’’Cum imi dau seama daca un barbat ma iubeste?’’

1+

Primesc destul de des intrebari ca si cea mai de sus, care sunt pentru mine surse inepuizabile de inspiratie … intrucat eu nu-mi pot imagina ca cineva care ma citeste se mai confrunta cu astfel de dileme.

Daca ajungi sa ma intrebi asa ceva  … o faci pt ca urmarindu-ma de ceva vreme simti pe undeva ca ti-as putea fi de folos, dar in acelasi timp inteleg cat de putin sunt luat in serios in ceea ce recomand (nu ca as fi eu vreodata serios).

Cred ca v-am plictisit cu nenumaratele articole sau statusuri FB in care argumentez, in toate felurile posibile, ca majoritatea covarsitoare a relatiilor de cuplu contemporane nu au nici o treaba cu iubirea. ”Iubirea” in relatii este doar o diversiune in lupta de obtinere a controlului asupra partenerului.

0f66becfa41686792312cf65bde2a2de

Iubirea este un concept, despre care majoritatea celor care-l folosesc nu au nici cele mai vagi notiuni.

Bag mana in foc ca majoritatea celor care vorbesc despre iubire si o cauta disperati, nici macar nu ar putea formula coerent ceea ce inteleg ei prin iubire, chiar daca acea intelegere a iubirii este departe de adevar.

Nivelul de constiinta al oamenilor care ne inconjoara este unul in care iubirea pur si simplu nu este accesibila si nu poate fi inteleasa.

Dar acesta nu este o problema reala. Nu este nici de acuzat si nici trist.

Relatiile de cuplu pot fi extraordinare in absenta totala a iubirii.

Pentru o relatie de cuplu satisfacatoare avem nevoie doar de onestitate, sinceritate si corectitudine (acea corectitudine care o putem intelege fiecare).

Aceste calitati sunt forme incipiente de iubire, care practicate decis in relatiile de cuplu, duc la o dezvoltare constanta a fiintei interioare pana la punctul in care iubirea devine accesibila ca rezultat al maturizarii spirituale.

Dar pentru ca este foarte probabil sa vorbesc la pereti cand folosesc aceste argumente sau perspective, voi schimba abordarea in speranta ca voi fi mai accesibil si in cele din urma auzit si util.

Odata ce-ti pui intrebarea ’’Cum imi dau seama daca un barbat ma iubeste?’’ ar trebui sa te sesizezi ca nu-ti este prea clar:

  1. Ce intelegi tu prin iubire?
  2. De ce iti doresti sa stii daca un barbat te iubeste?
  3. De ce ai nevoie ca un barbat sa te iubeasca?

Ca sa-ti dai seama in ce confuzie esti cand ai astfel de intrebari, te voi intreba :

Ce preferi ? :

  1. un barbat care sa ”te iubeasca” enorm dar langa care sa te plictisesti de mori, sau
  2. un un barbat langa care sa te simti extraodinar,  pe care-ti vine sa sari imediat ce-l vezi, dar care-ti spune ca nu te iubeste, ci doar te doreste din cand in cand.

NU trebuie sa-mi raspunzi pt ca stiu deja nu vei da doi bani pe iubirea primului si oricat te va deranja ca nu ai controlul asupra celui de-al doilea,..  nu ti-l vei putea scoate din minte, inima sau dintre picioare cand ii cazul.

In fapt,

1. iubirea primului este foarte posibil sa nu fie decat o obsesie nascuta din proiectiile lui in ce te priveste sau, la fel de grav, din fuga de lipsa de sens a propriei lui vieti,

pe cand,

2. indiferenta declarata a celui de-al doilea sa vina dintr-un respect care-l obliga la sinceritate, respect, ce il putem considera  o forma incipienta de iubire.

Acum probabil ca intelegi de ce te simti atat de bine cu cel de-al doilea.

Pt ca se raporteaza mai corect la tine si, chiar daca intelectul tau prea programat si conditionat de ineptiile si cliseele relationale traditionale,…  nu intelege si vede acea corectitudine, sensibilitatea naturala umana simte adevarul. Simte intentiile si motivatiile din spatele aparentelor.

Astfel apar cele mai mari tensiuni si consumuri interioare intre mental si sensibilitate. Mentalul este plin de virusi conceptuali, care blocheaza orice luciditate si intelegere, … in timp ce sensibilitatea noastra simte adevarul si ne face sa ne simtim atrasi de cei echilibrati, fermecatori, sinceri, asumati, chiar daca  independenta lor … o interpretezi ca indiferenta.

Am ajuns in situatia in care, lipsa de putere asupra partenerului  sa o interpretam ca dezinteres din partea lui ( lipsa de iubire), ca sa putem reprosa ceva, in speranta ca presiunea pusa pe partener il va dezechilibra si va deveni vulnerabil si controlabil.

Nu vorbesc aici de atractiile femeilor naive, fara o viata a lor, care proiecteaza salvatori frumosi si inteligenti pe orice tip dragut ce le da putina atentie.

Vorbesc de atractiile femeilor care sunt in relatii de ceva vreme (deci isi cunosc partenerii) cu barbatii langa care se simt bine, desi acestia nu le incurajeaza proiectiile si visele de viitor.

Pentru ca-s un tip istet, eu inteleg ca atunci cand ma intrebi  ’’Cum imi dau seama daca un barbat ma iubeste?’’ tu de fapt vrei sa stii , …

cum iti dai seama daca un tip pe care-l doresti are nevoie de tine si implicit este dependent?

Pt ca ti se rupe de iubirea oricarui tip care nu-ti place sau este plictisitor

si pentru ca ceea ce intelegi tu prin a fi iubita este acea slabiciune a barbatului care-l face controlabil si manipulabil.

Vrei sa fi iubita pt ca vrei sa ai putere asupra lui, lucru ce te face sa te simti … SPECIALA.

Cand insa nu vrei sa te simti SPECIALA pt ca stii cine esti si nu vrei putere asupra nimanui, pentru ca nu-ti foloseste la nimic, … nu te mai intereseaza sa fii iubita.

Cand, pt ca esti in relatii bune cu tine insati, ai o viata a ta, nu cauti la sexul opus decat momente placute si oportunitatea de a-l cunoaste si intelege.

cd7e5d15cfa8e200e56696262a89a9cd

In concluzie, raspunsul meu la intrebarea articolului este ca nu vrei sa stii daca esti iubita.

Vrei sa stii daca ai putere asupra celui care te atrage si daca te poti folosi de el.
Vrei sa stii daca-l poti poseda.

Noi insa cu totii nu avem nevoie sa fim iubiti.

Avem nevoie de mult mai putin.

Avem nevoie de sinceritatea care ne permite sa ne cunoastem.

Avem nevoie de momente placute impreuna si de sex.

Dar sinceritatea o inlocuim cu manipulare, placerea si relaxarea o sacrificam pt dominare si control, iar sexul devine doar validare.

Eu nu mai vreau demult sa ma iubeasca nimeni. Si am ajuns sa-mi iubesc toate partenerele cu care am impartit ceva placut.

Chiar si pe cele care, dintr-un motiv sau altul, nu mai sunt in viata mea.

Ceea ce a fost fain nu-mi mai poate lua nimeni vreodata.

Si doar eu stiu cat de important a fost fiecare moment de experienta, incredere si placere.

Va recomand tuturor o reevaluare a relatiilor in care sunteti sau ati fost si o schimbare de atitudine semnificativa dupa ce aveti rezultatele.

 

by. Cris https://www.facebook.com/cris.popanda

1+
2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.