”Piese” de colectie din suflet de Po

9bc1660f9f2d3b20e53bf656697a6d921. Cate ceva despre politica si discursul personal  in problematica relatională:

a) Eu nu prea vorbesc de iubire, intrucat o consider ceva inaccesibil nivelului de maturitate actual al majoritatii oamenilor.
NU caut să fiu iubit si refuz discursul iubirii in relatii, altfel decat la modul relaxat si degrevat de orice pretentie sau incarcatura emotionala.
Caut insă  sa fiu vazut si placut pt ceea ce sunt, caut sinceritate si sa fii corect cu mine, asa cum intelegi tu corectitudinea.
Apreciez deschiderea care-mi permite să te cunosc, interesul real pentru a mă cunoaste asa cum sunt, nu asa cum iti imaginezi ca ar trebui să fiu.
Apreciez de asemenea daca mă faci sa simt ca nu vrei sa scapi de viata ta in bratele mele, daca te bucuri de prezentul cu mine si nu de proiectiile ce vizeaza viitorul nostru,
daca umpli spatiul dintre noi cu caldura si disponibilitate.
Si vreau toate astea, pentru ca am observat ca ma simt foarte bine in acest context.

b) Mi se reproseaza că iubesc cu ratiunea …   pe un ton care pretinde ca ar trebui sa mă cac pe mine de rusine că-s incapabil să-nteleg un asemena sentiment profund si inexplicabil.
In ce ma priveste insa, nu gasesc nimic mai inteligent decat să-mi folosesc ratiunea bunului simt ca sa-mi definesc umanitatea si sa o manifest.
In consecință, eu nu aleg pe cine iubesc, eu ii aleg pe cei cu care relationez, in functie de ce oameni ii simt ca sunt si de cum ajung sa-i cunosc.
Dupa tiparul meu de gandire, … daca il intelegi corect, gasesti o multime de oameni cu care sa relationezi si de care sa te apropii.
Iar in masura in care ”iubirea” ratională isi face bine treaba, …  există posibilitatea unor legaturi profunde de incredere si deschidere totala, care le-as putea asimila cu sentimente pretioase de iubire adevarata. Dar ii cale lunga pana acolo.

c) Inima ta care ”se indragosteste nebuneste de cine nu trebuie” in baza unor ratiuni adanci, inexplicabile sau misterioase … te asigur fară nici o umbra de indoială că n-are treaba cu inima si nici cu iubirea. Are treaba strict cu inconstienta cruntă.
O inima calda iti da sensibilitate, dar nu te tâmpeste, ci dimpotrivă iti si lumineaza mintea.
Asa ca daca-mi prezinti iubirea veritabila ca o traire instinctuala a inimii care te tampeste … nu te astepta sa pic pe spate in fata profunzimii iubirii tale.

d) Pentru cei care nu au rabdare pentru o scanare rapida a paginii de mai jos, subiectele care ma preocupă vizează
– relationarea in general si cea de cuplu in special,
– sexul si erotismul,
– problematica libertății in relatii, cu o consistenta atentie catre libertatea erotica si sentimentală,
– desconspirarea ratiunilor comportamentelor inconstiente,
– intelegerea naturii umane si forma prin care aceasta este legată si comunica cu existența.

Intrucat inteleg revolta si dispretul ce pot să-l nască perspectivele mele de nenorocit degenerat, care incurajeaza libertatea sentimentala si sexuala, renuntarea la entuziasmele romantice ale inceputurilor de relatii, vă recomand să mestecati si sa inghititi tot ce aveti in gura inainte de lecturare pentru a evita accidente nefericite. 😉

2. Dincolo de exprimarile mele transante pot discuta (polemiza) cu mare placere despre orice perspectiva personală, cata vreme motivatiile celor implicati sunt corecte si sincer autoinvestigate.
In ce ma priveste, este bine de stiut că desi am pretentia de detinator al adevarului absolut pe anumite problematici, …
tot ce debitez sunt păreri personale care (evident) nu obliga pe nimeni la nimic
si implicit nu am pretentia ca cineva să dea doi bani pe ”deviațiile” mele existențiale.
In consecința, disponibilitatea mea pentru polemică si explicatii nu trebuie confundată cu vreun eventual interes de a convinge pe oricine de orice.
Respect enorm pe oricine mă trateaza cu indiferența sau care isi transmite dezacordul fara pulseuri de superioritate la care, cu rare exceptii, reactionez destul de agresiv. O agresivitate conștientă bineinteles.

Faptul că-mi asum o intelegere profunda a constiintei … nu-mi trezeste nici cel mai microscopic fior de importanta, dar nici nu o să mă feresc vreodată să nu deranjez sensibilitati, cand am ceva de zis.
Evolutia se bazeaza pe intelegere si evaluare tot mai corecta a ceea ce se-ntampla in jurul nostru.
Eu unu imi iau libertatea, si sper sa fiti ok cu asta, să evaluez si să-mi formulez o parere despre orice consider ca inteleg.

 3. Inconstienta invadeaza perfid libertatea celuilalt.
Inconstienta se relaxeaza doar in stari conflictuale, ori pentru a si le creea, va agresa permanent tot ce-i permite .
Asa ca a nu raspunde si a nu te proteja este sinucidere.
Esential este să simti exact momentul in care agresivitatea devine inutila pt ca inconstientul a primit mesajul si si-a schimbat atitudinea, să fii constient de importanta motivatiilor si a lucidității cu care intri in conflict si să eviti tentatia de a lua lucrurile personal demonizând inconstientul.

4. Orice tentativa de a aduce iubirea si bunatatea in viata ta fortat, fara perspectivele si intelegerea care ti-o ofera constienta, creeaza reprimari si frustrari, pt ca nu vezi firescul iubirii si nu o poti face cu convingere.
Ajungem aici pentru  ca  lipseste intelegerea ca: bunatatea, umanitatea si toate caracteristicile omului superior sunt CONSECINTE ale constientei, nu cauza.
A forta modificari ale spatiului mental-emotional, care doar reflecata nivelul de constienta, este un mod de a lupta impotriva simptomelor, situatie care naste monstri interiori, nebunia si sinuciderea, in cele mai grave situatii.
Mesajul acestei experiente este: priveste, respecta si intelege fiinta care esti, inainte de a o judeca, trage concluzii sau modifica!

5. Orice sondare personala a campurilor de viata este inspiratoare si, fara exceptie, ceea ce vine din traire autentica ii va contamina si pe altii. Acesta este motivul pentru care exprimari simple, a unor marunte constientizari, ne pot inspira infinit mai mult, decat cele mai acceptate si complexe idei, transformate in clisee prin cvasivehicularea lor de catre oameni care nu le traiesc.

6. Moartea este singurul reper etern.
Este punctul de sprijin al intregii existente si al tuturor universurilor.
Este orizontul oricarei forma de constiinta.
Ceea ce este instinctul posesivitatii pentru viață, este moartea pentru constiinta.
Posesivitatea este examenul vietii, iar moartea este examenul constiintei.
Dincolo de posesivitate incepe viata si dincolo de moarte rasare nemurirea.

7. In linistea si pacea primordiala a intunericului si mortii, cred eu ca sunt radacinirile luminii, vietii si constiintei.
Din acest motiv, o viata traita cu constiinta mortii va fi o permanenta si proaspata sursa de lumina.
Tentativa de exorcizare a mortii din constienta … te lasa chinuit de teama.
Nu intamplator, ci pentru ca ti-ai renegat sursa de liniste si pace.
Moartea este leaganul vietii … este spatiul in care viata se reimprospateaza.
Amintiti-va permanent de ea (de moarte) cu incredere … si viata voastra va straluci imediat.

8. Constienta mortii si imensa incertitudine ce o aduce cu ea este sarutul care electrizeaza viata.
Cu totii sunteti aici sa energizati si sa vitalizati totul. Prosperitatea este expresia … acestei energizari.
Believe Panda!

f0c5b8470df9c5a48f9f9bb4b25d8728

9. Oamenii se tem crunt de viata, pentru ca nu se gandesc foarte serios la moarte.
Pentru majoritatea dintre noi moartea este o ipoteza nicicand abordata lucid si prelucrata pentru o concluzie constienta si solida.
Cand intelegi cu adevarat ca mori, ca ai disparut definitiv peste cativa ani, ori secunde … nu mai irosesti nici o clipa de viata.
Nici nu mai poti sa o faci.
Si nu este vorba de a te baga in priza … traind ca un titirez beat.
Este vorba de intensitatea si onestitatea cu care patrunzi fiecare clipa, stare sau experienta.
Este vorba de prezenta si congruenta cu intimitatea vietii ce se consuma prin tine.
Sentimentul acut al inevitabilei morti activeaza toate motoarele vietii. Si odata motoarele pornite … moartea este doar linistea de care in mod sigur vei avea nevoie.
O viata autentica face din moarte o binecuvantare.

10. Cand ai ce invata pe cineva … energia corespunzatoare nivelului de constiinta, de pe care dai sfaturile, te va invata cu adevarat. Informatia este mai mult un pretext ca energia sa se releve si sa-si faca efectul. Ghidarea este un proces de transfer de energie, nu de concepte. Oricum conceptele pot fi interpretate gresit sau deturnate sa convina slabiciunilor noastre. Suportul este o chetiune de … prietenie, perceptie si competenta.

11. Degeaba trimiti la lectura sau degeaba zici lucrurile corecte de pe o stare de constiinta in care problemele in care dai suport nu-ti sunt rezolvate, NU poti fi util nimanui in vreo problema, oricat de bine ai intelege mental natura problemei, pana cand … nu ti-ai rezolvat-o la nivel energetic.

12. Cand dai sfaturi cuiva in probleme pe care nu le-ai rezolvat, nu-l inveti pe celalalt decat sa fie ipocrit.
Si asta va face. Va mima si-si va asuma, … cu aceeasi lejeritate, … pozitia de trainer … pentru ca a vazut ce simplu este sa dai din gura … niste texte si sa-ti ascunzi problemele care tradeaza de fapt ca nu ai inteles nimic din ceea ce propovaduiesti.
Dar nivelul real al competentei tale va fi vizibil extrem de usor oricui l-a depasit, rezolvandu-si cu adevarat vreo problema interioara.

13. Dramatizarea ipocriziei preotilor este inutilă si gratuita, intrucat majoritatea relatiilor indrumatorilor cu cei pe care-i indruma au la baza aceiasi ipocrizie. Parinti, profesori, popi, sefi … toti te invata sa fii bun, dar ei is foarte perversi. Toti iti spun ce este sanatos, dar nu respecta nimic din ceea ce recomanda. Toti iti vorbesc de valorile ce definesc umanitatea in timp ce fiecare trasatura a fetei lor tradeaza perfidia. Deci suntem cu totii obisnuiti cu acesta stare de lucruri. Confuzia este starea noastra generala. Miracolul este cand apare onestitatea si prietenia.

14. Toti inconstientii notorii spun sa faci ce zice popa, nu ce face el. Dar nimeni nu se intreabă de ce sau cine poate investi cu autoritate un ipocrit ordinar. Iar daca ipocrizia ii atat de evidenta … cum de se mira cineva de degradarea umana si generalizarea ipocriziei, cand asta este lectia care o transmit inclusiv cei investiti să te ajute in depasirea ei?

15. Respir adanc si va zic si voua de la Micheal Ledwith citire (cu aproximatie si pe alocuri derapaje personale): Ne este mai teama decat orice, … de propria putere, intrucat imediat ce o recunoastem si ne-o asumam trebuie sa renuntam la cea mai mare placere a noastra. Placerea de a reprosa, de a-i invinovati pe ceilalti de nefericirea noastra.
Placerea de a fi absurzi, agresivi si plini de pretentii, sub justificarea de victime nefericite a tuturor: parinti, colegi, iubiti, preteni, stat, sistem etc.
Astfel obtinem, fara nici un efort, o pozitie confortabila de pe care nu trebuie sa facem nici un efort si care ne permit pretentii imense (doar ne sunt toti datori pentru ceea ce ne-au ”gresit”) la pachet cu un libidinos sentiment de superioritate, justificat de pozitia de sfinti nevinovati si nedreptatiti.

16. Cand esti sigur de ceea ce esti … intelegi ca nu conteaza diferenta de perceptie a celorlalti asupra ta sau a oricui … pentru ca adevarul a ceea ce esti nu va putea fi evitat de ceilalti, indiferent de ceea ce ei percep.

17. Abandonarea generalizata la indemnul oricui, in ordinea divina, nu doar ca este o himera, dar este si ceea ce incurajeaza prin naivitatea care o presupune o imensa dezordine divina. Eu unu inteleg exact valoarea spirituala a abandonarii, dar tu nu intelegi complexitatea problemei de a putea sa te abandonezi. Abandonul asta nu-i o decizie interioara, ci o optiune care o ai doar pe anumite stari. Iar acest abandon, inteles corect, este ceea ce-ti ofera viziunile care-ti definesc responsabilitatea ta si alegerile dificile pe care va trebui sa le iei si care in sine sunt un soi de a prelua evolutia in mainile tale, ceea ce este opus abandonului in mainile divinitatii.

18. Oamenii nu pleaca de langa tine pentru ca tu ai o problema. Pleaca pentru ca ii cheama experientele de care au nevoie. Pana nu respecti asta, … nimic bun nu se poate intampla. Oamenii pot pleaca de langa tine oricat de perfect/ă ai fi, dar important este să faci din timpul care-l aveti impreună un motiv pentru a se reintoarce din cand in cand, sau de reconfortantă amintire.

19. Când oamenii se angajează usor să ofere totul intr-o relatie, evident de ”iubire”, este doar pentru ca stiu sigur că de fapt nu au mare lucru de oferit.

20. Siguranta si stabilitate obtii cand oferi celor apropiati  libertatea si spatiul de care au nevoie ca sa traiasca si sa experimenteze tot ce simt ca au nevoie sau doresc.

21. Bunul simt este o ratiune elementară, permanent raportată la simtire, … capabila să simplifice orice problema existentiala la aspectele ei esentiale … si astfel să ajunga la concluzii extrem de valoroase … fara a avea foarte multe date.

22. Nu exista naivitate mai mare, decat sa-ti imaginezi, ca intr-o lume care calca in picioare orice adevar pentru interese meschine si exploateaza orice moment de sinceritate pentru a obtine un avantaj destinat sa te faca controlabil, … cineva iti datoreaza respect si sinceritate.
Daca vrei sinceritate si respect din partea cuiva … castiga-le, fiind omul
care apreciaza adevarul, oricat de incomod este, c
are admira umanitatea din orice om …
si protejeaza vulnerabilitatea oricarei fiinte. 
” In realitate nici sinceritatea nici respectul nu ti se datoreaza. Ele trebuie castigate. Bad news! (for the naives) ”  (Imnotperfect)

23. Sa vorbesti despre cum ar trebui sa fie lucrurile este frumos, probabil revigorant, dar este pierdere de vreme.
Singurul lucru care conteaza este ce facem ca lucrurile sa devina mai bune, pornind de la ceea ce este acum. 
Iar bunul simt ne spune ca situatia de fapt incarneaza mesaje de o inteligenta extraordinara … asa ca trebuie sa iesim rapid din povestea nefirescului starii de fapt. Starea de fapt este prezentul si in acest prezent valoros este ceea ce imbunatateste situatia, nu ceea ce-mi spune cum ar trebui sa fie viata.

24. Independenta emotionala este de fapt independenta de validare, adica nevoia de validare printr-un partener nu-ti mai controleaza deciziile.   Pentru mine, independenta emotionala si echilibrul emotional sunt concepte diferite. Oricate nevoi emotionale ai neimplinite … cata vreme vreme ele nu-ti controleaza deciziile, din punctul meu de vedere esti independent.

25. Oamenii sunt controlati de sex pentru ca nu-l respecta si sunt controlati de minte pentru ca au renuntat la sensibilitate.

26. Pentru fiecare moarte care ne copleseste si o regretam, ar trebui sa ne respectam si sa pretuim total fiecare clipa de viata pe care o avem impreuna.

27. Mie-mi scriu doar oamenii inteligenti-intuitivi … sau inteligenti-disperati. Cei inteligenti intuiesc ca oricat de neplacuta ii o discutie sincera cu mine … este utila si ii poate ajuta … iar cei disperati sunt intuitivi natural, pentru ca suferinta ii obliga sa-si valideze intuitiile si sa caute ajutor chiar acolo unde nu ar vrea sa fie.

28. Viziunile adancimilor realitatii sunt fascinante, … dar o fascinatie care te centreaza pentru ca viziunile adanci creeaza noi oportunitati de exploatat pentru transformare.

29. O gramada de oameni isi cauta linistea in tehnici de relaxare spiriutuale, mentale sau fizice.
Prea putini inteleg ca linistea interioara este consecinta loialitatii fara de adevar.
Respectul sicer fata de adevar ne elibereaza, iar linistea este reflexia acestei eliberari de minciuna.
La fel, … ura celor nelinistiti (anxiosi) … este furia lor pe o viata discreta si nenegociabila in deciziile ei, … care nu permite accesul la puterea interioara prin minciuna.
Prin ipocrizie poti obtine puterea exterioara, dar doar pentru ca sunt prea multi cei care cauta acest lucru cu aceeasi pasiune, dar mai putin inteligent. Intr-o lume care respecta si protejeaza adevarul … pe calea minciuni nu ai putea ajunge vreodata la nici un fel de putere, fie ea interioara (liniste si luciditate) sau exterioara (influenta si bani).

30. Toti ne dorim sa fim peste noapte barbati sau femei autentice, care sa musteasca a farmec si incredere in sine. Problema este ca, inainte de asta, trebuie sa devenim umani … iar preocuparea noastra pentru feminitate si barbatie este de fapt interesul camuflat pentru putere si dominare.

Asta, daca va intereseaza de ce nu va iese, in ciuda tuturor eforturilor de dezvoltare personala si preocupare pentru seductie.

31. Eu nu sunt deloc un domn. As putea spune ca sunt opusul extrem a ceea ce inseamna un domn. Adica un taran dezinteresat de orice formalism, maniere sau comportament civilizat. Taranii sunt dintr-o bucata. Fac si spun ce vor si ce simt, dar cine o zis ca domnii si taranii nu pot fi prieteni?

32. Noi inca mai … incercam sa ne facem ”iubitii” sa creada ca renuntarea la viata, dorintele si interesele lor … pt linistea egoului nostru … este iubire. Si ca inclusiv aceasta pretentie ce o avem … este tot o dovada de iubire.
Ii ceva de genu: dovada ca meriti iubirea mea … ii tradarea vietii si sufletului tau.
Ce iubire ar putea cere asa ceva? Chiar si ura se exprima mai cald si mai sincer.

33. In viata exista doar 6 lucruri importante: aerul, apa, mancarea, libertatea, prietenia si erotismul.
Orice gest uman care nu protejeaza sau nu se raporteaza cu recunostinta la oricare din cele 6 aspecte ale vietii este inutil, stupid si profund distructiv. Prosperitatea celor 6 este singurul scop al vietii si singura garantie a unei experiente fericite pe acesta planeta.

34. Faptul ca ma inconjor de oameni de calitate nu inseamna ca doar pe ei i-am atras.
Inseamna doar ca, atent fiind, i-am putut vedea in continutul lor uman si ca pe ei i-am ales sa fie prietenii mei.
Eu zic ca nu atragem nimic si nici nu trebuie sa atragem ceva.
Pentru ca tot ce este pe planeta asta este important dintr-un motiv sau altul.
Esential este sa fim suficient de atenti, incat cu ceea ce gasim aici pe pamant sa ne intelegem tot mai bine pe noi insine si viata … si sa folosim aceasta intelegere, maturitate sau intelepciune … in a face viata o experienta mai placuta … pentru ca a ne simti bine … este de fapt singurul nostru scop pe pamant.

35. Una-i sa zici ca dintre oamenii cu care se intersecteaza viata ta … ii alegi pe cei inconstienti … si cu totul alteceva ii sa zici ca pe inconstienti ii atragi. Cand vorbim de atractii, … lasam sa se inteleaga ca suntem condamnati la intalniri cu o anume categorie de oameni, … de o forta dincolo de noi. Dar dpmdv, … suntem condamnati sa intalnim oamenii intre care traim, … iar asta inseamna ca atragem exact oamenii care exista in jurul nostru. Care-i alegem pentru a ne apropia de ei, ii alta poveste si nu are legatura cu atractii sau forte misterioase.

36. Putine clisee ma enerveaza mai tare decat ala ca atragem ceea ce suntem.
Si gasesti o gramada care ti-o spun extrem de convinsi, desi chiar cei care isi predica convingerea, cu un aer grav si intelept, intalnesc si au in viata lor oameni de toate felurile posibile, de la cei mai imaturi pana la cei mai evoluati.
Daca esti atent la oamenii din jurul tau, … in loc sa freci teoria atractiilor, … vei vedea ca toti au rolul lor extrem de important … si mai ales ca nu poti intalni decat oamenii care exista pe planeta. Toti suntem surse de inspiratie si revelatii.
Intr-o lume sau un mediu cu putini oameni maturi sau intelepti … pe acestia ii vei intalni rar sau deloc. Iar cand ii intalnesti nu inseamna ca esti la nivelul lor, cum nu inseamna ca esti prost daca in viata ta intalnesti prosti.
Rolul nostru in toata aceasta poveste este sa vedem ceea ce este … si sa raportam tot ce constatam la ceea ce ne da sens si dorim in aceasta viata.

37. Deseori aud cum femeile cu copii se plang, justificat pe alocuri, ca ei, copiii, reprezinta un handicap sever in a-si gasi unu sau mai multi barbati care sa nu fie terifiati de ideea ca relationeaza cu o mamica.
Inainte de toate, … aceste mamici ar putea fi foarte convingatoare in relatia cu potentialii iubiti, cand le spun ca nu asteapta de la ei sa fie salvate. Iar cata vreme acest aspect este lamurit, … un barbat intelege ca nu se asteapta de la el responsabilitati de tatic, iar asta poate relaxa mult atmosfera primelor interactiuni.
Bineinteles ca in masura in care intre barbat si copilul iubitei lui apar compatibilitati si simpatii, acestea vor fi cireasa de pe tort a relatiei cu tipa, … dar eu unu nu inteleg ca o relatie cu o femeie m-ar obliga in vreun fel fata de copiii ei.
Ca barbat, pot sa va spun ca ei, copiii vreunei iubite, nu au insemnat vreodata vreo problema de orice fel, ba chiar dimpotriva, au adus mai mult sens in relationare.
Dar o femeie devine extrem de neinteresanta pentru mine cand … s-a transformat in mama, … sacrificand femeia din ea.
Eu unul nu sunt atras deloc de psihologia de mamica coplesita de importanta si responsabilitatea maternitatii.
Constat destul de des la mamicile singure … cum cad usor tentatiei de a-si justifica, prin copii, o lipsa la capitolul relationare cu barbatii, cand adevarata problema este sacrificarea feminitatii, insuficienta deschidere, atitudinile de superioritate (vezi doamne ele sunt mamici cu responsabilitati si deci foarte mature) cumulate cu o supraevaluare personala.
Si peste tot unde am intalnit femei cu copii care nu au devenit prea mamici … nu au fost nici probleme in relationarea cu barbatii.

38. Orice abilitate este limitata, dar oricat de limitate ar fi … folosirea corecta a abilitatilor … le extinde. 
Avem toata energia necesara ca putinul care l stim sigur datorita bunului simt elementar … sa aduca pas cu pas energia pentru toata constienta din lume.

39. Nu conteaza ce nu constientizam, cata vreme alegerile noastre de implicare se bazeaza pe ceea ce putem constientiza.
NU va imaginati ca suntem la mana a ceea ce nu stim.
Suntem la mana a ceea ce percem si stim, dar ignoram sa implementam in viata noastra, … pentru ca pare mult mai facil sa evitam alegerile dificile … sperand ca in ceea ce nu stim se afla secretul de a nu mai trebui sa ne asumam responsabilitatea transformarii noastre.
Pe calea acesta, ne incarcam cu resurse si ne dezvoltam puterea de perceptie, pana la punctul in care baza vasta inconstienta prin care ne scuzam de toate tembelismele umane … se va transforma intr-o baza vasta constienta.

40. Umilinta e cand te pun altii la locul tau.  Smerenie e cand te pui singur si ai grija să ramai acolo.

41. Toata smecheria cu care i-ai tratat pe toti in viata se intoarce impotriva ta cand iti este lumea mai draga si te crezi buricul pamantului, la fel cum ti se intoarce fiecare gest de bunatate veritabila cand esti in situatiile cele mai dificile.
Vedeti?
Cand esti uman, … viata are grija sa nu cazi in mizerie.
Cand esti pervers, … viata are grija sa te scufunde in noroi, chiar cand crezi ca smecheria te-o salvat de mizerie bagandu-i pe altii in ea.
Asta-i o filiera de nastere a inevitabilului.

42. Rezistenta in suferinta, fara sa cazi in compromis, isterie sau disperare si implicarea cand stii ca esti fara speranta, … dar totusi actionezi ca si cum ai avea-o, … este pentru mine definitoriu pentru forta ta spirituala, intrucat consider ca aceasta abordare … caracterizeaza in cel mai inalt mod constienta umana, la orice nivel de intelegere ai fi.
Viata a fost dintodeauna o nuca tare pentru omenire, indiferent cat de dotat sau norocos esti.
Si doar o pasiune absoluta pentru viata si adevar o poate sparge (nuca) pentru a ne hrani cu miezul ei nutritiv.

43. Exista o imensa miza in competenta perversitatii de a intimida cautatorii de adevar … si a-i obliga astfel sa-si asume profile cat mai invizibile, pentru a nu intra in vizorul celor care vor sa profite sau sa-i controleze si mai ales a armatei de inconstienti programati sa agreseze tot ce iese din politicile de obedienta nescrise, dar aspru impuse.
Dar mai nou, cei care dau de consistente filoane de adevar incep sa inteleaga adevaratul raport de putere dintre constienta si inconstienta.
Consecinta este ca ”minerii” nu se mai intimideaza atat de usor si devin vizibili.
Iar din momentul in care adevarul nu se mai ascunde … inconstienta este pierduta, … intrucat este doar o chestiune de timp pana fanii adevarului se gasesc unii pe altii, mai ales ca au cu totii un simt fenomenal in a se gasi.
Iar cand ai suportul energiei pe care ti-o poate pune la dispozitie un grup de oameni constienti, legati la nivele imposibil de afectat, … provocarile ridicate de relationarea inevitabila cu inconstienta devin doar oportunitati de ancorare suplimentara in constienta … si tot mai putin situatii care consuma.
Fiti isteti si nu lasati singur nici un suflet pe care-l simtiti demn si onest in lupta cu muntii de inconstienta de pe aceasta planeta. Va salvati astfel propriul suflet si odata cu el lumea in care traiti. Si bineinteles il salvati si pe Panda de la disparitie. 🙂

44. Doar in momentul in care ai decis ca suferinta si pierderea care o aduce practica sinceritatii si corectitudinii, inclusiv cu tine insuti, … este infinit mai pretioasa decat confortul perversitatii si manipularii, viata ta incepe sa fie o VIATA, iar fiinta ta sa fie una UMANA.
Decizia este una cu atat mai dificila, cu cat toata viata inconstienta din jurul tau … te va acuza, facand tot ce-si poate imagina ca ar ajuta sa te descurajeze in alegerea ta, … intrucat fiecare clipa in care traiesti demn si sincer … ii face minciunile interoare insuportabil de vizibile si evidente.
NU uitati ca nimic pe lumea asta nu este mai descurajat decat adevarul si onestitatea, … intrucat majoritatea spera totul de la viata doar pe calea perversitatii. Dar nu uitati ca adevarul este singurul lucru invulnerabil si singurul pe care orice construiesti este durabil si stabil. Orice alta constructie este doar un castel de nisip care, … cu cat este mai mare, este mai vulnerabil.
De ce credeti ca traim intr-o lume care investeste enorm in imagini proprii care sa intimideze? Pentru ca nimeni nu vrea sa ai curajul sa te apropii de castelele lor de nisip sa vezi cat de inutile sunt si ce slabi sunt cei care se lauda cu ele.

45. Cand esti foarte identificat cu SME nu mai percepi decat tragedia propriilor proiectii mentale, tragedie prin care-ti confirmi acuratetea proiectiilor si uite asa esti prins intr-o criminala capcana … pe care nu o poti vedea, intrucat … in intuneric fiind nu vezi o intreaga existenta care danseaza, in timp ce tu creezi povesti tragice.

46. Cumva viata gaseste solutii, cand rezistam suferintei fara sa disperam complet, in lipsa oricarei sperante sau ajutor la orizont.
Aceasta rezistenta este absolut necesara, intrucat oamenii care inteleg ceva din lumea in care traim si pot da o mana (energie) de ajutor sunt mult prea putini si dureaza ceva pana viata trage sforile ca sa ajungi la ei.
Sa te salvezi singur, afland raspunsurile pe care nu le are o intreaga omenire, … este o misiune aproape imposibila. Iar cei care o indeplinesc cu succes, stiu ca asa ceva este inuman si nenatural.
Asa ca daca ajungeti la oameni care va aduc lumina si va incarca sufletele cu forta, pace si claritate … si nu va sesizati rapid ca ceva existential se petrece in viata voastra si ca trebuie sa fiti f atenti, … va asigur ca VIATA nu va avea nici o alta prioritate in ce va priveste, decat sa va faca constienti de prostia sau nesimtirea de a ignora ceva care a necesitat eforturi imense in a va fi puse la dispozitie.

47. Cand poti judeca la rece si sa te mentii deasupra suferintei esti deja intr-o pozitie spirituala privilegiata.
Cel mai des, in suferintele alea pentru care caut eu perspective, … este imposibila aceasta detasare.
Desi vorbim cu totii cu mare usurinta de detasare, ca si cum ar fi ceva usor sau doar o chestiune de intelegere, … in fapt rezistenta la suferinta este solutia castigatoare, cand pur si simplu nu te poti detasa si analiza la rece.
In situatiile astea tentatia de a improsca totul in jur este enorma.
Oricine rezista in ”tacere” (fara sa reactioneze impulsiv la suferinta) este un erou.
Cand suntem puternici, lucizi, sanatosi si admirati … toate perceptiilor noastre nu fac cat o secunda de chinul in care erai complet singur, neajutorat si fara speranta. Perceptiile si revelatiile celor evoluati devin valoroase cand perceptiile si intelegerile lor vin cu ceva util celor aflati in bezna in care rezista cu greu.
Voi admira omenirea, asa cum nimeni nu ar fi vreodata capabil sa o faca, cand … va exista competenta si preocuparea ca nici o fiinta umana sa nu mai poata ajunge in starile de singuratate si chin … specifice formelor avansate de identificare cu spatiul mental emotional.

48. Frumoasele invataturi sunt foarte bune, dar nu pentru problemele noastre.
Cand te poti iubi si accepta, esti deja departe pe calea intelegerii de sine.
Iubirea si acceptarea sunt competentele oamenilor norocosi, … cu resurse care le permit claritatea de pe care pot accepta si iubi. Pentru toti ceilalti frumoasele invataturi sunt apa de ploaie. Dovada ca le stiu toti si lucrurile nu s-au imbuntatit deloc.
Eu vorbesc de munca ”de jos” pentru ca aia ”de sus” au facut-o destui.
Problema muncii de jos este ca persupune sa sapi f adanc in constiinta, ca sa gasesti solutii la ceva atat de intunecos precum sunt problemele noastre acum. In intuneric incurci atele enorm de mult.
Confuzia este mare si doar o lumina extrem de puternica poate desface incalceala. Iar lumina puternica poti aduce doar din adancurile constiintei. Iar cei care ajung acolo … uita sa se intoarca in noroi pentru munca ”de jos”.

49. Fiecare merita mai multe sanse, intrucat orice transformare este dificila.
Miza oricarui repros este  evitarea constantă a adevarului interior evident.
Inainte de a fi o problema de educatie, ”orbirea” umana este o problema de sinceritate cu sine.
Sa refuzi sa clarifici aspecte care le simti clar … doar pentru ca sa te poti folosi de partener nu-i o chestiune de educatie, ci de umanitate.
Si nimeni nu te educa pentru ca fiecare vrea sa profite de perversiunea din el insusi, iar perversiunea din ceilalti este o impecabila justificare morală.
Umanitatea si sinceritatea sunt o problema de maxima intimitate.
O alegi sau nu … si asta te defineste ca om in ultima instanta.
Ca sa fii om nu este neaparat sa te invete cineva.
Trebuie doar sa te uiti in interior si sa fii sincer.

50. Experienta imi spune ca evolutia si eliberarea este o chestiune de rezistenta si implicare.
Rezistenta la suferinta presupune asumarea suferintei prin alegerea de a o suporta fara sa cedezi pusiunilor de a crea suferinta in jur invinovatind, acuzand sau pur si simplu descarcandu-te pe ceilalti.
Deja cand ai evitat reactiile astea instinctual inconstiente ai facut un pas important catre salvare.
Prin rezistenta te declari singurul responsabil si vinovat de propria suferinta, indiferent cat de rafinate sunt justificarile mentale ca nu asa stau lucrurile. Implicarea este acea actiune prin care urmaresti sa faci tot ce simti ca te-ar ajuta si depinde de tine.
De cele mai multe ori implicarea presupune o multime de alegeri marunte care intuiesti ca te-ar ajuta.
Intodeauna viata iti scoate in cale sugestii de actiune, momente de inspiratie sau intalniri providentiale, ce te pot ajuta in vindecare, potrivite potentialului tau. Dar intotdeauna acestea presupun curaj pentru ca inseamna sa iesi din confortul credintelor tale vechi, a cliseelor traditionale si a precautiei cu radacini in convingerea separarii.
Trebuie sa te implici in cautari sau practici noi, sa abordezi oameni care-ti spun ce nu vrei sa auzi, sau oameni pe care esti tentat sa-i judeci gresit pentru ca te intimideaza puterea lor.
Problema implicarii este dificila pentru ca nu garanteaza nimic.
Pur si simplu de cate ori alegi o cale nebatatorita, nu ai nici o certitudine ca ajungi undeva si de aici o tentatie imensa de a abandona orice iti spune intuitia ca ar trebui sa faci.
Urmarea intuitiei sau a ghidarii vietii te duce tot timpul catre urmatorul pas. Iar asta presupune incredere in viata si mult curaj.
De la un moment dat insa orizonturile se extind, incertitudinile se naruiesc, suferinta scade dramatic … si un nou aer va va umple plamanii sufletului.
Toti cei care rezista si fac tot ce depinde de ei se vor trezi eliberati si vindecati, … desi au fost slabi, confuzi, neincrezatori si suferinzi.
Dar au fost smeriti, practici, curajosi si increzatori in viata. Iar asta i-a salvat.
Dar totul porneste de la smerenie si rezistenta inainte de toate.

51. Traieste cunoscandu-ti locul si te voi trata ca pe un rege, fara sa stii de ce.
Uita cine esti si cine sunt cei care ti-au hranit sufletul si increderea in sine … si voi uita si eu ca existi.
Înțeleg că te poate lăsa rece gestul meu, dar esential este ca eu mă voi simți foarte bine in continuare.

52. Cand traiesti o viata cu curaj si-ti urmezi viziunile, sensibilitatea, oportunitatile, umanitatea, placerile … cu inevitabilul risc de esec sau umilință, … un an poate insemna cat mii de vieti traite in disperare dupa siguranta.
Curios este ca .. cu cat ai o viata mai sterila si chinuita, cu atat esti mai disperat sa nu ti-o pierzi si cu atat mai mult cauti solutii radicale.
In schimb, … doar cativa ani traiti autentic, deschis, intens si curajos te fac sa privesti cu incredere viata si mai ales moartea.
Frica exagerată de moarte este expresia unei vietii netraite, neasumate, neexprimate si prea mult gandite.

53. Lumea este influentata si deci transformata de oamenii puternici. Transformata în rau de cei pentru care puterea se cladeste pe slabiciunile celorlalti, facandu-i mai slabi si transformata in bine de cei care isi folosesc puterea pentru a da cat mai multa putere celor care nu si-au gasit-o inca.
Daca vrei un impact important in aceasta lume ai nevoie de putere. Dar aceasta putere se obtine pe 3 mari si late cai:
1. Gesturi curajoase in care risti enorm, din care iesi invingator sau mort.
2. Cu rabdare si infinite gesturi mici si intelepte care creeaza patul germinativ al unei puteri stabile care va contamina lumea.
3. Vanzandu-ti sufletul prin compromisuri in care iti tradezi constiinta si umanitatea.
Recomand cu caldura varianta doi si nu uitati ca singura putere care aduce satisfactie este cea care ne-o da umanitatea cu al sau instinct de corectitudine sustinut de sensibilitate.

b8f64ed86c8ee7270598b567fafab919

54. Traim intr-o lume de flacari si chiar noi insine suntem una dintre ele, … dar am ales sa ne stingem de frig intr-un vis polar … al importantei noastre.
Am investit totul in separarea, izolarea si protectia visului nostru de caldura vietii … si ne stingem cu totii cu inima inghetata … injurand viata printre dintii inclestati … pentru raceala ei.
Mai spargeti (renuntati) cateva din zidurile izolatoare … si doar simtiti si urmariti valurile de caldura care va strapung fortificatiile. Veti ajunge inevitabil la … confortul termic al vietii care vă va relaxa si linisti.
Urmariti caldura.
Vă va ghida din moarte si crispare catre viață si flexibilitate unde va asteapta Panda, precum ne asteapta Rumi pe campurile lui. 🙂

55. ”I think I am in love with someone, what should I do?”
O intrebare traditionala care desi contine o usoara urma de autoironie o sa-i dau un raspuns.
Nu trebuie sa faci nimic pentru ca nu este decat un eveniment banal.
Te vei mai indragosti de destule ori si dupa aceasta indragostire,… la fel cum te vei desumfla de fiecare data. Oamenii se indragostesc doar de salvatori.
Iar daca esti genu ce trebuie sa fii salvata de viata ta, … ultima ta problema este ce sa faci cand esti indragostita.
Pentru ca nici cel mai spectaculos salvator nu te poate salva de tine insati.
Cand nu vei mai fi in situatii ce cer salvari, nu te vei mai indragosti.
Dar vei relationa cu barbati si-ti va placea sa-i simti si sa-i cunosti cum sunt ei dincolo de … ipoteticele calitati de salvator.
Doar din acest punct de maturizare, … in care nu mai esti prizoniera nemultumirii de sine, … vei putea avea relatii reale cu barbatii … pentru ca te vor interesa cine sunt ei, nu cum te pot scoate din nefericire.
Iar acest caz, garantez ca nu vei intreba pe nimeni ce trebuie sa faci.
Sigur ca situatia este identica si in cazul barbatilor indragostiti. Doar ca barbatii sunt mai patetici in indragostirea lor.

56. In fiecare dintre noi umanitatea duce o lupta teribila sa se nasca. Fiecare dintre noi suntem o sansa. Asta ne face foarte importanti si speciali. Fiecare nastere a umanitatii este un eveniment existential nepretuit si orice reusita a orcui este o reusita a intregii omeniri si a fiecarui om ce a pasit pe acesta planeta.

57. Dorul femeii de a fi iubita … este dorinta de a scapa de ea insasi, de suferinta de a fi ceea ce se simte ca este.
Dorul de a fi iubita de Fat Frumos si nu de vreun tip obisnuit ca majoritatea dintre noi, …  indica cat de mare este nefericirea de a fi ce este. Fat Frumos … este expresia competentei maxime masculine … in care sa-si abandoneze responsabilitatea depasirii nefericirii.

Raman la parerea ca o femeie se vinde ca speciala, cand se teme, bineinteles nejusticat, că NU ESTE. In fapt, in fiecare dintre noi umanitatea duce o lupta teribila sa se nasca. Fiecare dintre noi suntem o sansa. Asta ne face foarte importanti si speciali. 🙂

58. Nimic nu este mai inspaimantator pentru un ego baricadat intre ziduri de aparente, decat apropierea unui om fara nici o baricadă. Cei care nu au nevoie de ziduri, sunt cei care sunt pregatiti pentru orice.

59. Cu cat sufletul tau este mai gol, … obiectivele tale vizează bogatii nemasurate. Cu cat relatiile tale sunt mai superficiale, sau inexistente, cu atat mai mult iti visezi fericirea doar in bratele unor frumuseti rapitoare.

Si toate astea, intr-o existenta pregatita sa-ti ofere resursele si oamenii de care ai nevoie, pentru experienta de o intensitate imposibil de imaginat, … pe care toti banii din lume si cele mai coplesitoare frumuseti nu ti le pot oferi.

60. Nu e in totalitate vina nimanui. Dar toti suntem vinovati pentru ca ne mintim. Nu trebe sa fim educati … ca sa ne dam seama ca ”iubirea” noastra ravasitoare ii un cacat plin de posesivitati, slabiciuni, prostie (lipsa de ratiune elementara), agresivitate si minciuna. Putem vedea toate astea in noi in fiecare moment de gelozie sau relationare in general.

61. Poti trata cu respect toti oamenii, … dar asta nu presupune respect pentru perversitatea, viclenia, ipocrizia lor. Evident ca prin natura ei perversitatea cauta sa insele, … sa intimideze, … sa prosteasca si cu acesti oameni nu are nici un rost …sa te folosesti de duhul blandetii. Ipocritii si perversii … nu cunosc decat limbajul puterii … si -i esential ca constienta sa devină puternica in noi toti … pentru a calca in picioare cand trebuie manevrele si intimidarile oricui. Evident ca este preferabila o discutie sincera cu cartile pe masa … caz in care … totul poate si trebuie iertat pentru ca scopul este umanizarea noastra. Dar cati dintre cei care au manipulat si furat o viata … sunt dispusi la o discutie sincera?

62. Exista o tentatie teribila sa compromiti furia creatoare ce apare natural din revelatia propriei perversitati, ….. cu o pretioasa si emotionala mila de sine cu radacini in atat de convenabila victimizare.
Nimic nu deturneaza mai rapid si simplu orice preocupare pentru evolutia spirituala umana, decat siropul emotional eiberat de validarea sentimentului de neputinta si cel ca ai fi nedreptatit sau defavorizat de existenta.
Daca cumva esti sincer convins de nedreptatea de care ai parte, uita-te in jur atent ca sa vezi ce inseamna cu adevarat handicapuri existentiale.
In consecinta, … priviti-va fara mila perversitatea … si fiti nemilosi cu propriile slabiciuni. Alimentati-va furia pe tot ce va amputeza umanitatea.
Nicicand neputinta si handicapurile nu au fost o problema reala a umanitatii. Inconstienta, lenea, deziteresul pentru viata, lipsa de respect si recunoastinta, mutilarea sensibilitatii sunt singurele noastre probleme.

63. Totul conteaza.
Cand esti autentic si sincer, fara sa-ti maschezi superiorități nesimtite, prin autenticitatea si sinceritatea ta, nu te pisi niciodata contra vatului. Adevarul contamineaza si inspira, la fel ca mizeria si minciuna umana.
Problema este ca mai nimeni nu vrea sa piarda nimic pentru adevarul lui.
Si acesta este compromisul care ne dezumanizeaza.
Nu vrem sa deranjam … pentru ca vrem sa ne folosim de toti cei carora le acceptam perversitatea.

64. Daca vrei sa auzi adevaruri mai usor de la cei din jur, … invata inainte sa fii mai sincer cu tine insuti si să te cobori de pe piedestalul pretentiilor ridicole de superioritate.

Adevarul are o frecventa specifica increderii si vulnerabilității, iar daca nu-l simti sau nu-i apreciezi valoarea esti pierdut, .. pt ca ai pierdut simtul valorii vietii. Nimic nu este mai pretios in aceasta lume decat adevarul spus sincer si usor pt ca cineva are incredere in tine. Se zice ca adevarul elibereaza.

Ceea ce ne elibereaza insa este capacitatea noastra de a crea increderea dintre noi de la care putem spune adevarul. Pe cale de consecinta, inainte de a pretinde adevarul trebuie sa ne pretindem noua insine a fi oameni de incredere pentru cei care merita asta.

65. Ceea ce putem deveni este deja parte a ceea ce suntem.
Nimic din ceea ce am putea deveni nu germineaza decat din ceea ce suntem. Deci doar intelegeti si creati conditiile de germinare a ceea ce vreti sa deveniti. Cresterea este dincolo de puterea si intelegerea noastra. Asa ca orice graba sau presiune este copilareasca.
Aveti doar mare grija de stratul germinativ: aspiratii, preocupari, bun simt, ratiune, atitudini, vigilenta, ganduri si cuvinte.
Cresterea (puterea) este o consecinta ce-si are propriile ratiuni de dezvoltare.

66. Lumea, si fiecare dintre noi, nu suferă pentru că lipseste iubirea din lume, sau din noi insine.

Suferim pentru că tradam iubirea si prietenia care exista natural in noi, intrucat nu pare profitabila. Iar daca suntem atenti, constatam ca orientarea catre profit presupune sacrificarea fara discutii a onestitatii umane.
Acea onestitate care te face sa recunosti ca furi de la, si te folosesti …de ceea ce iubesti.Onestitatea este cea care spune : ”vad in mine ca insemni f mult, dar aleg sa te tratez ca si cum nu ai insemna nimic pt că cred că este mai profitabil”.
Acesta este adevarul care te elibereaza … si care-l evităm, chiar daca poate lua multe forme.
Onestitatea este cea mai elementara forma de iubire si orice imbratisare a onestitatii ne duce inevitabil la experienta si satisfactia iubirii si prieteniei. Drumul catre experienta iubirii trece prin purgatoriul onestitatii, invariabil dureroase.

67. Pana nu dai incredere totala cuiva, pe care-l simti demn de o sansa la prietenie, in fapt nu dai o sansa reala omului respectiv. Nu poti astepta incredere de la un om pe care-l tratezi cu suspiciune, deci cu neincredere.
Sigur ca unii oameni nu merita aceasta sansa, intrucat sunt mult prea dezechilibrati si inconstienti ca să aiba vreun sens acodarea unei sanse la incredere.
Dar acolo unde premisele sunt bune,… acordarea increderii este un gest elementar de corectitudine. Increderea acordata cuiva …  ii o sansa ca potentialul din acel om sa devina efectiv in manifestare.
Cel mai rapid si relevant mod de a testa daca cineva este demn de incredere, este să i-o acorzi.

68. Inexistența lui Dumnezeu este dovada ca viata este proiectul lui.
Sinuciderea lui Dumnezeu si disolutia lui intr-o creatie inconstinta de propriul continut, este gestul suprem de iubire si smerenie.
Nu este doar renuntarea la putere si orice tentatie de a controla, ci mult mai mult.
Dumezeu s-a sinucis pentru ca a avut incredere in oamenii, ca-si vor gasi si prelua responsabilitatea si sufletul fara vreo garantie că ar avea ceva de castigat si cu o foarte mare probabilitate (cel putin teoretica) de a pierde tot, … urmându-si destinul de dumnezei inconstienti de propria dumnezeire.
Indrăznesc să speculez ca o renuntat la putere si a ales suferița inconstientei prin noi, ca gest suprem de asumare a consecintelor dureroase cerute de viață, trezire si evolutie.
Eliberarea vine de la cei care aleg pierderea, recunoscatori ca pot să aleaga de dragul vietii si a celor din jur.
Eliberatorii sunt, invariabil, extrem de limitati in fața fortelor care domină si controleză omul, dar cu toate astea aleg să infrunte forta si cinismul inconstientei.
Nu rareori insă, … in momentele cheie, ceva neasteptat si complet inafata puterii noastre se intâmplă si balanța se inclină in favoarea luminii. Culmea insa , … aceasta victorie a luminii presupune inainte smerenia ei (a luminii /constientei) sinceră in fața intunericului, a puterii si rolului lui (a intunericului / inconstientei).

69. Neasumarea vulnerabilității este ceea ce o amplifică si o transformă in slabiciune. Miza neasumării ei este speranța că afisarea unor aparente de invulnerabilitate:
a) ii va intimida pe cei mai slabi, facandu-i mai usor de folosit intereselor noastre si
b) ii va impresiona pe cei mai puternici, care astfel să ne ia in calcul ca parteneri.
Pur si simplu nu putem intelege ca in simpla noastra existență sade o alta valoare decat cea dovedita de superioritatea asupra altora.

70. Ce nu inteleg foate usor indivizii prea mentali si prea sedusi de ideea perfectiunii, in privinta vulnerabilitatii umane, este ca … aceasta nu este o optiune de raportare la viata.
Vulnerabilitatea este fragilitatea inevitabila si permanenta a vietii in general.
Acceptarea, manifestarea si integrarea ei constienta si asumata in relationare … este luciditate, curaj si putere.
Este intalnirea cu intimitatea noastra. Iar intimitatea este atractiva si relaxanta. Asa este si vulnerabilitatea.
Fuga de vulnerabilitate este fuga de cel mai elementar adevar interior. Este fuga de responsabilitatea sensibilitatii in fata vietii.
Alternativa la vulnerabilitate este crisparea in iadul mental conceptual autocreat de zidurile destinate sa ne ascunda.
Mastile, zidurile, goana dupa putere sau perfectiune este declaratia ca ne simtim slabi.
Crisparea care insoteste alegerea separarii este neincrederea ca dincolo de fragilitatea vietii din noi sade o imensa putere: puterea adevarului pe care se poate construi orice vrem.
Separarea te va ucide din interior, in timp ce te epuizezi in construirea unor structuri mentale, destinate sa te protejeze de exterior.
Nu ma intelegeti gresit insa: ”exteriorul” si mai ales inconstienta din exterior poate fi extrem de agresiva, chiar criminala pe alocuri, … si autoprotectia o consider vitala. Problema devine insa grava cand nu mai diferentiezi exteriorul si implicit ridici ziduri acolo unde ceilalti iti deschid toate usile pentru ca frica de ceilalti s-a transformat in frica de propria ta identitate.

71. Cred ca o mare parte din cautatorii de spiritualitate … cauta solutii, pentru a fugi de problemele lor, nu pentru a le depasi. Intrucat, dincolo de orice metoda, sau dincolo de orice resurse ce va sunt la indemana, … o aspiratie adevarata catre rezolvarea unei probleme … este tot ce-i necesar pentru ca viata sa-ti gaseasca o cale de rezolvare si sa ti-o arate. Daca sunteti de prea multa vreme blocati in aceleasi probleme,… inseamna ca folositi spiritualitatea doar pentru a va proteja slabiciunile si atitudinile toxice. De multe ori 10 serii de abdomene sau preocuparea pentru o masa sanatoasa ii un gest mai spiritual decat toate cartile lui Osho la un loc.

72. Spiritualitatea cea mai veritabila este mai degraba un soi de bun simt, care te trimite catre respiratie, miscare, alimetatie sanatoasa si relatii relaxate,… decat secrete adanci, ce presupun initieri grele sau informatie complexa. Cautati inainte de toate sanatate, tonus, sa va protejati frumusetea primita, un mimim de echilibru si independenta … iar pe acest fond vi se pot dezvalui toate misterele existentei. Iar fara astea, nimic nu are rost.

73. Orice tentativa de a aduce iubirea si bunatatea in viata ta fortat, fara perspectivele si intelegerea care ti-o ofera constienta, creeaza reprimari si frustrari, pt ca nu vezi firescul iubirii si nu o poti face cu convingere.

Ajungem aici pentru  ca  lipseste intelegerea ca: bunatatea, umanitatea si toate caracteristicile omului superior sunt CONSECINTE ale constientei, nu cauza.

A forta modificari ale spatiului mental-emotional, care doar reflecata nivelul de constienta, este un mod de a lupta impotriva simptomelor, situatie care naste monstri interiori, nebunia si sinuciderea, in cele mai grave situatii.
Mesajul acestei experiente este: priveste, respecta si intelege fiinta care esti, inainte de a o judeca, trage concluzii  sau modifica!
74. In detalii sade evolutia noastra.
Iar detaliile stau in capacitatea de atentie si tot ce o sustine. Evolutia este procesul in care fiecare din noi si noi toti impreuna reimprospatam adevarul conceptual, pentru a-i creste forta si potentialul de trezire si conectare la viata.
75. Sigur ca fiecare dintre noi, femei sau barbati, putem evolua singuri si sa ne descurcam singuri, dar lucrurile vor merge crunt de incet. Relationarea inseamna un feedback permanent si o permanenta rascolire a ceea ce zace nevazut in noi. Evolutia prin separare este atat de grea, intrucat este nenaturala.
Nu intamplator existam intr-o lume profund interconectata pe nenumarate nivele, ci exact pt ca evolutia este o chestiune de cooperare. Cand apare cooperarea, evolutia devine rapida. Dar cooperarea presupune, inainte de toate, corectitudine si onestitate, fara de care orice cooperare isi pierde sensul.
76. Oricat de matur, experimentat si abil ai fi, constienta este cea care-ti spune ca fiecare clipa trebuie abordata cu smerenia si vigilenta unui novice. Cand crezi ca alegerile constiente ale trecutului, fie el foarte recent, iti asigura constienta si sensul prezentului … esti deja pierdut. Cand orice reusita interioara, orice alegere inspirata  aduce in tine mai multa smerenie si compasiune  … poti fi sigur ca esti pe drumul bun.
77. Una dintre cele mai mari capcane mentale este incapacitatea omului de a coabita cu necunoasterea, neintelegerea, confuzia. Aceasta incapacitate duce inconstient la simplificari fortate si concluzii pripite, care se transforma in convingeri de cele mai multe ori ridicol de absurde si mai ales nepractice.Desi viata ne confirma permanent, cu fiecare experienta, falsitatea unor convingeri, cumva ramanem incredintati ca viata e defecta si nu convingerea noastra.Bunul simt elementar ti-ar spune ca atunci cand ceva nu este clar, sa lasi speculatiile si sa-ti ascuti privirea. Adica sa intri in stari de receptivitate, contemplare, sa acumuleazi date, sa fiind atent.Dar a rezista nevoii de a te pretinde in control presupune smerenie. Acea smerenie care iti spune clar ca te afli intr-o experienta imensa, in care miza este sentimentul de a fi viu, nu ridicola pretentie de putere si control asupra vietii, cand propriul interior iti este o imensa necunoascuta. Smerenia, corect inteleasa, este cea care te ajuta sa ramai in stari de contemplare, incarcate de pace, in fata unui nesfarsit sir de mistere existentiale … ce ne sunt destinate, cu dedicatie personala.
78. Eu evaluez oamenii dupa forta aspiratiilor si nu dupa nivelul lor de la un anumit moment dat.
Pe orice nivel ai fi, caracterizat de un anumit rezervor de resurse (care uneori poate fi extrem de sarac, urmare a unei vieti mai putin norocoase) exista gesturi marunte de deschidere, curaj si onestitate, care iti tradeaza forta aspiratiilor si potentialul de umanitate. De cate ori vad un om care, desi are multe probleme, neintelegeri, isi urmeaza intuitiile si sensibilitatea, isi accepta locul si limitele fara sa fie incarcat de ura fata de cei care nu le au (limitele), sau care-si  risca confortul pentru convingerile lui sau il sustine pe altul mai curajos decat el, dar cu convingeri similare, inteleg ca am de-a face cu cineva care merita o sansa reala. Iar aceasta sansa reala pe care o dau, inseamna preocuparea de a te incarca din energia si stabilitatea interioara ce am accesat-o.
Orice reusita ne duce pe amandoi pe un nivel mai stabil si in cele din urma, dupa multe reusite de acest gen, care presupun momente cu alegeri dificile … obtii independenta si controlul asupra propriei evolutii … fara posibilitatea de a mai cadea.
79. Generalizarile mele-s doar un mod de exprimare facil, care transmite prapastia procentuala dintre minoritate si majoritate.
80. Bunul simt este o opera de arta (bineinteles apreciata doar de cunoscatori) si îl gasesti in nuante si detalii care fac ca ”lucruri” asemanatoare să fie, in esență, extrem de diferite.   Accesul la aceste nuante de simtire care fac atat de util si accesibil bunul simț, … dovedeste siceritatea intentiilor tale de corectitudine si umanitate, in lipsa cărora …orice efort de autoinvestigare este inutil.
Lipsa constientei insă, te face victima tuturor mecanismelor automate pe care nu le abordezi si intelegi.

Pachetul atentie-prietenie-onestitate-bun simt este alternativa pachetului inconstiență-superioritate-ipocrizie-nesimtire cu ale sale consecințe: frica si umbra.

Frica este simptomul alegerii celui de-al doilea pachet, ca mesaj existential destinat sa-ti transmita ca prin acea alegere te-ai indepartat de ”casă” si de cine esti.
Important de inteles este că, continutul pachetului ”binecuvantat” de Po, … nu vizeaza spatiul mental-emotional. Mentalul doar reflecta vizibil si acut ceea ce esti in energia care te defineste. De aceea, relevanta este atentia, prietenia, sinceritatea si bunul simt, manifestate in starea ta de a fi si nu in ratiuni cu care să te identifici.

81.  O femeie va vrea sa devina mai buna pt acei bărbați care au gasit in ei inșiși (nu in femeie) motivatia de a deveni mai buni, cu tot ce inseamnă asta: stabil, echilibrat, uman si lucid.

Luciditatea si aspiratia care transforma un mascul intr-un barbat iubitor de feminitate, fiind in acelasi timp imposibil de manevrat sau influentat prin femeie, elibereaza femeia de cruzime si dispret si o incarca de sens, loialitate si senzualitate.

Femeia ajunge, mai devreme sau mai târziu, să dispretuiasca barbatul, pt ca oricat de inconstienta este, sensibilitatea ei naturală o duce inevitabil la perceptia ratării existentiale a barbatului, indiferent de abilitatea lui de a se  vinde ca fiind un succes fenomenal.

Cruzimea feminina este expresia nelinistii vietii in fața unui barbat degenerat,… adica decuplat de la propria constiinta. Barbatia degenerata este un pericol imens pentru functionalitatea vietii. Iar femeia este cea mai buna reprezentare a ei (a vietii) in relatie cu barbatul.

82.  Desi o parte din lucrurile pe care le folosim sunt greu dispensabile fericirii si deci foarte importante: mancare sanatoasa, un acoperis si putina caldura, tehnologia care asigura comunicarea si deplasarea, cea mai mare parte a cheltuielilor noastre au la baza speranta că excursiile, medicamentele, case moderne si mari, masinile tari, cunoasterea, copiii. … ne vor face fericiti, FARĂ SĂ NE INVESTIGĂM, FĂRĂ SĂ NE CUNOASTEM SI FĂRĂ SĂ NE TRANSFORMĂM.

83.  Totul este interpretabil la nivel mental si declarativ. Stim cu totii ca fiecare din noi putem sa ne justificam, argumentat la sange, orice … comportamente care servesc interesele noastre. Dar la nivelul onestitatii cu tine … unde nu are relevanta teoria, ci doar adevarul tau propriu, … orice tradare te costa un consistent inconfort interior. In consecinta, vezi cum te simti ca sa stii cat de sincer esti cu tine.

84.  Dpmdv ipocrizia si superioritatea presupun o fundamentala tradare a ceea ce simtim … in sensul in care, constant si fara exceptie, singurele noastre momente de sens existential le traim cand ne raportam cu prietenie si onestitate atat la complexa lume interioara cat si cea exterioara.
Deci, convingerea mea este ca pe calea sensibilitatii (a nu se confunda cu calea emotionala) avem o confirmare a unei realitatii energetice extrem de importante, realitate care este ingnorata grosolan de perspectivele intelectual-mentale … de unde si experienta preponderent chinuitoare a celor mai multi dintre noi. Din acest motiv, consider ca ipocrizia si superioritatea ne situiaza intr-un cadru nenatural si inautentic.

201f821e76ec302610f55696e85a4111 85.  In fiecare secunda in care accepti sa traiesti cu neincredere in sine, pentru ca nu te poti accepta ca o fiinta umana obisnuita, cu calitati, limite si defecte inerente, … iti refuzi orice sansa, in orice context, la o legatura autentica si satisfacatoare in relatia ta. Si asta pentru ca,… atunci cand interesul tau este superioritatea, … tot ce se-ntampla in experienta de cuplu este perceput si tratat ca o confirmare sau o infirmare a valororii prorii si in consecinta a justetii pretentiilor tale de superioritate.

Practic, in relatiile parazitate de neincredere in sine nu este posibil un contact real cu celalalt pt ca tot ce exprima si face partenerul este doar o variabila ce trebuie analizata si indosariata in sectorul validarii sau invalidarii.

Daca ceea ce este considerat ca bun de validare este primit usor si ajung sa te plictiseasca destul de repede, … orice semnal care nu vine pe filiera asteptarilor tale, te deprima instant, pana la panica uneori.

Insa problema este ca, … in interesul tau de a reduce totul la validare sau invalidare … esti rupt complet de continutul real al celuilalt, iar astfel relationarea ta in aceste conditii fac imposibila orice conexiune sau legatura autentica. Practic, cand viata ta se reduce la validare sau invalidare … nu ai un contact cu viata si continuturile ei. Nu simti mai nimic din celalalt, in schimb esti crispat de analiza mentala. De fapt nu traiesti. Esti doar o identitate confuza care cauta date in comportamentul celorlalti, … care sa-i confirme ca este superior. Insa, oricata validare ar ajunge in viata ta, … structurile sensibile nehranite de lipsa unui contact autentic te vor incarca cu un acut sentiment al irosirii, iar pe de alta parte, orice confirmare a superioritatii va cere confirmari mai spectaculoase. Pt ca niciodata nu a existat vreodata vreun orgoliu satisfacut durabil.

86. Oricand o intalnire live pt o dezbatere poate fi o placere, … dar chestiunile delicate sunt mult mai potrivite pentru polemica scrisa … intrucat poate fi urmarita mai atent ratiunea argumentatiei si astfel, devine accesibila si celor care nu ar putea participa la intalnire. In plus, poti aprofunda o exprimare, pana te asiguri ca ai inteles-o, mai poti abandona discutia cand o consideri neconstructiva si bineinteles ca si ramane o inspiratei pt posteritate. 🙂

87. Un barbat pe gustul meu (adica adevarat 🙂 ) daca obtine atentia unei femei, o foloseste sa o ajute sa se ancoreze in realitate, …. nu sa-i alimenteze proiectiile care o fac dependenta, slaba si bineinteles manipulabila.

88. Nu conteaza la ce nivel suntem ca realitate energetica interioara, in privinta eliberarii de posesivitate, conteaza doar cat de sinceri suntem in aspiratiile noastre asumate si declarate si ce facem pentru a le depasi.

89. Interesul si respectul pentru frumusete este firesc. Supraestimarea acestei calitati si mai ales minimalizarea calitatilor umane fundamentale, in raport cu frumusetea, sunt in topul personal al celor mai respingatoare aspecte omenesti.

90. Problema nu-i sa nu te bucuri ca esti placut si admirat de altii/altele, ci sa nu uiti cine esti dincolo de validarea oricui si mai ales sa nu uiti cat de importanti sunt cei care te-au inconjurat cu atentia, loialitatea si increderea lor, care te-au vazut si iubit pt ce esti, dincolo de aparente si forme.

91. Toata ”Iubirea” bazata pe aspecte si continuturi neclare, confuze, deci inconstiente, … in inconstienta, deci suferinta se va termina. Rolul constientei este sa excluda din relationare motivatiile inconstiente si sa te detaseze de orice emotii cu radacini in proiectii de orice fel. In acelasi timp, constienta prin ratiunea bunului simt, in prima faza si prin dezvoltarea perceptiei, in a doua, va intelege si recunoaste continuturile cu radacini in umanitate si sensibilitate. Iar aceste continuturi stau la bazele iubirii constiente.

92. Barbatii care cauta ca femeile sa se indragosteasca de ei … sunt ori manipulatori care stiu că pot manevra si controla usor o indragostita, ori sunt naivi care cred ca visele lor de fericire in maxim doi pot fi realitate.

93. Intotdeauna diversitatea hraneste barbatul, in nevoia lui fundamentala de a trai legatura cu feminitatea, in toate formele cu care gaseste o punte de legatura. Grav e ca nu este capabil sa recunoasca importanta femeilor din viata lui si ca se foloseste de ele pt a-si afirma si consolida superioritatea si importanta.

Esential ar fi ca femeile sa scoata instant din viata lor, orice barbat care se dezice de ele, … si garantez ca barbatii vor fi mult mai atenti in fata tentatiilor de a minimaliza importanța femeilor din viata lor.

991928b329b47c661971d9feadc5d7bf

94. De soi, sunt un tip extrem de smerit din nastere, dar nici nu mi-e rusine ca-s interesant , atunci când printr-un miracol se-ntâmplă să fiu … si nici nu am sa ma fac ca nu stiu asta, ca să te simti tu confortabil.

95. Cand barbatul simte sa relationeze cu multe femei, nu de diversitate are nevoie. Are nevoie sa se cunoasca si sa se maturizeze in relatie cu femeile. Are nevoie sa inteleaga feminitatea si sa se inteleaga pe el ca barbat. Asta nu-i diversitate, asta-i viață si trebuie respectata.

96. Respecta si priveste cu prietenie celelalte femei care ar putea trece prin viata barbatului care iti place. Bucura-te ca vor fi satisfacute in nevoile lor, exact cum te satisface pe tine. Respecta-ti barbatul, dorindu-i tot ce l-ar face mai satisfacut si matur. Imediat ce faci asta, iti garantez ca nu va mai fi durere in relatiile tale si ca toate se vor aseza frumos in viata ta.

97. NU mai prea mai citesc literatura spirituala sau de dezvoltare personala si sunt in sfarsit convins ca spun destule lucruri mai importante si utile decat ceea ce as putea citi. In schimb, ma intereseaza ce ai tu si oricine de zis, din experienta si propriile perceptii, ce ti le-a deschis aceasta experienta. Nu-mi zi insa gandurile altora ca ma plictisesc instantaneu.

98. De cate ori esti deranjat de un refuz, … este pentru că dincolo de aparențe, cerința ta este o pretentie evident nesimțită.
O cerere presupune respect fata de propriile dorinte si fata de cel care ti le-ar putea indeplini, precum si luciditate de a-ti cunoaste locul in fiecare situatie. Pretentiile presupun superioritate si lipsa de bun simt si ar trebui urmate de un refuz in orice context si oricat de usor ar putea fi satisfacute. Toti cei care satisfac dorinte celor care nu pot respecta un refuz nu fac decat sa le incurajeze atitudinea nesimtita.

99.  Nimeni nu o gasit vreodata linistea interioara durabila. Linistea interioara nu se cauta si nu poate fi gasita. Linistea interioara se creeaza, fiind atent la lumea si fiinta in care traiesti, folosind tot ce percepi si descoperi, in acest scop. In consecință, nu asteptati linistea. Va pierdeti timpul. Fiti insa preocupati de ceea ce sunteti si ce aveti la dispozitie. Solutiile plutesc in aer si ne asteapta pe toti.

100. Cand alimentatia nu este strict o chestiune de substante nutritive si absorbtia lor de catre organism, … atunci devine doar un mod de a fugi de golul vietii tale in arome, sedarea epuizarii procesului digestiv sau agresivitatea masticatiei. Mancam de plictiseala si nici nu ne dam seama ca asta facem. Dar intreb eu: chiar crede cineva ca a-ti umple stomacu’ cu substante care excita gustul este solutia vreunei probleme?

101. NU merge să vinzi ceva unui om. Abordează-l, doar pentru a-l cunoaste. NU cauta sa-i cunosti nevoile lui, ca să stii daca-ti pierzi timpul sau nu. Ci pe el. Fă asta si-si va reinventa nevoile pt a cumpara de la tine. Nu intamplator, marii vânzători ajung intelepti. Ei au profitat de vânzări să se apropie de oameni. Nu invers.

102. Daca nu intelegi ca atunci cănd nu ai o piață care să te caute, in abordarea unor potentiali clienti, scopul nu este vanzarea, ci relationarea, … nu ai inteles mare lucru din mecanica vanzării. Vânzarea calitativa este precum sexul de calitate. Posibil doar cand increderea a stins orice indoiala.
103. Nimic nu este mai important intr-o relatie de afaceri, care nu se sprijina pe dependența reciprocă, decat obiectivul de a o transforma intr-o relatie personala, de mare calitate bineinteles. Iar primul pas in acest demers … este , surpriză!!!! … sa nu iei nimic personal din ceea ce se-ntamplă.
104. Prietenia si increderea inseamna a avea grija de interesele fundamentale a celor cu care esti in relatii si mai ales de interesul lor de a deveni puternici si independenti.
105. Integrarea mortii  face viata nepretuita dar fara sa te agati cu disperare de ea.
106. Ca un mare fan al ordinii ce sunt, etichetarea si depozitarea sunt aspecte esentiale ale vietii mele.
Consecinta, am o viata simpla, spatiu destul si tot ce am nevoie la indemana.
Fiecare avem locul nostru in camara existentiala. Eu doar dau o forma conceptuala acestei ordini.
107. Ca sa-ti validezi prin experienta o afirmatie a cuiva care te iubeste si te poate ajuta … trebuie sa-ti fie dirijata atentia si mai trebuie ceva energie ca sa poti observa. Astea apar de obicei cu ajutorul exteriorului si o masiva aspiratie interioara.
108. Introspectia cere resurse si o mare competenta. Sunt stari atat de incontrolabile, incat nici o introspectie nu poate face nimic.
De multe ori (de fapt de cele mai multe ori )pt a-ti gasi propriile raspunsuri … ai nevoie de energie din exterior care poate lua multe forme. Eu stiu, spre exemplu, ca energia claritatii si prieteniei te incarca si te ajuta in introspectie si in a-ti gasi propriile raspunsuri, caz in care propriile raspunsuri sunt expresia unui efort sau implicari de grup.
Ca sa constientizez ca eu sunt calea, adevarul si viata trebuie inainte sa constientizez ca altii alaturi de mine sunt pe aceeași cale, in acelasi adevar si cu aceeași viață in ei.
109. Ca sa poti sa te bucuri de un rasarit de soare, trebuie sa-l simti in sufletul tau. Iar pentru asta trebuie sa fii conectat cu tine insuti si implicit cu viata din tine care se exprima inclusiv prin acel rasarit. Declaratiile de încântare in fața frumuseții de orice fel sunt de cele mai multe ori gesturi de supracompensare a incapacitatii de a te bucura de ceva ce vezi ca este frumos, dar nu simți.
110. Nu vi se pare extrem de suspect că puritanii n-au altă treaba decat sa vegheze la sexualitatea altora?
1. Nimic nu ofenseaza mai tare contestatorii perspectivelor mele relationale, decat faptul ca nu-si mai pot vinde slabiciunile, neincrederile si pretentiile ca fiind iubire si implicit, nu mai au in baza a ce sa ameninte, sa se victimizeze sau să se vândă ca fiind superiori.Cand te poti vinde ca ființa elevata, care iubeste ”adevarat”
a)  te poti da ranit in nobletea ta, daca nu primesti ceea ce ai vrea,
b)  poti incerca să-l faci pe celalalt să se simta vinovat că nu raspunde pe masura unei astfel de mari iubiri,
c)  sau macar te poti considera superior ca iubesti profund si cel care te refuză este un ratat sentimental si uman.Desconspirarea nesimtirii si ipocriziei tensioneaza pe oricine, pt că recunoasterea si acceptarea presupune că trebuie să te transformi fundamental. Era mult mai usor să-l responsabilizezi pe celalalt de nefericirea ta.Asa ca ii inteleg sincer pe toti cei care nu se simt bine cand ajung la perspectivele mele. Nici mie nu mi-a fost usor sa vad toate astea in mine. Singura diferenta este ca eu nu aveam pe cine să mă revolt si să acuz. 🙂
2.
 Adevarul ”greu” poate fi spus doar intr-un climat de incredere.  Adevar este ceea ce spui despre tine, in perfecta congruenta cu ceea ce vezi si intelegi in tine. Faptul ca-mi spui tot ceea ce poti vedea in tine … ma face parte a miracolului existential ce se desfasoara in tine. Iar asta trezeste constiinta. Trezirea este o consecinta a increderii si onestitatii.Adevarurile noastre share-uite onest … deblocheaza sensibilitatea si perceptia, iar constiinta se trezeste odata cu ele.111. Am convingerea ca foarte putine femei stiu ce sa caute intr-un barbat si ce anume le satisface din el.Dar, ca barbat, este esential sa respecti, fara discutii, alegerile lor bazate pe ceea ce cred ca au nevoie.Iar acest respect presupune să accepti, natural si profund, deciziile lor relationale, iar pe cale de consecinta vei evita orice tentativa de a le convinge, de a insista, ori de a le acuza.Femeile nu vor deveni atente la alegerile lor si responsabile de ele, daca ceea ce zic si fac … este parte a unei permanente negocieri si tatonari, intretinuta de incapacitatea barbatului de a accepta o situatie diferita de asteptarile lui.112. Trecutul este permanent cosmetizat pentru a putea justifica condamnarea situatiei prezente … si astfel a nu-ti asuma responsabilitatea pt el.Oamanii cu valoare si calitate de om se formeaza in jurul altor oameni cu aceeasi valoare. La fel cum viceversa este la fel de valabila. In jurul perversilor se formeaza doar perversi.

Intrebarea este: suntem noi insine oamenii care am vrea sa fie ceilalti? Pt ca daca suntem, in mod sigur trebuie sa mai apara si altii pe langa noi.

Daca esti inconjurat de prea multi neomeni, f probabil esti unul dintre ei, altfel alegerile tale te-ar fi indepartat de ei si te-ar fi apropiat de oamenii adevarati.

113. Denaturarea femeii este oglinda denaturării esentei masculine. Imediat ce barbatul isi regaseste identitatea … femeia il urmeaza, exact precum energia urmeaza constiinta.

114. Nu exista gest mai barbatesc decat acela de a fi onest cu tine insuti.
Din acest moment nu mai conteaza nici o scuza, nici o limita.
Conteaza doar ca nu mai esti dispus sa accepti ca prin tine sa se manifeste ceva nedemn.
Sigur ca se va mai intampla, de multe ori, dar nimic nu te va opri sa gasesti o solutie. Si o vei gasi. Garantez.
Schimbarea asta, desi este doar o schimbare de atitudine, reflecta o schimbare de constiinta.
Iar energia urmeaza constiinta. Asta inseamna ca veti fi sustinuti in noile voastre aspiratii, in relatiile cu sexul opus.
Veti fi sustinuti de propria luciditate, precum si de toti cei care au facut deja schimbarea.

115. Exact in timp ce  femeile  ridica in slavi fidelitatea barbatului, … se udă până la genunchi (cum este si firesc) in preajma barbatilor fermecatori si infideli asumati.

116. Imediat ce femeile simt ca pot fi ele insele cu mine, imi spun la unison cam cu acelesi cuvinte: ”tot timpul suntem atrase de mai multi barbati, la fel cum ne-ar place sa avem mai multi barbati in viata noastră, … dar cum nu gasim nici unul care să accepte asta … nu avem ce face si trebuie să alegem unu si sa-i spunem ce vrea să audă. ”

Pana cand barbatii si femeile cred ca ”nu au ce face…” , nimic bun nu se poate intampla, pt ca exact aceasta convingere o simte partenerul foarte bine si o santajează cu abandonul.

Cand simti in partener convingerea că nu are alternativa si că nu-si permite sa te piardă, vei sti ca-l ai la mana si orice tentativa de onestitate, negociere sau deschidere a relatiei va fi zdrobita in fașă de amenitarea cu despartirea.

Si aici este intreaga miza a problematicii relatiilor contemporane: până unde trebuie să se degradeze experienta de cuplu, incat onestitatea să devina mai importanta decat ceea ce ai putea pierde?

Iar avantajul zilelor noastre este ca sunt deja cativa barbati si multe femei, care chiar daca sunt inca prinsi de conditionari, refuza să mai relationeze cu sexul opus de pe pozitii de putere, murate de o sfântă si infinită ipocrizie.

Sigur ca pentru a-i vedea trebuie putina atentie si destul de multa smerenie, intrucat cei care investesc in continut cam ignoră aparentele si implicit nu sar in ochii nimanui la prima impresie sau vedere.

Cand nu se va mai negocia cu nesimtirea si ipocrizia si vor aparea primele oaze de relationari ”curate”, lucrurile se vor ameliora ”dramatic”.

117. De cele mai multe ori castigul, succesul si realizarile umane, de orice fel, vin ori pe baze solide de umanitate, ori cu costuri ascunse mai mari decat ceea ce ai castigat. Sigur ca, chiar daca nu vezi inca pierderile, va veni un moment in care ele se vor revela la adevarata lor dimensiune.

118. Eu cred ca atunci când trăim pt sufletul nostru, devenim ceva indispensabil pt viata si cei din jur. In general insă, alegem să traim pt sentimentul de superioritate, iar asta inseamna orientarea doar catre castig, dominare, perversitate etc.

119. De cate ori crezi ca ai obtinut ceva, folosindu-te de inconstienta cuiva mai putin ager, sau mai neinformat, eu zic să mai ai putina răbdare inainte să tragi concluziile finale despre valoarea ta, ,… intrucat chiar in momentul in care-ti savurezi satisfacut castigul si te simti plin de succes, ai pierdut ceva mult mai pretios din structurile esentiale fiintei tale.

Cand vrei să profiti de limitele cuiva , … in fapt, … inconstiența profita de limitele tale si bineinteles de tine insuti.

Esti doar carne de sacrificiu pt inconstienta care te posedă. Succesul tău, cladit pe inconstienta altora, este momeala din undița inconstientei care te va consuma, cu o savuroasă placere. … la cina.

Nu crezi? Incearca doar să fii putin mai atent la starea ta interioară de fond, sau ai putina rabdare pana cand fondul iti schimbă intreg spatiul in care curge viata ta.

120. Claritatea adevarului este a celor care … nu lasa nimic din ceea ce pot vedea si influenta in ei insisi, la un moment dat , … să trădeze sentimentul silentios si adânc de prietenie pentru omenire si viață, cu care ne-am nascut destul de multi dintre noi. 😉

Inconstienta si sentimentul de confuzie este expresia trădării prieteniei ancestrale ce ne leagă pe toti.

121. Pana cand omenirea nu-si indentifica si recupereaza sensibilitatea (va rog nu o confundati cu emotivitatea, unde suntem toti maestri), mentalul … este cel mai mare dusman personal si al vietii, in general.

In afara sensibilitatii … perceptia continuturilor energetice ale vietii este inaccesibila. Iar fara aceste perceptii ale continuturilor vietii nu avem repere, stabilitate, coerenta si …directie. Prin perceptie suntem in legatura cu informatia relevanta despre viata.

Radacina oricarei cresteri interioare este capacitatea de a percepe mai corect si mai extins. Cresterea perceptiei este o problema de atentie, interes, respect pt viata si supradoze de calm.

Deci sedeti bland … daca vreti intelepciune si bucurie.

122. Nu vad nici un sens sa specifici ca nu-mi negi vreun drept, …  câta vreme nu ai nici o putere asupra mea. Si daca ai face-o, ar fi doar o afirmatie naiva.

123.   Sufletul meu pereche sunt toti oamenii care:
1. abandoneaza constant si decis credintele confortabile si naive despre viata, in favoarea perceptiilor bunului simt
2. s-au angajat nenegociabil pe o cale catre umanitate si putere interioara, prin asimilarea prieteniei, increderii, sinceritatii si luciditatii
3. stimuleaza, prin deschidere si apropiere, tot ce este uman, sensibil si intelept in cei din jur si descurajeaza, prin izolare, pe cei care abordeaza viata cu viclenie, ipocrizie si superioritate.

124. Desi nu o vazut nimeni niciodata nici macar un singur individ naiv, dezechilibrat, dependent, fara experienta … intr-o relatie de durata si fericita cu cineva, … totusi … o coplesitoare majoritate a oamenilor … isi imagineaza ca fericirea in relatii … are de-a face cu o intalnire miraculoasa … a celui care ne este destinat de astre.

125. Nici o femeie nu va putea fi totul pt un bărbat pt că … la modul evident ….  NU ESTE TOTUL.
Fiecare femeie este doar ceea ce este, …  si-i de ajuns pentru a avea relatii exceptionale cu barbatii.
Nu va fi insa niciodata de ajuns, pt ca barbatul sa nu mai simta interes pt alte femei.

126. Situatiile complicate ale amantelor noastre sunt consecinta faptului ca barbatul se dezice de ea … nerecunoscandu-i importanta si asta intr-adevar trebuie acuzat la …barbati. In fapt, nici o femeie nu este amantă doar pentru ca labele triste de barbați care suntem, am renunțat la demnitate, renunțând la libertate, la fel cum faptul că ai pus un bărbat să se dezică de viitoarele lui atracții nu te transformă din femeie in nevastă.

127. Cât de ipocrită trebuie să fii să-i reproșezi barbatului tău că nu se transforma intr-o leguma umblatoare pentru toate celelalte femei, cand simți cat de absurda este pretenția ta. Poti insă să-i reproșezi ca nu-si asuma tot ce simte fata de toate femeile din viata lui. Sotia sau partenera ”oficiala” trebuie sa accepte că amantele, la fel ca ea insăși (sotia), sunt doar femei importante in viața bărbatului ”lor”.

128. Experieneta mea imi spune ca o preocupare serioasa pt dezvoltarea umana si spirituala … exclude nivelul de implicare cerut de realizari materiale exagerate.
Succesul material exagerat (daca poat folosi aceasta expresie) vine cu niste costuri (pierderi) interioare imposibil de evitat care vor fi resimtite in capacitatea de a te bucura de viata. Poti ajunge să-ti permiti orice si sa nu te poti bucura cu adevarat de mai nimic.
O preocupare adevarata pt calitatea umana si obtinerea acestei calitatii iti va aduce fara exceptie permanent acele resurse materiale de care chiar ai nevoie cu adevarat să te dezvolti.
As specula putin pt ca ma bazez doar pe experienta mea si a celor pe care i-am cunoscut bine ca daca esti blocat material este pentru ca nu faci ceva esential ce poti face si fara bani sau cu banii care i ai deja.
Iar cand vin banii pt ca ai schimbat prioritatile (alegand succesul material in locul dezvoltarii umane) si implicit nivelul de implicare pe aceste domenii … acei bani vin cu costuri ascunse care cand vor ajunge la un anumit nivel … vei simti importanta a ceeace ai ignorat in dezvoltarea ta umana.
Iar app de asta unu dintre cele mai mari pericole dpmdv este tentatia de a folosi banii la care ajungi pentru dezvoltarea imaginii tale de succes in dauna dezvoltarii energiei tale interioare.
Cand bagi banii in lucruri (masini de fite, proprietati prea mari si prea multe) in loc sa-i bagi in energia vietii tale prin alimentatie, relationare (sa cunosti oameni si sa petreci timp cu ei) , atentie la viata si neviule imediate ale altora etc … este exact alegerea care omoara in tine in primul rand structurile responsabile cu perceptia sensului in viata si a satisfactiei care vine cu el.

129. Spera ce vrei si cat mai sincer de la Viata (sau Dumnezeu daca esti mai traditionalist) dar intre timp fa ce poti si depinde de tine.
Nici un Dumnezeu , zic eu, speculand putin, … nu va face nimic din ce stie ca poti.
Iar cand faci asta vezi ca nu mai ai nevoie de nici un Dumnezeu.
Pt ca deja faci lumea mai buna cu fiecare moment in care devi mai uman , caz in care … tu esti cel mai eficient dumnezeu ce ar putea exista.

130. Nimeni nu trebuie sa ajunga la nici un nivel spiritual sau uman.
Orice nivel am avea in vedere este o himera creata de inconstienta care te distrage de la alegeri imediate si elementare care astepta asumarea a ceeace esti.
Insă, … fiecare trebuie (doar daca nu se simte prea bine cu el insusi si cu viata lui) sa faca doar urmatorul marunt pas de onestitate ce sta in puterea lui la nivelul lui de luciditate.
Cateodata limitele noastre sunt atat de majore intr-un anumit context incat rezistenta in suferinta fara a dramatiza este deja f mult.
Dar din fericire , … putini suntem in aceasta situatie si multi dintre noi au resurse arhisuficiente pentru pasi mult mai consistenti.
Putini vad intregul drum ce il au de parcurs pentru a ajunge la starea profundă de bine … dar foarte multi dintre noi stim care este urmatorul pas de facut aflat in puterea noastra .
Lucrurile se complica cand refuzam constant toate semnalele interioare si exterioare care ni le furnizeaza experienta de fiecare zi … pt a face hotarat acest pas cu riscurile de rigoare care le ridica orice onestitate.
Aceste riscuri care refuzam sa ni le asumam pt adevarul nostru este ceea ne blocheaza in procesul de degradare umana … si nu enigma complexitatii existetei noastre in sptele careia ne ascundem prin preocupari ”spirituale” pretioase.
Experienta personala imi spune ca viata are o toleranta imensa cu limitele umane si permite multă ignoranta inainte de a schimba modul ingaduitor de a relationa cu noi.
In consecinta , recomand debarasarea de presiuni inutile si problematici existentiale complicate … in favoarea alegerii de a ne asuma si exprima adevarurile elementare care ne definesc existenta imediata .

131. Tot discursul iubirii este unul eminamente manipulator.
In consecinta pentru binele vostru , al relatiilor voastre si a intregii vietii pe pamant spuneti-le partenerilor vostri ca nu-i iubiti dar ca aveti mare nevoie de ei.
Spuneti-le ca nu va sunt datori cu nimic (pt ca ”iubirea” care indatoreaza este nesimtire) , ca sunt fiinte libere care trebuie sa-si traiasca viata chiar daca inca nu puteti depasi suferinta posesivitatii.
Nu validati si nu dati semnificatii emotiilor . Sentimentele sunt altceva. Trairi mult mai discrete , mai adanci si mai durabile. Nu le sufocati cu sirop emotional.

132. Sunt curios cati dintre prietenii mei FB ar refuza fara rezerve o relatie exclusivă cu un nou partener care-l plac si-l doresc f mult si cere fidelitate. 
Sau o varianta mai soft a intrebarii de mai sus anume:
Cati dintre voi refuzati să luati in calcul o relatie exclusivă cu un partener nou f compatibil si extrem de dorit dar deschis catre relationare liberă.
Cati si care v-ati asuma fara rezerve aparentul risc de a pierde un partener foarte dorit, acceptand sa relationati liber fara nici o obligatie.
Inainte de a-mi raspunde (daca vreunul isi doreste) vreau sa va asigurati că luati in calcul varianta in care noul partener pare tipul langa care ati vrea sa traiti mult timp. 
Riscati careva cu un raspuns?

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.