Când linistea interioara a ”iubitei” este scuza pentru ipocrizie in cuplu

Se afirma ca adevarul intimitatii noastre nu este spus in relatiile de cuplu pentru ca produce suferinta partenerului si deci minciuna si ipocrizia pe care o alegem in relatie cu ”iubita”/”iubitul” este expresia preocuparii pentru binele ei/lui.

15c3e91a4a18a447d41984e38e6285e7Insa, adevarul este că:

1. Partenera nu este interesată de adevarul intimitatii tale pentru ca nu este interesată de tine.
Este interesată de castigurile pe care le asteapta de la tine, ori imediat ce viata ta nu se mai reduce la profiturile asteptate de ea, devine  furioasă si cica suferindă sau suparată.
De ce te-ai preocupa de suferinta unei partenere deranjate ca doresti o relatie onesta cu ea?

2. Iar tu cel care spui ca vrei sa-ti protejezi partenera de adevaruri dureroase, în realitate  nu vrei sa deschizi astfel, o ”cutie a Pandorei” care te va obliga sa afli si tu de adevarurile ei inconfortabile pentru tine .

Însa va rog fiti atenti!
Toti stim ca suntem ipocriti si mincinosi in relatii.
Este suficient sa privim interiorul noastru duplicitar si la istoria relatiilor noastre trecute, unde fara exceptie, ipocrizia a fost regula.
Iar daca stim asta, intrebarea este:

De ce ne deranjeaza atat de tare ca afirmam adevarul?

Iar raspunsul evident este:
Nu adevarul ne deranjeaza, ci faptul ca este asumat, exprimat si supus unei discutii pentru a trage concluzii pertinente care vor implica decizii si prăbusiri a unor iluzii de importanță.
Atunci cand ea alege exprimarea, in fapt alege sa nu mai actioneze din frica de pierdere, iar asta inseamna ca nu mai este supusa, obedientă si speriată pana acolo incat sa-i paralizeze decizia si ratiunea.

Cand partenerul nostru spune adevaruri pe care de fapt le intuim cu multa usurință, in realitate suntem furiosi ca acesta nu mai este controlat de frica de a pierde si implicit nu mai lasa ca dependentele instalate  sa aleaga pentru el.
Asta inseamna ca ceva demn s-a trezit in el/ea si o abordare deschisa a problemelor va trebui sa duca
ori la o transformare umana profunda a celor implicati
ori la pierderea castigurilor lui din acea relatie.

Iar perversitatea se zvarcoleste  de furie cand luciditatea apare si îi ofera de ales doar intre variante neconvenabile ei,
intrucat aceiasi perversitate este specializata sa creeze în relationare doar contexte in care ceilalti nu pot alege decat din variante care-i pun in pozitie de inferioritate.

De aici toata asa zisa ”suferinta” partenerei tale,  cand este obligată sa auda adevarul si  tot de aici rezerva ta de a-l exprima.

Atat!
Restul îi apa de ploaie.
…………………………………………………………………………

vol1-2-Revenind-la-integritatePentru cei care doriți să abandonați clișeele comune in problema relaționarii vă recomand  cele doua volume ale cartii ”Dă o șansa reală relațiilor de cuplu”  :  https://www.fiiconstient.ro/carti-publicate/.

Sunt sigur ca dincolo de inconfortul inițial al prăbușirii unor convingeri confortabile superficialității din noi toți, revelațiile adunate in aceste carți vor debloca in cei care le parcurg intelegeri care vor da relațiilor si sexualității, mult mai mult sens si armonie.

1 reply
  1. V
    V says:

    “…perversitatii din noi ii sunt neconvenabile ambele variante.”
    stiu, stiu, nu iti pasa de greseli in exprimare, si nici pe mine nu ma deranjeaza cele de spelling, dar asta e de gramatica, si cumva chiar ma zgarie pe creier.

    La subiect, asa e: “the truth shall set you free, but first it will piss you off.”

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.