Agresivitatea neputincioasa a nefericirii inconstiente

sadDestul de interesant este ca pentru nefericitii inconstienti, fericirea oricui este perceputa
ca o agresiune personala.

Ca si cum cineva ar fi fericit doar pentru
a-l face pe cel nefericit sa se simta prost.

Ori, aceasta perceptie absurda
deblocheaza o motivatie fara seaman in cel nefericit, in a descuraja sau distruge fericirea oriunde ea exista sau pare ca exista.

Cum fericirea presupune indeosebi simplitate si naturalete … fratii nostri nefericiti trebuie sa creeze complexitate si artificialitate, pentru a inabusi viata si fericirea inerenta ei, in teorii morale si principii grave, dar obligatoriu inalte, care sa produca frustrare celor care le accepta si sa dea motive de agresivitate fata de cei care nu dau doi bani pe ele.

Foarte putini dintre cei nefericiti sunt preocupati sa devina fericiti.

Majoritatea isi investesc toate resursele in a gasi perspective care sa le permita sa se considere dezavantajati si nedreptatiti pt a-si justifica ura si agresivitatea impotriva celor pe care ii cred fericiti. Multi dintre acestia nici macar nu sunt (fericiti), dar cine mai sta sa verifice inainte de a-si descarca furia.

Este esential sa nu cauti in nici un fel adevaratele cauze ale nefericirii tale si sa incerci sa le rezolvi intrucat, daca o faci, s-ar putea chiar sa devii fericit, ori asta ar exonera de orice vina pe ceilalti pt propria nefericire si implicit ura neostoita din sufletul tau nu va mai putea fi manifestata sub justificari inalte.

Iar fara aceste justificari inalte, nu te poti privi drept arhanghel inrolat de insusi Dumnezeu pt a salva lumea.

Aproape incredibil ca, pentru cei inconstienti si nefericiti, mult mai important este sa starpesca fericirea din cei care o au, … decat sa devina ei fericiti.

Important este pentru toti cei care au de-a face cu agresivitatea frustratilor nefericiti este sa inteleaga ca singura lor putere este de a intimida. Ei, fundamental sunt slabi, pt ca agresivitatea si nefericirea epuizeaza accelerat  fiinta oricui alege aceasta abordare inconstienta.

Solutia este sa fie izolati (acceptati si parasiti) in acidul frustrarii lor … care curand ii va invata smerenia.

Bineinteles ca nefericirea poate fi abordata si constient,…  caz in care, desi nu va fi depasita usor, va lasa multa intelepciune in loc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.