Ipocrizia reproșurilor femeii că nu este ținută din scurt de către bărbat

Aceasta este una din situațiile mele preferate, dintre cele cu care cititorii mei au apelat la mine.

 

Salut Cris, mă lovesc de următoarea situație unde inteligența mea și capacitatea de a decoda misterul, este oarecum limitată. În momentul de față sunt cu o tipă, o moldoveancă draguță, dar nu într-o relație clasică, ci una în care experimentăm.De când suntem în această formă de relaționare, am învățat multe, însă ce mi-a atras atenția și am vrut neapărat să discut cu tine este faptul că tipa mi-a reproșat de multe ori că ar trebui să fiu mai autoritar cu o femeie. S-a întâmplat să facă unele chestii, ca de exemplu să iasă la un suc cu un tip, experiență care s-a dovedit a fi foarte nașpa pentru ea deoarece tipul ăla a cam forțat-o la unele chestii trecând peste voința ei. Iar ea s-a simțit foarte dezgustată, reproșându-mi printre altele că dacă aș fi fost mai autoritar, în sensul că nu i-aș fi dat voie să fie așa de libertină,    să-mi pese că se vede și cu alți băieți, ar fi fost mai cumințică și nu avea parte de experiențe de genu’.  Am rămas puțin suspendat în mintea mea și mi-am dat seama că aceeași situație s-a întâmplat și cu ultima tipă care s-a dus în brațele altuia, deoarece eu eram foarte detașat de situația dintre noi doi, eu permițându-i să fie așa cum simte și să nu se simtă constrânsă de faptul că suntem împreună (cu respectiva am avut o oarecare relație clasică). Respectiva reproșându-mi că l-a ales pe tipul ăla, deoarece a realizat că prin detașarea mea, eu sunt neinteresat de relația noastră.

Așa a perceput ea detașarea mea. Cumva mi-am dat seama că femeile (unele) nu înțeleg ce înseamnă să fii detașat de situație și să experimentezi.Ele te consideră că ai fi neinteresat de ele prin acestă atitudine.  Am încercat să fiu și autoritar, așa câteodată. Dar parcă nu-mi stă în caracter.
Care este sfatul tău?
Să încerc să fiu și autoritar în unele cazuri?
Am observat că iubesc la nebunie și se conformează ca niște copile inocente atunci când le ceri să nu facă sau să facă ceva.
Sau să continui să fiu, așa natural 100%, fără alterații?
Mulțam fain!”   

 

Răspuns: 

 • Orice relație sănătoasă este una în care se experimentează permanent, se decide permanent dacă și cum relațiile continuă. O relaționare sănătoasă presupune să respecți incertitudinea vieții și discernământului celuilalt.

 

 • Este necesar să fii autoritar cu o femeie doar când aceasta este manipulatoare, duplicitară, capricioasă, cu pretenții de superioritate, iar această autoritate presupune claritatea explicațiilor tale și fermitatea îndepărtării tale de ea până când își înțelege nesimțirea în raportare și o schimbă.

 

 • Reproșurile prietenei tale sunt expresia unei ipocrizii care-mi face greață oriunde o întâlnesc. În realitate, ea refuză să-și asume responsabilitatea pentru superficialitatea atracțiilor și deciziilor ei, care o duc către bărbați și experiențe de proastă calitate, fiindu-i mult mai convenabil să arunce responsabilitatea pe tine, acuzându-te că nu ești suficient de autoritar.

 

 • Tipa caută și aproape reușește să te facă să te simți vinovat și insuficient de bărbat pentru că nu-i dai peste bot și nu te porți ca un gardian care să o protejeze de propriile ei alegeri.

Prin această manevră tipa încearcă să transfere asupra ta umilința și inferioritatea în care au pus-o alegerile ei. Dacă pui botu’ la gargara ei nesimțită, înseamnă că-i și reușeste acest transfer și astfel ea evită să-și asume responsabilitatea de a fi mai atentă la ceea ce o atrage la un bărbat și de a suporta cu demnitate consecințele alegerilor ei.

 

 • Tu ar trebui să o întrebi ce spunea dacă erai autoritar și îi interziceai să se întâlnească cu tipul și el s-ar fi dovedit un tip foarte fain care-i putea oferi o experiență memorabilă.

 

 • Dacă ai fi mai autoritar, în nici un caz nu ar fi fost mai ”cumințică”, ci dimpotrivă. Ar ști că ești un tip slab și mai ușor de manipulat, atracțiile ei s-ar amplifica pentru că ar avea aroma fructului interzis, te-ar acuza că ești gelos și paranoic și s-ar întâlni pe ascuns cu cei de care este atrasă.

 

 • Ea are parte de experiențe toxice cu bărbații, pentru că este inconștientă, nesimțită, manipulatoare și superficială. Nu pentru că tu o lași să fie liberă.

Dacă ar fi o tipă mai conștientă și integră în mod sigur ar evita experiențe neplăcute pentru că este responsabilă și atentă la relaționare, fără să fie necesar să-i interzici ceva. În definitiv, nu suntem stăpânii nimănui în relații, ca să ne putem permite să interzicem ceva.

 

 • Nu este adevărat că respectul tău pentru libertatea femeilor din viața ta este perceput ca dezinteres pentru relație. Femeile doar te acuză de dezinteres pentru că le deranjează că nu ești dependent și manipulabil. Detașarea ta este percepută ca stabilitate, echilibru și putere interioară. Iar asta deranjează femeile superficiale care caută sclavi ai importanței lor.

Prin astfel de reproșuri vor să te facă să te simți vinovat că nu ești panicat de posibilitatea de a le pierde, iar pe acest fond să devii ușor de controlat. Sigur că acolo unde găsesc un tip prost și dependent, acesta va părea mai profitabil dar te asigur că vor înțelege ce erori de calcul al profitului au făcut.

 

 • Fii convins că femeile înțeleg perfect ce înseamnă să le respecți libertatea, să ai o viață echilibrată, să nu ai nevoie să te validezi prin ele și să nu te agheți de fustele lor. Ego-urile superficiale și perverse ale femeilor se prefac că nu înțeleg despre ce este vorba, pentru că aceste ego-uri se hrănesc cu supunerea și controlul bărbaților fraieri care-și trădează luciditatea și masculinitatea la cele mai penibile manevre feminine de manipulare.

 

 • Sigur că nu-ți stă în caracter să fii autoritar în sensul în care ele o cer, întrucât intuiești că ceva este necurat în atitudinea și reproșurile lor.

Sfatul meu este să rămâi loial propriilor tale abordări, să lași cu inima împăcată să se care din viața ta orice femeie care nu apreciază onestitatea și libertatea pe care le oferi. Vor simți dureros pe pielea lor consecințele ipocriziei cu care se raportează la relațiile cu bărbații.

Eu înțeleg autoritatea masculină prin capacitatea de a recunoaște cât mai rapid această ipocrizie și a îndepărta decis dar fără resentimente aceste femei, până când învață bunul simț și onestitatea. Toată această degradare a feminității este posibilă doar când luciditatea și integritatea masculină este pierdută. Mă bucur să constat că acestea există în tine.

 

 • Femeilor le plac bărbații care știu ce vor de la ele și știu cere asta. Femeile iubesc de asemenea să fie dominate, dar este o dominare prin forța lucidității și a puterii interioare nu prin constrângere.

Un bărbat, așa cum înțeleg eu această noțiune, nu vrea să controleze femeia și libertatea ei sau să-i minimalizeze discernământul. Dimpotrivă, o încurajează la libertate și-i dezvoltă capacitatea de a înțelege bărbatul pentru a putea lua decizii care să-i ofere experiențe tot mai plăcute.

……………………………………………………………………………….

Revenind la luciditatePentru cei care doriți să abandonati clișeele comune in problema relaționarii vă recomand  cartile mele :  https://www.fiiconstient.ro/carti-publicate/.

Sunt sigur ca dincolo de inconfortul inițial al prăbușirii unor convingeri confortabile superficialității din noi toți, revelațiile adunate in aceste carți vor debloca in cei care le parcurg intelegeri care vor da relațiilor si sexualității, mult mai mult sens si armonie.

2 replies
 1. raluca rades
  raluca rades says:

  Sunt o femeie manipulatoare, diplicitara si nesigua pe ea. Dupa 5 ani de relatie, partenerul meu de viata s-a trezit si nu mai vrea relatia. Eu mi-am fat seama de greseli si incerc sa ma schimb. E prea tarziu? Ce pot sa mai fac acum? Vreau sa mai fim impreuna sa ne bucuram unul de celalat si de viata.

 2. Cristi
  Cristi says:

  Raluca

  Daca vrei sa te schimbi ca sa pastrezi o relatie inseamna ca in realitate nu vrei sa te schimbi, … ci sa-ti pastrezi partenerul.
  Asta inseamna ca schimbarea care zici ca o vrei este forma pe care o ia frica de singuratate si umilinta qabandonului.
  Niciodata nu I prea tarziu pentru schimbare daca schimbarea are la baza doar motivatia de a fi o fiinta de care sa fi multumita.
  Faptul ca ti-ai dat seama de greseli este un pas important dar schimbarea este un proces de durata si presupune printre altele sa-ti asumi consecintele alegerilor tale trecute si sa respecti alegerea partenerelui tau de a se indeparta.
  Ca sa te poti bucura de viata si de partener trebuie sa ai tu o viata a ta si sa intelegi ca un parteneriat inseamna inainte de toate libertate si pe urma respect sincer pt alegerile celuilalt.
  Mesajul tau este expresia unei recunoasteri admirabile a ceea ce ai fost si ai devenit dar in acelas timp este si expresia refuzului de a-ti asuma consecintele (adica indepartarea partenerului).
  Tu intrebi
  ”Ce pot sa mai fac acum?” ca sa-ti pastrezi partenerul
  când singura ta preocupare ar fi sa gasesti raspunsul la întrebarea
  ”Ce pot sa mai fac acum?” ca sa fiu femeia de care sa fiu multumita.
  Pe de alta parte când intrebi daca ”E prea tarziu?” tu dovedesti din start ca transformarea ta nu inseamna nimic in sine in afara obiectivului de a convinge partenerul tau sa ramana cu tine.

  Imediat ce ai pune intrebarile corecte din motive corecte raspunsurile ar deveni evindente.

  Eu zic sa-i multumesti prietenului tau pentru rabdarea care o avut o cu tine, si inainte sa te preocupi sa afli cum il poti pastra langa tine invata sa respecti dorintele si alegerile barbatilor si sa-ti asumi consecintele a ceea ce ai fost ca femeie. Asta te va face mult mai atenta pe viitor in celelalte relatii. Si daca faci o treaba buna in acest sent totul devine posibil.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.