Animații revelatoare

The Legend of Korra (2012)

Am terminat azi si ultimu sezon (4) al acestei animatii care m-o uns pe suflet si pe care vi-o recomand cu caldură tuturor. Cel putin jumate din episoade le-am vazut de două chiar 3 ori. Bineinteles ca am si cateva personaje preferate care mi-au atins inima si care de acum incolo vor ramane cu mine:
1. Toph Beifong – batrana maestra a manuirii pamantului ce traieste in mlastină. Desi este laudaroasă, arogantă , ursuză si tafnoasă in aparență, … batrana este luciditatea, forta, intelepciunea si iubirea intruchipată. Traieste aparent singurateca si izolata in jungla dar este conectata la intreaga viață fiind solutia la cele mai dificile probleme prin care trece lumea. NU se poarta si nu pare deloc o maestra inteleaptă dar este intelepciune pură. O iubesc
2. Meelo – fiul maestrului mânuirii aerului Tenzin si deloc intamplator este si preferatul batranei Toph care ocupa pozitia unu a podiumului preferintelor mele. Mello, copilaros, nesimtit, guraliv in aparenta este expresia perfecta a increderii in sine, a determinarii si sensibilitatii. Nu-l poti intimida cu nimic si te pune la punct din doua vorbe oricat de mare scula de maestru ai fi. Actiunea si curajul este natura lui.
3. Jinora – fica cea mare a lui Tenzin care datorita sufletului ei cald este intodeauna bine primita in lumea spiritelor care o si protejează. Îmi aminteste de Andreea in varianta ei din ultimul timp
4. Zhu Li – servitoarea loiala si smerita a sobolanului genial Varrick. Inteligenta , demna si smerită ofera totul fara sa ceara nimic. Nici macar respect minimal. Si-ar dori si spera să fie vazută in sufletu ei frumos fara să-ți arate ca nu este fraieră si naivă.
5. Tenzin – Rigidul Tenzin marcat de presiunea responsabilitatii de a fi fiul celebrului avatar Aang, … se remarca prin smerenia in fata propriilor lui copii si frati precum si prin modul in care isi accepta si declara limitele competentelor lui de maestru.

Ms Criss pentru recomandare. A fost balsam pt sufletul meu.
In mod sigur o sa-l mai reiau in curand de la capat pentru detalii cu care vreau sa ”intoxic” FB ul.

………………………………………………………….

2. http://voxfilmeonline.net/big-hero-6-2014/
Big Hero 6 (2014)

Original, reconfortant si revelator.

O animatie in care tanarul geniu Hiro invata si asimileaza umanitatea de la robotul Baymax proiectat de fratele lui sa serveasca oamenii ca asistent medical, … specializat in traume fizice si emotionale.

Desi este setat să protejeze oamenii si sanatatea lor inclusiv cu caldură sufletească , … se dovedeste un luptator f eficient dar in acelas timp calm si prezent in luptă , … care intelege ca lupta cu cinismul si nebunia umană este justificata doar pana in momentul in care nebunia importantei si superioritatii este dezarmata.

Imediat ce se-ntampla asta , asistentul medical din Baymax se activează si tratează invinsul ranit .

Baymax imi aminteste de Groot cu umanitatea , simplitatea si intelepciunea lui practică.

Morala:
Agresivitatea orientată corect catre descurajarea perversitatii si cinismului exagerat , este vindecatoare (dovada ca programul de asistental robutului nu intra in contradictie cu lupta) dacă nu corupe structurile umane profunde responsabile de luciditate, copasiune si sensibilitate.

…………………………………………………………………..

3.   The Book of Life (2014)

Aveti mai jos o alta animatie cu care mi-am inecat aseara amaru simptomelor postoperatorii ale unei interventii stomatologice, …
care intr-un cadru relational cu doi prieteni indrăgostiti de aceiasi fetiță si mai tarziu femeie,
surprinde cateva puncte cheie a problematicii maturizarii fiintei umane:
1. conflictul barbatilor intre a-ti urma sensibilitatea proprie sau a alege cliseele traditionale de comportament si atitudine
2. modul de raportare cu superioritate a barbatilor la femei vs respectul pt ele si acceptarea sincera a alegerilor lor

Strict principial mă dezamagesc limitele scenaristilor in a depasi cliseul ca femeia trebuie impresionată, cucerită prin lupta de strategii masculine ridicole ca si cum ceea ce esti ca barbat nu este suficient.

Este deja prostie sa mai promovezi faptul ca o femeie echilibrata , sensibila si inteligentă alege să-și ofere pe viață cracii nepretuiti si mana, … barbatului castigator al unei competitii si evaluari.

Femeia nu mai trebuie sa aleagă dintre barbatii care-i plac pentru ca nimic nu o opreste sa-si dezvolte relatia cu fiecare dintre ei asa cum simte si poate.
Iar daca barbatii care impart aceiasi femeie nu pot sa se respecte macar daca nu pot deveni prieteni , … atunci in mod sigur sunt barbati cu care , femeie fiind, nu ar trebui sa ai de a face.

Retineti asta si aveti un criteriu invulnerabil pentru a face diferenta intre barbați si surogate de barbati.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.