Viața, … testul , sensul si implinirea conștiinței.

Omenirea este victima unei grave si profunde erori de intelegere si interpretare a propriilor ei stari inalte de conștiință prin aceea că, … majoritatea dintre noi si multi dintre intelepții care au trăit printre noi , … am considerat viața ca fiind o treaptă catre experiența conștiintei ca valoare supremă … , cand in realitate conștiința este o treapta catre experiența vietii, viața fiind valoarea supremă.

Viata este testul , sensul si implinirea conștiinței.

Trezirea conștiintei fiintelor umane (in procesul vietii) dă sens conștiintei , … iar calitatea trezirii conștiinței ( maturizarea ei) este reflectata de prosperitatea vietii.

In lipsa acestei prosperitatii si a abundentei interioare si exterioare, conștiința iși rateaza propriul scop

Cei mai multi dintre cei care au descoperit spatiul de conștiință s-au lasat seduși si s-au identificat eronat din neatentie si grabă cu o identitate partială , cea de conștiintă.

In fapt ei nu si-au descoperit identitatea de conștiință, … ci identitatea de viață in care conștiința insemna o parte.

Insă interpretarea traditională , ca noi suntem DOAR conștiința (si restul un joc ) ne-a sedus si inselat, … pentru ca aceasta interpretare ne dadea sentimentul puterii si independentei fata de restul vietii.

Si pentru ca privim viata ca pe un spatiu de trecere catre ceva mai important , ratam si viața si conștiința.

Intre ridicolul preocuparii pentru viata de apoi cu care ne tampesc religiile de milenii , … si teoriile pretentioase care sugerează ca viata este precum un joc virtual care trebuie sa-l jucam detasati intrucat noi suntem dincolo de ea , … nu este decat o diferenta de formă.

Ambele perspective vad viața ca pe un spatiu de trecere , cand convingerea mea este ca viața este următorul nivel de evolutie al conștiintei , … asa cum fluturele este urmatorul nivel de evolutie al omidei.

Iar la cum arată viața pe pamant acum conștiința nu are nici un motiv de multumire de sine.

Viata nu există ca un consumabil in procesul de trezire a conștiinței.
Viața este ceea ce conștiința vrea sa devină pentru a trece la un alt nivel.

Suferinta de a fi viu (care este de fapt reflexia mortii unor structuri ale fiintei) , de care ne lovim ca omenire si ca indivizi , este expresia pretentiilor de superioritate ale conștiintei asupra vietii.

Fapt cu atat mai grav cu cat experiența identitatii (partiale) de conștiință se obtine pe filiera iubirii si integrarii intregii existențe.

Priviți viața in contextul revelatiei pe care vi-o ofer si veți gusta instantaneu eternitatea si sensul momentului prezent.
In fapt ceea ce vedeti aici este declaratia de smerenie a constiintei care a inteles ca trebuie sa si implineasca destinul de a devenii VIAȚĂ.

………………………………………………………….

PS:

Dumnezeu , Constiinta sunt ultimele refugii conceptuale ale superioritatii noastre (dupa ce le-am ratat pe celelalte), prin care cautam sa evadam in gloria personala din ”iadul” vieții.

In realitate nu ne avem decat unii pe altii in fata mortii. Si este suficient pentru orice am vrea sa traim sau sa facem.

Problema este ca Dumnezeu si Conștiinta au devenit justificarea facilă de a scăpa unii de altii in fuga noastra dupa iluzia ultimă de putere si independență: dumnezeu si constiinta ”eliberatoare”.

Iar iadul vietii este reflexia refuzului nostru de a defragmenta interiorul si exteriorul nostru sub umbrela umanitatii .

PPS:

Majoritatea considerăm viata o haltă cand in fapt este destinatia.
Majoritatea dintre noi ne imaginam ca exista un refugiu din viata, dar viata este singurul loc in care constiinta isi gaseste sensul si pacea.

Priviti viata si mai ales acest moment al vietii ca fiind destinatia finală a oricarui proces.
Apreciati constiinta sau pe Dumnezeu strict prin prizma prosperitatii si frumusetii vietii.
Cand reusiti aceasta schimbare de optica veți experimenta instantaneu o armonizare atat de adanca incat este resimtita precum o trezire dintr-un vis

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.