”cafeaua” la primele intâlniri

Nu mă interesează cine plateste ”cafeaua” la primele intâlniri

La solicitarea fratelui meu Marius Stan am bagat un comentariu la articolul asta : http://lorenalupu.com/blog/?p=9203, care îi  la randul lui reactia autoarei la alt articol , pe care nu am avut rabdare să-l citesc.

Sper ca vartejul comentariilor nu continua la nesfarsit in amonte.
Ca de obicei comentariul meu este mai lung decat articolul pe care-l comentez.

Textul meu ii conceput la repezeală si in mod sigur are hibe de conceptie si exprimare.
In plus si eu sunt plin de limite la acest capitol, dincolo de repezeala mea.
Poate pentru unii clarifică cate ceva. 
……………………………………………………………………….

Deci:
Nu ma interesează cine plateste cafeaua (consumația) la primele intâlniri, mai ales daca sumele nu-s relevante pt situatia financiara a celor care se intalnesc.
Mă intereseaza insă f tare să o cunosc pe cea cu care mă intalnesc pana acolo unde pot lua o decizie inteleaptă privind o urmatoare intalnire.

Zgârcenia îi si din punctul meu de vedere ceva profund nebarbatesc.
Dar ma respinge consistent si cand o intalnesc la femei.
Nu inseamna insa ca nu as putea trece peste ea in anumite situatii cand gasesc alte calitati sau o justificare rezonabilă.
Sunt de acord că femeile sunt mai ancorate in realitate decat barbatii, in medie vorbind.
Tipul pe care-l desfiinteaza autoarea este foarte probabil confuz si cu pretentii de individ rafinat si pretios.
Ceea ce trebuie sa recunoastem că poate fi enervant.

Insa dpmdv argumentatia autoarei este superficială.
O sa incerc să mă fac inteles de ce consider asta.

Faptul ca femeile au mai multe abordari din partea barbatilor, decat abordeaza ele, nu are nici o relevanta pentru valoarea femeilor, pentru disperarea lor de a relationa si cu atat mai putin pentru a justifica comportamente masculine protocolare destinate a le castiga atentia lor pretioasă.

Faptul ca esti femeie abordata de multi nu inseamna nici pe departe ca atentia ta este cu adevarat pretioasă, …  si in nici un caz nu trebuie sa-ti cumpar in vreun fel sau altul bunavoința.

In realitate femeile sunt cel putin la fel de ”disperate” (presate de trairile lor catre relationare) ca si barbatii, dar contextul social infect si ipocrit care le clasifica ca fiind curve pentru orice exprimare fireasca a unui interes sau a unei atractii , fac femeile mult mai precaute in abordare si exprimare.

Cu toate astea femeile abordează si ele barbatii care le inspira increderea ca sunt apreciate si intelese corect sau pe cei f atragatori fizic sau social, iar pe același rationament asta ar insemna ca daca femeia abordeaza barbatul, … atunci ea plateste cafeau sau ce se mai consuma la intalnirile de tatonare a terenului.

Orice fel de pretentii de la cei cu care ne intalnim si relationam, …  sunt intr-adevar expresia unei degradari profunde ale demnitatii umane, dar aceste pretentii le gasesti chiar daca uneori f bine mascate de maniere si la barbati si la femei.

Recunosc ca la barbati este mai putin scuzabil decat la femei, intrucat barbatul este prin natura lui mai obligat la responsabilitatea integrității.

Trebuie facuta insa o diferenta intre a nu putea oferi ceva unei femei (fie si o cafea) si a fi zgarcit.
Dpmdv faptul ca esti sarac sau somer nu te face nici pe departe demn de dispret, asa cum autoarea lasa sa se inteleagă.

Destui indivizi de o calitate umana f buna pot trece prin perioade mai lungi sau mai scurte de saracie, inadaptare sau ratare.

In interactiunea cu sexul opus oferi ceea ce esti. 
Iar asta poate insemna f mult, chiar daca esti f sarac.

In perioadele mele de saracie extrema am cunoscut si mi-am apropiat oameni f faini care mult mai tarziu si uneori f greu au ajuns la situatii financiare bune. Acestia nu erau cu nimic mai putin valorosi cand travesau perioade grele, decat acum cand le merge f bine.

Asemanarea barbatului, care vrea atentia unei femei, cu firma care face un party la lansare sa convingă de potenta ei, … este o nesimtire care tradeaza niste pretentii de superioritate la fel de respingatoare ca si zgarcenia.

O relatie de cuplu sanatoasa nu incepe printr-un interviu de angajare, la fel cum aceeasi relatie nu se consolideaza printr-un contract care reglementeaza tranzactia de obligatii. 
Relationarea in cuplu este o chestiune de incredere, conciliere si suport si in nici un caz nu presupune negocieri si obligatii.

Unul din motivele pt care viata femeilor este atat de complicata vine din neintelegerea nesimtirii pe care o presupune validarea pretentiilor de superioritate, ca si cele care sunt tradate de acest text.

Un barbat nu-ti sugerează ca este o oferta de luat in considerare.
El se priveste cu onestitate si se exprima in consecință doar pt a fi cunoscut si in nici un caz pt a impresiona si a i se face ”onoarea” de a fi bagat in seama. Valoarea atentiei acordata de femeie barbatului este absolut egala cu valoare atentiei pe care barbatul o acorda femeii.

Femeia nu are nevoie de rasfăț si nici o armură a rezervelor fata de barbat nu pica rasfațând femeia.
Dimpotriva, ii va alimenta noi nivele de nesimtire si pretentii.

O femeie se deschide cand se simte inteleasă si sustinuta in nevoile ei (a nu se confunda cu capriciile ei) inclusiv cele de libertate, cand este tratata cu drag si fututa bine.

Nu este nevoie de rasfat, ci de incredere.
Iar la incredere nu ajungi cu atitudini de superioritate si pretentiile de rasfăt aferente, ca si cum barbatul ar fi un angajat al fericirii femeii.

Bărbat sau femeie, nu trebuie sa daruiesti nimic, nu trebuie sa răsfeți si nu trebuie sa inventezi metode de a satisface pretentiile de importanta ale celuilalt. Dar vei imparti din placere ceea ce ai cu oamenii pe care-i apreciezi si ii simti aproape.

Autoarea lasa sa se inteleaga ca daca nu gaseste un barbat care sa se angajeze ca servitor al importantei ei ii va fi ’’de o mie de ori mai bine de una singură’’.

Inteleg ca este furioasa pe zgarcitu’ cu pretentii de barbat adevarat, dar si autoarea pica in acelasi pacat al atitudinilor nesimtite. 
Braveaza cu independenta ei, ca sa lase impresia unei pozitii de putere pe care nu o are, dar de pe care ar putea pretinde barbatilor să-i serveasca capriciile ei si a femeilor in general.

Nu ii este nici pe departe atat de usor singura.

Iar mesajele fara numar de la barbati infantili, slabi sau confuzi, in mod sigur nu-i fac singuratatea mai roz.

A fi femeie NU presupune implicit sa faci la un moment dat copii, la fel cum a fi barbat nu presupune acest lucru.

NU toate femeile vor copii, la fel cum nu toti barbatii vor copii.
A exclude relationarea cu un barbat care-ti place doar pt ca nu vrea copii, imi spune ca pt femeie,…  copiii si semnificatia lor este mai importanta decat barbatul si legatura cu el. Ce barbat ar trebui sa fii ca sa-ti doresti o relatie cu o femeie care te vrea ca furnizor de copii si gene de calitate ?

Dincolo de asta femeie care gandeste astfel este ea insasi un copil si implicit inconstienta de responsabilitatea care o presupune cresterea unui copil.

Daca esti o femeie integra nu poti face copii fara un barbat care vrea acelasi lucru.
Iar daca un barbat vrea si este constient de ce inseamna sa ai copii, isi va asuma si responsabilitatile, chiar daca este zgarcit, … pt ca va fi vorba de interesele lui. Copilul fiind si propriul lui interes.

Cunosc oameni de o zgarcenie proverbiala care au facut enorm pt copiii lor. 
Ratiunea autoarei o consider si din acest motiv una fortată, destinata sa-i serveasca intereselor ei de a-si refula frustrarile.

Dpmdv, printre altele, genu acesta de discurs si atitudine fac multe femei nefrecventabile ca partenere, … iar You Porn sa devina o alegere mult mai seducatoare, ca sa o parafrazez pe autoare.

Sunt complet de acord si cu observatia ei că a fi barbat in relatia cu o femeie inseama a fi protector.

Dar tot a fi barbat inseamna ca ai luciditatea de a face diferenta intre feminitatea autentică care merita f multe si nesimtitele purtatoare de pizdă care vor barbatii sclavi ai importantei lor, in spatele pretentiilor de a fi protejate.

P.S.  Sunt destui barbati care sufla femeilor in cur in incercarea de a le cumpara bunovoința si nu este nimic barbatesc in alegerea lor de a plati cafele, a rasfata si a baga bani cu nemiluita in ele. Poti fi plin de bani si sa fii un om de nimic. Poti oferi multe unei femei, dar din motive gresite, … care dovedesc că ai de a face cu un om marunt si lipsa totala de barbatie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.