Capcana intensității erotice de la inceputul unei relații

O scurta conversatie:

Ea:

”No….., stimabile….., a venit vremea sa MA AJUTI! Am depasit momentele cu despartirea…., mai am, dar…asta e…. Am inceput sa ma vad cu cineva…, dar surpriza, pentru mine, e cu zece ani mai tanar decat mine…., e super intens tot ce traiesc cu el…, l-am rugat sa accepte ca nu pot oficializa relatia din prima…, a fost de accord… Problema e ca sunt cu picioarele pe pamant, dar e o nebunie cat de bine ma simt cu el… , nu stiu cum sa iau tot ce se intampla…, cand voi putea sa am incredere in el???? el e foarte aprins, imi spune intr-una ca vrea ceva serios, dar eu tind sa cred ca e ceva de moment… Nu stiu, daca in timp ii voi putea face fata…., in conditiile in care are o energie debordanta…., iar eu duc o viata sedentara… E interesant, cum dintre toti pretendentii pe care-i am, .., el a avut vana in el sa se apropie de mine….si sa fie cu mine… , chiar daca fostul sot este intimidant ….

Eu: 

  1. Intensitatea de inceput nu are nici o relevanta pentru o relatie de durata. Este chiar ridicolă.
  2. Zece ani, diferenta de varsta este absolut nesemnificativa. Calitatea umana conteaza, nu varsta. Am destule prietene f mature, cu 20 de ani mai tinere ca mine si am altele cu 5 mai in varsta dar care ar avea f multe de invatat de la primele.
  3. Depinde ce intelegi tu prin a oficia relatia. Daca asta inseamna ceva exclusivitati, acest lucru nu ar trebui sa se intample vreodată. Daca inseamna a recunoaste public o legatură atunci totul este ok.
  4. Nu esti absolut deloc cu picioarele pe pamant. Nu este nici o nebunie in ce priveste cum te simti. Este doar ceva firesc, nou si nu foarte important pe termen lung.
  5. Ce inseamna pt tine sa ai incredere in el? Tu nu trebuie sa ai nici o incredere in el in faza asta si nimeni nu-i ghicitor in relatii. Acum doar trebuie sa va cunoasteti si sa va ajutati in acest proces de durată care poate duce la o incredere reala si justificata. Trebuie sa intelegi ca nici unul nu va cunoasteti deloc in faza asta si orice caderi in emotii si exaltari afectează acest proces de cunostere esential pt orice relatie care vrei sa dureze.
  6. Este evident, ca dincolo de satisfactia noutatii, impartiti niste compatibilitati senzuale importante. Dar astea dispar ca si cum nu ar fi fost daca relatia nu se bazeaza pe ceva mult mai relevant.
  7. Ceea ce numeste el ca fiind ceva serios, sunt f probabil angajamente si posesivitate. Tu zici ca crezi ”ca este ceva de moment” dar asta-i doar glasul neincrederii in tine care ar vrea sa spere la mai mult. Amandoi sunteti niste copii pierduti in putina intensitate erotica, … ceea ce nu-i o baza prea buna pentru pronosticuri favorabile a evolutiei relatiei voastre.
  8. Sigur ca daca-i faci fata acum, ii vei face cu atat mai mult fata si mai tarziu intrucat o sexualitate buna te incarca consistent de vitalitate. Dar in nici un caz nu esti in punctul in care trebuie sa te gandesti atat de departe.
  9. Intr-adevar, faptul ca nu este usor de intimidat, este o calitate admirabilă care trebuie sa o caute orice barbat, dar mai trebuie multe altele pentru o relatie sanatoasa.
  10. Multa baftă.

EA, din nou:
Uffff…. Ce sa zic…., am citit ce mi-ai scris si constat ca imi fac probleme pentru ce nu e cazul….si valorizez ceva ce mi-ar putea dauna,DIN NOU, pe termen lung…. Constatat ca sunt vulnerabila…., sper, insa, sa iau momentele cum vin….si sa ma vindec… Iti multumesc, pentru felul limpede in care mi-ai raspuns…., citesc, recites…si voi incerca sa tin cont…, daca nu te deranjeaza, voi apela si pe viitor… Problema mea e ca in fondul meu am o labilitate care ma conexeaza la dorinta de exclusivitate, simt ca asta mi-ar conveni si mie…. In primul rand, am de rezolvat probleme CU MINE…, pentru ca apoi sa pot pretinde…

EU: 
Corect. Ai o labilitate pe care vrei sa o acoperi cu exclusivitate, dar solutia este sa rezolvi labilitatea facandu-ti o viata independenta si echilibrata chiar daca nu foarte fericita in prima faza. Fondul tau labil atrage tipi cu labilitati similare, iar asta va baga in relationari cu fundamente toxice. Tu trebuie sa-ti rezolvi problemele cu tine ca sa poti vedea si intelege situatia in care te afli, nu ca sa pretinzi. In relatiile de cuplu nu pretinzi nimic, chiar daca te crezi in vreo pozitie de a pretinde ceva. In cuplu cauti sa-l cunosti bine pe celalalt si stabilesti daca te atrage si vrei sa i te oferi … si in ce masura. In relatii nu pretinzi nimic. Accepti ceea ce este celalalt si stabilesti cum vrei sa relationezi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.