Rezistența femeilor la abordari si relationare

1+

Un cititor mă sesizează de urmatoarea problemă:

Salut. Am vazut ca ai pe blog niste postari inteligente. In multe dintre ele vorbesti despre libertatea intr-o relatie dar problema este in felul urmator: eu si cativa prieteni am observat ca fetele din ziua de astazi ridica un zid in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi la intalniri cu baieti. Daca sunt abordate pe facebook fie nu raspund , fie raspund dar refuza invitatia, daca sunt abordate intr-un club iarasi refuza sa stea de vorba etc iar exemplele pot continua. Si eu si prietenii mei suntem ingineri si nu le abordam intr-un mod marlanesc dar ele intotdeauna opun aceasta rezistenta care face sa fie foarte greu sa iti creezi o relatie in ziua de azi. Daca se poate as dori sa tratezi aceasta problema intr-unul din articolele tale de pe blog.

0ff52f082f82df0f011ada8e1ca9867e

Eu:

1. Faptul ca femeile pe care  le abordați ’’ridica un zid’’ intre ele si voi nu inseamna ca ele ridica acelasi ”zid”  … cu toti barbatii.

Mare parte dintre femeile care vă refuză  … probabil umblă rabdatoare sau disperate după …  fundul altor barbati, … care f probabil le țin la distanță.
Nu ar fi deloc exclus ca exact fetele care vă resping constant sa puna chiar acum intrebari unei femei mai experimentate, in care au incredere, despre cum pot obtine atentia unor barbati dezinteresati de ele.

Eu zic ca trebuie sa eviti să tragi atat de usor concluzii despre femei.

Sigur ca sunt si femei blocate in convingeri distructive care refuza generalizat  relationarea, din frica sau denaturare a sensibilitatii lor, …  dar aceste cazuri sunt rare.

 

2. Cea mai corecta concluzie cand esti refuzat este aceea că, …  informatia pe care o are o femeia despre tine, plus cea care  i-o furnizezi  prin modul in care o abordezi, …   nu este suficient cat sa vrea sa cunoasca mai mult.

Trebuie insa bine inteles ca lipsa aceasta de interes nu este neaparat expresia unei probleme pe care o ai, desi nu este exclus acest lucru.

Chiar cand esti un tip foarte ok, …  te vei lovi de dezinteres sau refuzuri din partea unora dintre femeile care te atrag.
Compatibilitatile si motivatiile care permit o relationare sunt chestiuni delicate care nu pot fi siluite si implicit trebuie respectate.

Incompatibilitatile sunt firesti.

Sigur ca acest dezinteres  poate fi o alegere inteleaptă a femeii sau una stupidă, … functie de maturitatea de pe care se cunoaste pe sine si de pe care aceasta te evaluează ca fiind neinteresant pentru ea.

Insă oricare ar fi motivele femeii de a nu raspunde unei abordari sau de a te refuza prea usor , decizia ei trebuie respectată sincer.

Asta inseamnă să nu-ti permiti sa o judeci, să o invinovatesti sau sa o privesti de sus.
Asta este un prim pas catre o transformare de fond a barbatului catre ceva mai autentic si matur.

Nici o femeie NU datorează barbatului nimic ….  si in nici un context.
Femeile NU au nici un fel de obligatie in a fi interesate de planurile bărbaților legate de ele.

Iți spun asta intrucat  tonul intrebarii tale ascunde o frustrare care-mi spune ca traiesti pe undeva cu senzatia ca femeile ar fi datoare cu o preocupare pt a-si face relatii cu tine.

3. Pentru că prea multi barbati dezechilibrati cauta relatiile cu femeile pentru a fugi de lipsa de sens (golul specific unei vieti traite inconștient) din viata lor, femeile devin justificat precaute in a se intalni cu barbatii si deci indisponibile.

Bărbații dezechilibrati, naivi si/sau nesimtiti in atitudinile si motivatiile lor de fond exista pe toate gardurile si ii recunosti prin aceea ca:
se agata foarte usor de femeie,
sunt plini de pretentii, desi nu au mai nimic de oferit,
nu vad semnale discrete care cer să pastrezi o anumita distanta si forteaza apropierea enervand,
nu stiu respecta spatiul unei femei,
nu stiu respecta refuzul femeii de a trece pe alt nivel de apropiere,
nu au rabdare cu procesele firesti de a cunoaste o femeie si a ti-o apropia,
se folosesc de orice slabiciune sau naivitate a femeii pentru a o domina si controla,
nu rezista tentatiei de a manipula, invinovati, santaja, ameninta cand asteptarile si proiectiile nu le sunt satisfacute,
nu sunt atenti cu adevarat la interesele si starea femeii,
cautand doar validare si indeplinirea viselor in care femeia este un pion sau accesoriu.

Toate astea fac relationarea de inceput o experienta riscanta, care obliga femeia la prudență daca nu este genu de tipa stabilă, puternică si capabilă sa gestioneze ”din incheietură” momentele dificile si neplacute. Cand nu esti o astfel de femeie, alegerile neinspirate te pot duce la situații complicate si epuizante pe termen lung.

Cand devii un barbat care-si rezolvă aceste aspecte de raportare la feminitate, in mod sigur vei gasi mai multa deschidere la femei.

Inclusiv intrebarea ta porneste de la premisa ca femeile au o problemă, … inainte să privesti obiectiv cate probleme de raportare au barbatii si cum au influentat, prin superficialitatea lor ancestrală, ….  actuala stare de fapt.

 

4. In general, atat barbatii cat si femeile cauta indivizii de sex opus prin care să se valideze si implicit majoritatea se orienteaza numai catre cei care au aparentele (forme) peste nivelul care-l ofera.

Majoritatea dintre noi vrem sa fim vazuti si apreciati pentru continutul nostru uman, in timp ce cautam parteneri dotati in aparente (frumusete,  popularitate, succes, bani, etc). Vrem să fim alesi pentru ”frumusetea sufletului” dar noi salivam fascinati si interesati doar de frumusetea fizicului.

Prea putini pot trece dincolo de mirajul aparentelor sau sa inteleagă avantajele si satisfactia pe care o pot oferi continuturile umane veritabile si implicit sa fie atrasi de integritate, relaxare, umorul fin, senzualitate, deschidere, onestitate, vulnerabilitate, simplitate etc.

Toate acestea au marele dezavantaj ca nu sunt evidente si presupun preocupare consistenta pt un individ, pt a fi descoperite.
In plus nu-s genu de calitati care sa trezeasca invidia prietenilor tai si implicit sa te simți un tip ”tare”.

Majoritatea abordează, vor si umblă dupa fundul femeilor frumoase, foarte cautate si in general plictisite de fraierii care le sufla in cur pt putină atentie.
Si asta desi, nu rareori, …  experienta pe care ti-ar oferi-o ar fi una memorabila prin anostitate.

Sunt in jurul nostru destule femei  ignorate pentru că nu au forme perfecte, desi  mustesc de  feminitate, sensibilitate si corectitudine in raportare la barbat. Iar pentru mine orice astfel de tipa disponibila si nesatifacută este expresia imensei degradari in care se zbate barbatul.

Trebuie precizat ca sunt si destule femei frumoase care ofera continuturi umane consistente si admirabile.

5. Faptul că nu sunteti derbedei si mârlani in comportament nu inseamna ca sunteti barbati, cu o viata interioara consistenta si stabilă, …  onesti si capabili sa incitati sau sa treziti interes.

Inainte de a te gandi la relatii cu femeile trebuie sa ai o relatie cu tine insuti care inseamna, fara exceptie,  o onestitate dureroasa in intimitatea ta. Cand autoinvestigatiile tale vor aduce la lumina aceste aspecte dureros de acceptat si depasit, …  poti fi sigur ca esti pe drumul cel bun.

6. Spui ca ”pare foarte greu sa creezi relatii in ziua de azi”  dar relatiile la modul in care vorbesti despre ele mie-mi pare ca-s ceva ce presupune inregimentarea femeii in planurile de importanta personală a barbatului.

Iti ratezi aceste planuri, intrucat unele femei dintre cele care te refuza caută alt gen de relationare decat inregimentarea traditionala pe care o propui  sau pur si simplu nu iesi bine la calculele lor de profit, chiar daca sunt interesate de acelasi fel de relationare.

Barbatia o asimilezi cand incepi sa renunti la a te defini prin femeie, …  înlocuind visele infantile de mascul capabil sa detina o femeie ‘’cuminte’’ , … cu preocuparea sincera pentru a cunoaste feminitatea si a-i sustine dezvoltarea de care EA (nu TU ) are nevoie.

Aceasta abordare activeaza prietenia si parteneriatul care leaga dintodeauna barbatul si femeia.

7. Relationarea traditionala a devenit in mare masura o perfida lupta de putere si control in care orice naivitate este sesizata si exploatată de cineva mai putin naiv. Acest fapt a dus la instaurarea unei tensiuni de fond care ne epuizeaza si afecteaza exact luciditatea de care avem nevoie pentru a crea niste punti de comunicare si cooperare. Pe acest fond nu ne putem apropia.

8. Gandirea de inginer este un handicap sever in abordarea si intelegerea feminitatii. Tentatia de a vedea femeia un mecanism care trebuie inteles pentru a fi folosit este una neinspirata si falimentara. Iar inginerii cad prada extrem de usor acestei tentatii.

1+
2 replies
 1. Iulian
  Iulian says:

  Salut Cristi
  Pe această temă puteai scrie si despre Rezistenţa unor bărbati
  la ,,abordări si relationări,,
  -Eu am o relatie de mai multi ani cu o femeie sufletistă, inteligentă,frumoasă etc
  Mergand la un club, fără parteneră,o tipă îmi dă târcoale ,
  se tot băga in seamă, mă privea uneori ,
  si bineinteles am privit-o si eu dar nu am abordat-o
  si nici ea nu ma abordat.
  -Am observat că vorbea cu diferite persoane din club si
  mi-am dat seama că întreba despre mine,deoarece
  persoanele cu care vorbea se uitau spre mine,
  apoi am aflat mai tarziu si de la un tip cunoscut
  că e interesată de mine…ciudat e că se interesa
  de mine întreband pe altii dar nu a încercat să mă
  cunoască personal,să vorbească cu mine…
  -Într-o seară pe la ora 22 m-am dus in acel club,
  după vreo 5 minute apare tipa respectivă si intră
  in povesti cu barmanita la o masă,
  mi-am dat seama că barmanita a chemat-o imediat
  pentru-că venisem eu si spera să o abordez atunci,
  însă nu am făcut-o am plecat si bineinteles
  le-am spus noapte bună, m-au salutat si ele.
  -După seara respectiva am observat că barmanitele
  fiind prietene cu ea, nu mai răspundeau la salutul meu
  cand veneam acolo,astfel am luat decizia
  să nu le mai salut nici eu.
  -Probabil că nu mai răspundeau la salut din cauza
  că nu am abordat-o pe prietena lor,sau chiar pe ele !
  de parcă eu as fi fost obligat s-o fac.
  Eu consider că dacă o tipă mă place
  nu sunt obligat să-i satisfac vreo pretentie.
  Bănuiesc că ele au vorbit împreună despre mine,
  iar tipa ,,interesată,, a pus intrebari barmanitelor
  mai experimentate despre cum ar putea obtine atentia mea.
  -Revin peste o săptămană , intru in club, barmanita era la bar
  se uită fix la mine dar eu nu o salut ci merg la o masă
  unde erau niste cunoscuti,mai tarziu isi face de lucru
  pe la masa unde eram si mă priveste ca si cum ar incerca
  să mă citească,dar eu stau calm si nu-mi pasă de ea.
  Ce părere ai tu despre ce ti-am scris,si despre faptul că ele
  nu mai răspund la salut,si dacă e bine ca eu să-mi mentin
  atitudinea,de a le respecta doar dacă si ele mă respectă ! că oricum eu n-o să le cer explicatii, sau să le dau satisfactii…
  cat despre tipa interesată de mine, momentan vrea să arate
  că nu mai e interesată !!!

 2. leopold
  leopold says:

  Acea femeie a luat refuzul ca pe o jignire!
  Nu trebuie sa iti pese si sa iti faci atâtea griji! Daca o femeie ii va place de tine, va veni si va deschide singura o conversatie cu tine! Multe zâmbesc si asteapta flori la picioare, numai pentru ca sunt femei(urata sau frumoasă o femeie tot frumoasa se crede)

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.