Comunicarea cu Existenta si mesajele ei.

0

Interesul existentei de a te trezi din inconstienta,   pt a relationa cu tine,   este atat de mare,    incat la primele semne care le dai,    ca intuiesti valoarea vietii,   prin recunostinta si acceptarea cu care te raportezi la tot ce ti se intimpla,  iti raspune imediat pe toate canalele care le ai putea intelege.

Coincidentele vor fi generalizate. Stari de sens care ti dau aripi sunt la ordinea zilei, norocul iti va surade, iar oameni potriviti vor aparea in viata ta exact la momentul potrivit.

Spera sa-I simti prezenta atat de bine,   incat sa fii convins ca totul este sub control si bineinteles perfect.  Acest simplu lucru inteles si practicat, ar vindeca lumea instantaneu pentru ca intuitia perfectiunii in fata momentelor dificile  … induce natural atentie profunda si respect pt contextul in care suntem prinsi ,   pentru a descoprii mesajul  din spatele aparentelor.   Ori aceasta stare de prezenta este conectare ,   care ne supraadapteaza situatiilor ,  si le descoperim ca ceeace sunt, adica  oportunitati.   Alternativa ar fi fost o gama de reactii de  atac, fuga sau  atitudini defensive.

Practic singura problema a lumii in care traim,   este izolarea de sursa vietii din noi,   lipsa prezentei,   care ne face orbi, lipsiti de speranta si solutii. Noi lipsim din propria viata si automat din lumea in care ne-am nascut. Si ajungem in situatia absurda in care murim de sete intr un ocean de apa vie,   si nu putem vedea ca tot ce avem nevoie,   avem deja,   fiind necesar numai sa fim putin mai atenti.

Omenirea a ajuns in situatia imposibila in care incerca sa creeze o lume paralela adaptata,    pentru nebunia si inconstienta ei. Pe masura ce avansam in efortul nostru,   lucrurile se complica infinit,   pentru ca tot ceeace creem este rupt complet de viata si bunul simt,   exact cum suntem si noi.

Sistemul nostru juridic criminal de complex si criminal de ineficient,

economia noastra bazata pe consum patologic , care refuza sa produca orice ne-ar putea reduce dependenta de ea

sistemul medical care nu face decat sa scada calitatea vietii cu fiecare ”vindecare”,

sistemul politic care consuma vitalitatea unui popor pt a-si perfectiona ipocrizia pina la cote grotesti si evidente,

si o religie care complexeaza politica la capitolul ipocrizie si mizerie morala

toate acestea reflecta nebunia specifica … unei ratiuni rupta complet de sursa vietii,   apartinind unei fiinte bolnave si chinuite ca si societatea careia ii apartine.

Distrugem paduri, oceane, planctonul care ne da 50% din oxigen, mii de specii de plante si animale si nimeni nu face nici o legatura cu suferinta interioara care o incercam cei mai multi dintre noi.

Dar toate astea fac parte din mesajul nostru catre noi insine, prin care incercam sa ne trezim.

NU trebuie condamnat nimic … trebuie doar sa ne trezim si solutiile vor aparea imediat.

Vestea buna este ca,   reconectarea, sterilizeaza umanitatea dramatic de rapid.  Viata este o forta colosala.    Viata este putere, constiinta, iubire si inteligenta absoluta.   Si toate acestea le avem la dispozitie  ca suport in vindecarea  noastra si a pamintului,    imediat ce constienta ne indreapta catre viata.  Problema este ca,   trebuie sa ne nastem spiritual prin constienta,   ca sa putem face ceva.

Practic toata suferinta acestei lumi … de la cei care mor de foame, sau torturati,    pina la apatia , nebunia si lipsa de sens in care se zbate partea ‘’civilizata’’ a umanitatii,    este sacrificiul existentei pt trezirea noastra. Toate sufletele chinuite la cote care nu putem sa ni le imaginam,   au ales acea suferinta in speranta ca nu putem fi atat de morti interior incat sa raminem indiferenti dar mai ales inconstienti la nesfasit. Toata aceasta suferinta este un mesaj,   o implorare pt intoarcerea catre constienta care scoate umanitatea din noi.

Daca unele suflete au ales vieti de chinuri pentru a ne trezi din sinuciderea la care participam inconstient,    atentia si grija noastra pentru propria fiinta si a celor din jurul nostru,   ar trebui sa fie ceva ce ne asumam cu placere si recunostinta ca avem ocazia sa ne recuperam vietile irosite prea multa vreme.

Bineinteles ca Existenta incearca sa sparga somnul nostru spiritual cu mesaje f puternice si din alta categorie.

Momentele de gratie in care simtim pacea in fata frumusetii naturii, linga o femeie, la nasterea unei fiinte, in fata fragilitatii copiilor, in fata oamenilor de o bunatate coplesitoare sau a celor iluminati,  ajutorul oferit cu generozitate de necunoscuti in momente dificile, au rolul de a atinge parti din noi … de care nu suntem constienti inca … si de care ar trebui sa ne sesizam cu aceasta ocazie.

In fapt  fiecare moment, fiecare intimplare ,tot ce vezi in fata ochilor, auzi sau simti este mesajul prin care existenta vorbeste despre dragostea ei pt tine.   Nu-mi plac perspectivele existentiale siropoase … dar acesta este adevarul.

Din nefericire in lipsa atentiei, care ar vedea conditionarea mental emotionala in care suntem prinsi, intelegem totul gresit , facem totul gresit si treptat ne izolam de existenta si bineinteles devenim slabi, nesiguri, manipulabili, nelinistiti si nebuni in cele din urma.

In fapt starile de fond ale fiintei sunt ledul de control al incarcarii cu energia vietii … care o si reprezentam in ultima instanta

Trebuie sa fiti deacord ca nu se putea gasi un limbaj mai usor de inteles decat cel al starilor de fond care le incercam si cel al sensibilitatii in fata frumusetii sau a suferintei altora .   Este ceva ce poate intelege oricine. Acesta este si motivul pentru care nimeni nu are neaparata nevoie de dogme, mentori spirituali, carti sfinte, ritualuri plicticoase sau nu. Dumnezeu este accesibil oricui, oricand, oriunde exista aspiratie sincera. Este evident si de bun simt sa presupunem ca o existenta care a creat acest univers va gasi inspiratia necesara sa se reveleze in modul cel mai convingator si direct celor care cauta … dragostea ei. (aviz celor care citeaza prea mult … ca argument final al adevarului lor)

Ar trebui sa fie evident pt toata lumea ca atunci cand vorbim de durere si suferinta ori de sens sau bucurie … este vorba de stari de fond profunde, adinci. Nu vorbim aici de acele stari extrem de perisabile de suferinta, durere  sau de bucuria produsa de simturi sau de ego … sau suferinta si tristetea traita la periferia fiintei cu acceptare si pace.

Revelatia unui univers viu, prezent si implicat care comunica cu noi permanent prin toate situatiile vietii noastre  va determina  trezirea constientei, implicit. Amintindu-ne des de legatura cu Existenta pastram contactul care ne salveaza de suferinta inconstientei.

Daca ti-a placut articolul vino pe Forumul FiiConstient.ro de dezvoltare spirituala pentru a dezbate mai multe teme care au la baza spiritualitatea.

CRISTI

0
1 reply
 1. Arco Iris
  Arco Iris says:

  Cristi, mi-a placut articolul.
  “Practic toata suferinta acestei lumi … de la cei care mor de foame, sau torturati, pina la apatia , nebunia si lipsa de sens in care se zbate partea ‘’civilizata’’ a umanitatii, este sacrificiul existentei pt trezirea noastra.”
  Cred ca ideea este reala si asta impreuna cu existenta unor constiinte, contemporane noua sau nu, din ce in ce mai treze si prezente ne aduc si pe noi ceilalti “adormiti” in situatia de a clipi putin din ochi la inceput.
  Odata ce “clipesti putin din ochi” si ai confirmarea in suflet ca ceea ce ai apucat sa “vezi” e adevarat nu mai este cale de intoarcere, doar de mers inainte. Asa ca mergem cu totii inainte, fiecare pe drumul lui pana la Marea Intalnire. Ma bucur sa-ti citesc scrierile.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.