Panda! … gresesc că mă văd cu soția unui prieten f. apropiat?

O intrebare de la un prieten si un raspuns care poate va priveste si voi:

”Panda! prietene virtual, … as vrea sa aud si parerea ta in situatia mea: ma intalnesc cu sotia unui prieten, eu o vreau pe sotia lui ea ma vrea pe mine, am incercat sa ii spunem asta prietenului meu , dar el a spus ca nu e corect fata de el. Panda gresesc ca ma vad cu ea sau nu(raspunde in stilul tau fara menajari :-))”

 

1. Nu greșești in nici un fel.
Inainte de orice, … nevasta lui nu-i proprietatea lui ca sa se puna problema vreunei corectitudini din acest punct de vedere, chiar dacă-și imagineaza ca certificatu’ de casatorie ii da acest drept.
In consecinta nu trebuie sa-i dai socoteala.
Relatia ta de prietenie ,  nu inseamna sa-ti negi sau sa renunti la atractiile pe care le ai
la fel cum nu inseamnă să refuzi să satisfaci o femeie care te doreste si o apreciezi , … fie ea si soția pretenului tau.
In fapt nu exista soții pe aceasta planetă.
Exista doar femei iar sufletul si atractiile lor nu pot fi controlate de nimeni .

Este insa f important sa fii atent la
a. atitudinea de fond fata de el , … adica să nu-ti validezi sentimente de superioritate nici macar accidental.
b. sa nu-i alimentezi proiectiile neveste-si in ce te priveste, …  si sa o indepartezi de el, … ci dimpotriva sa o motivezi puternic sa-si dezvolte si sa fie f atentă la relatia si cu sotu ei.

2. Femeile sunt prinse de senzatiile si senzualitatile de moment si uita f usor ansamblu si ce inseamna un barbat din viata ei … cand altul este proaspat si implicit posibil de idealizat.
Tu insa ai obligatia sa o aduci pe pamant de cate ori cade in ambalari naive sau indepartari nejustificate , fata de sot mai ales că in mod sigur ai atentia ei și-i poti da niste sugestii intelepte. Sigur ca daca vrei sa treci pe un alt nivel de implicare poti sa ti ajuti si pretenu sa inteleaga unde greseste daca consideri ca ceva din atitudinea lui ii îndepartează sotia.

3. Daca ai aplicat punctele 1 si 2 , nu te mai priveste refuzul lui de a intelege situatia , … mai ales ca s-ar putea sa nu vrea sa inteleagă, …  intrucat acceptarea realitatii presupune o transformare interioara dificilă si dureroasă cel putin pe alocuri. Nu este usor sa revii cu picioarele pe pamant , să constati si sa accepti ca certificatiul de casatorie nu te face stapanul sotiei tale ci dipotriva te obliga să devii cel mai apropiat prieten, sustinator si confident.

Oricum mai devreme sau mai tarziu prietenul tău va intelege insa prietenia din spatele alegerilor tale.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.