata cine esti, prin modul in care ti le asumi, recunosti si depasesti.
Uitati de conexiunea cu femeie si aveti grija de conexiunea cu voi insiva.
19. Cine nu si-o vazut (cunoscut)  iubita in continuturile ei valoroase inainte de despartire nu o să o  vada nici dupa ce ea pleaca.
Dar cand pleaca se simte invalidat si o vrea inapoi pentru orgoliul lui, … nu pentru ca vezi doamne si-o recapatat vederea si intelegerea, odata cu decizia ei de a-l parasi.
Orice trezire este un proces lent, ce presupune multa implicare si curaj. Schimbarile produse cand esti parasit nu au nici o legatura cu luciditatea.
20. Pentru indragostiti nimic nu suna mai absurd decat ratiunea bunului simt. Nu intamplator. Ratiunea bunului simt are legatura cu realitatea si adevarul ei, pe cand perspectivele indragostitilor vizeaza o lume iluzorie in care legile vietii sunt inexistente.
PS: Postare inspirata de atitudinea superioara si dezinterasata a pritesei Anna (din Frozen) la observatiile de bun simt ale prietenului ei Kristoff privind relatia cu printul Hans.
21. De ce trebuie sa crestem doar in doi si nu impreuna cu toti prietenii si iubitele noastre? De ce iubitii iubitelor noastre nu ne-ar putea fi prieteni, impreuna cu care sa crestem, deopotriva?
De unde fixu asta cu cresterea doar in doi?
(Intrebarea-i retorica pentru ca raspunsul este evident si sade in interesele de protejare a pretetiilor de superioritate si posesivitate).
De ce limitarile aste nenaturale, pe care toti le simtim ca fiind asa?
Intrebările-s retorice … pentru ca raspunsul sta in insecuritatile, neincrederea, orgoliul si limitele noastre.
Iar cata vreme nu le abordam … degeaba vorbim de crestere si evolutie.
Dragostea totala la care se face referire in textul ce l-am luat la puricat constiincios, este doar o siluire absolut necesara … destinata sa creeze artificial motivatie … pentru a nu abandona o relatie nenaturala si implicit obositoare, doar in doi .. care exact din acest motiv nu poate fi durabila.
Doar o nevinovata dar si … nenegociabila … perspectiva personala. 😉22. Oamenii isi imagineaza ca pot face sex superficial in anumite situatii sau cu anumiti parteneri sau pot face dragoste in alte situatii.Dar adevarul este ca nu poti face sex implicat sau superficial, sex pur sau sex cu sentimente.
In orice experienta sexuala … venim cu tot ce suntem in toate straturile si aspectele fiintei noastre.
Nu ne putem lasa superficilitatea, sufletul sau sensibilitatea acasa cand futem o persoana sau alta.
Tot ceea ce suntem se manifesta in tot ceea ce facem si mai ales in sex.
Daca poti face sex fara umanitate cu cineva, atunci asa il vei face cu oricine.
Diferenta o va face calcule de castig care te vor obliga sa mimezi interesul, dragostea, atentia sau orice.
Dar toate astea sunt aparente pe care le intretii, cata vreme vezi un castig din acea relatie.
Daca vrei sa vezi cu cine ai de-a face intr-o relatie, intreaba-l de cei mai neimportanti parteneri de sex din viata lui si vezi cum se raporteaza la ei.
Exact ce vei auzi acolo va fi ceea ce vei primi in realitate, dincolo de aparente.
Iar diferentele care apar in experienta sexuala depind doar de compatibilitati, conexiuni si experieta impreuna.
Nu exista sex de dragul sexului (murdar) si sex nobil.
Exista doar indivizi mizeri sau nobili. Sexul lor va fi la fel de mizer sau nobil precum cei implicati, indiferent cu cine si in ce context il vor face.
Believe me! 😉

23. In marea majoritate a relatiilor iti dovedesti interesul si implicarea prin validari exagerate ale noului partener.
Ii spui cat de special este si ce bine te simti cu el, bineinteles in comparatie cu celelalte partenere ale tale, faci cadouri cat mai interesante etc.
Sigur ca fiecareia dintre toate partenerele tale le-ai vorbit de suprematia lor asupra celor dinaintea ei … si chiar cel care ”incaseaza” validarile a mai auzit asta in relatiile anterioare, dar cu toate astea nimeni nu da semne ca ar vrea sa iasa din cercul asta al minciunilor frumoase.
Pur si simplu vrem sa fim mintiti ca suntem mai buni, mai frumosi sau mai fermecatori decat ceilalti, oricat de absurd si prostesc este sa credem asta.
Bunul simt (daca l-ai avea sau dezvolta) ar face sa te simti deranjata de modul in care partenerul tau isi trateaza relatiile anterioare, … de cate ori face comparatii de evaluare intre fostele lui ”iubite”.
Celelate femei, ar trebui sa le privesti cu prietenie si sa-ti obligi barbatul sa le respecte si sa nu minta. Dar cand esti macinata de neincredere in tine pentru ca esti in competitie cu toata lumea, … vei trai satisfactia importantei, desi bunul simt ti-ar spune ca validarea care te ”unge” este manipulare si minciuna.
Imediat ce iesiti din acest cerc al prostiei si nesimtirii lucrurile se vor normaliza si imbunatati rapid in relatiile voastre amoroase.

24. Instinctul sexual, precum instinctul respiratiei sau defecatiei … sunt doar functii care intretin echilibrul si functionarea fiintei in raport cu mediu in care traieste.
Cum se manifesta aceste instincte depinde de constienta celui care le foloseste.
Daca esti constient de identitatea ta, vei respira adanc, rar si vei fi atent la aerul care-ti intra in plamani si la efectul lui asupra ta. Practic vei relationa cu aerul si-i vei fi recunoscator ca-ti permite viata.
In plus, vei avea grija sa nu-l poluezi si sa-l respecti.
La fel si in sex daca stii cine esti … ve i fi atent la proces si la partener, vei respecta, vei proteja si vei vrea sa-l cunosti tot mai bine.
Instinctele in sine nu inseamna nimic.
Omul care le experimenteaza dă valoare prin constienta lui la orice fenomen sau caracter uman, instinctual sau nu.

25. Sunt o categorie de femei care sufera cumplit ca nu-si pot controla barbatul de care sunt atrase, … dar exact forta lor care-i face incontrolabili este ceea ce le atrage, provoaca si incita pe toate planurile.
Si de fapt singurii barbati care nu pot fi supusi de nici o femeie, in nici un context sunt exact barbatii care nu pot gandi relatia cu o femeie in termeni de control si competitie.
Asta-i face stabili, fermi sau calzi si intelegatori dar niciodata manipulabili sau vulnerabili la presiuni.
Asa ca, acestor femei care traiesc esecul lipsei lor de putere in fata barbatilor echilibrati din viata lor nu le ramane decat sa-si vada orgoliul nemasurat evident bine camuflat de intentii si sentimente inaltatoare.
Iar dimensiunea orgoliului este exact pe masura suferintei esecului in supunerea si controlarea barbatului.

26. Aud deseori femei afirmand despre ele insele ca au obtinut atentia vreunui tip prin aceea ca … au fost remarcate ca fiind altceva (”speciala”) decat majoritatea fetelor.
Dar dorinta de fi considerata speciala, deosebita sau unica, ascunde doar faptul ca nu te simti asa (dar te imaginezi ca fiind) desi unicitatea este garantia vietii tale.
Cand afirmi lucruri evidente nu faci decat sa dovedesti ca te indoiesti de ceea ce afirmi, afirmatia ta fiind un gest de supracompensare a ceea ce crezi cu adevarat ca esti. Adica neimportanta, sau comuna.
Nu te poti considera speciala, fara sa te compari cu cineva.
Cand incepi sa te descoperi si sa te iei in primire … inetelegi complexitatea si magia propriei identitati si cat de lipsita de sens este atat comparatia, cat si teama de banal sau comun.
Teama trebuie sa-ti fie doar de inconstienta ta, propria perversitate si pierderea bunului simt.
Astea iti vor sabota tot ce esti, si tot ce este cu adevarat important pentru viata ta.

27. O femeie este completa sau se simte implinită, in fiecare secunda in care este congruenta până la dumnezeu cu ea insasi, cumulat cu faptul ca-si stie exact locul. Adica-si stie și-și asumă limitele, nivelul si cine este,  functie de ceea ce constată ea insăși in procesul autoinvestigării,  inafara oricarei confirmari exterioare. Cand o femeie traieste pe acest nivel de sinceritate ea traieste experienta ca este completa. Sigur ca in unele relatii barbatul poate fi un stimulent puternic ca femeia sa poaăa fi ea insasi si in acelasi timp sa nu simta nevoia de a fi (sau a parea) mai mult (nevoie care produce conflict interior) iar asta i poate da un sincer sentiment de implinire in relatii.

Dar completa a facut-o modul in care a ales sa se accepte și să se exprime in concordanță cu ceea ce este si simte, nu confirmarea unui barbat. 😉

28. Indiferent de cat de bogata este experienta relatională a oricui, … oamenii echilibrati si liberi se vor simti atrasi de oamenii frumosi si constienti.
Chiar daca nu mai au nici o nevoie de experienta, sex etc.
Intalnirea dintre oameni ”vii” si interesanti duce la experiente extraordinare care nu si le refuza pentru că … NU AU NICI UN MOTIV.
O relatie de iubire nu interzice si alte iubiri, ci dimpotrivă le favorizează.
Un cuplu care si-a depasit posesivitatile nu poate concepe o perspectiva de evolutie in doi… sub justificarea ca, vezi doamne, ”noi ne centram pe evolutia in doi”.
Afirmatia asta presupune din start ca cei doi inca sunt prinsi de slabiciunea posesivitatii. Relatiile multiple nu deconcentreaza nici o relatie dintre celelalte, ci dimpotriva le concentreaza si le face mult mai complexe in contiuturi.
Dar atata vreme cat esti prins in capcana posesivitatii, … este f convenabil să iti imaginezi că exclusivitatea poate fi ceva natural si expresia unui nivel de evolutie inalt.
Iar toți cei care au promovat ca semn de mare maturitate spirituală relationarea exclusivă au fost doar niste indivizi cu experientă, intelegere si competente  limitate in problematica relationarii in cuplu.
Sigur că nu-i deloc exclus ca in alte aspecte umane să aibă competente serioase.

29. In relationarea traditională cautăm sa obtinem cat mai rapid angajamente de exclusivitate din partea noilor partenerii de obicei mai neexperimentati care ne valideaza , pt a profita de perioada de exaltare naivă cand luciditatea ii este redusă si implicit nu poate vedea cine este dincolo de aparente cel caruia ii face angajamentele.
Planul celui mai ”smecher” este ca, atunci cand aburii iluziei se disipă si cel prins in angajamente incepe sa inteleagă diversiunea in care a cazut să fie atat de constrans de situatia socială si proiectele lansate in baza angajamentului incat cel tras pe sfoara sa-si inghită nemultumirea. Retineti ca niciodată un prieten nu pune presiune pentru a obtine o decizie din partea celui la care tine , nu doar ca NU va leaga de promisiuni si angajamente ci chiar va elibereaza de toate promisiunile facute din proprie initiativa si mai mult va ofera timp nelimitat pentru a cunoaste ceea ce este necesar unor decizii importante.
Cand doresti pe cineva in viata ta , oferi contextul pentru a fi cunoscut usor si bine si speri ca ceea ce gasesc ei in tine acolo sa fie suficient pentru a-i ține aproape.

30. Competentele specifice de care te bucuri ca femeie , calitatile fizice evidente sau continuturile umane consistente, sunt caracteristici care te obliga la bun simt , respect si admiratie pentru cei mai dotati decat tine, la fel cum te obliga la suport (in masura resurselor disponibile) pt cei mai putin norocosi .
Superioritatea este sentimentul de importanta cladit pe desconsiderarea celorlalti in baza caruia iti imaginezi ca poti pretinde totul si implicit sa fii servită neconditionat pt ca vezi doamne, … tu esti specială nu ca ”proastele si uratele” celelalte.
Sigur ca poti emite orice pretentie si foarte probabil sa gasesti destui care te vor servi , dar eu si ”degeneratii” ca mine , iti vor da peste bot cu ele daca ne vizezi cu astfel de atitudini.
Pt mine acest mod de raportare la oameni si relatii este nesimtire groteasca care ma indepartează.
Eu sunt atras inainte de toate de feminitate si preocupare pentru umanitate si doar dupa asta sunt interesat de anumite forme, dar de cele mai multe ori aceste forme care-mi satisfac viscerele acopera o paleta f larga de dimensiuni si multe sunt foarte departe de ceea ce in aparenta se caută pe piata.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.