Comunicarea, ca formă esentială de diversiune relatională

Cea mai mare parte a exprimarii umane si implicit a comunicarii este o DIVERSIUNE destinata să creeze aparențe profitabile, ce se bazează pe presupunerea si convingerea ca nu putem fi vazuti in intimitatea si intentiile noastre reale.

Este absolut infiorator cate afirmatii false lipsite de orice continut emit oamenii despre ei insisi in scopul de a crea iluzia unei realitatii profitabile pentru ei. Este la fel de infiorator cum majoritatea acceptam acele afirmatii din orbire sau interese perverse.  Majoritatea cuvintelor ce ne ies pe gura sunt doar material destinat să croiască aparențe opuse a ceea ce suntem de fapt.

Intr-o lume atentă la concordanta dintre afirmatii si continut , … vorbitorii s-ar gandi de zece ori inainte de a afirma ceva, .. daca ceea ce spun reflecta o realitate interioara sau doar vor sa acopere o realitate neprofitabilă.  Pentru ca descoperirea in timp real a ipocriziei sau minciunilor nu este deloc confortabilă pentru nimeni.

Cum preocuparea exagerată pentru aparențe  este caracteristica unor oameni ori foarte inconstienti ori foarte cinici (care-si pornesc de la premisa ca oricum toti is niste retardati ) … nu rareori insăși exprimarea contine in sine contradictia dintre adevar si afirmatie.

Dar nivelul de luciditate extrem de scazut caracteristic celor rataciti in labirintul traficului mental emotional … pur si simplu nu poate vedea contradictiile flagrante dintre vorbe si realitatea interioară a celui care le vehiculează.

Sigur ca orice ipocrizie desconspirata este dureroasă si nimeni nu este imaculat din acest punct de vedere, … dar a nu mai accepta atat de usor minciunile care ni le spunem unii altora este o obligatie nenegociabilă, nu pentru a gasi vinovati , … sau motive de superioritate, ….  ci pentru a incepe o comunicare reala care ne poate ajuta sa vindecam reltionarea umana de perversitate si neincredere.

Daca vrem o sansă la o viață adevarată, … adevarul ar trebui sa fie cea mai mare valoare intrucat doar pe el se poate cladi o viata cu sens care prosperă. Ca si orice constructie sau dezvoltare (crestere) , … nimic nu se poate face peste noapte, …  dar fiecare resursa investita in adevar va face viata noastra cu o fractiune mai prosperă.

Bineinteles că aparentele care să sustina iluziile se pot creea peste noapte dar se prabusesc la fel de usor pe cat se si pot construi.
Toți speram ca iluziile nostre vor rămâne in picioare sedusi de perspectiva gloriei obtinută usor si astfel alegerea bunului simt devine neatractivă.
Iar in timpul in care ne vindem gargara pe post de adevar … situatia de fond se degradeaza si ne limitează optiunile si resursele avute la dispozitie.

Inconstiența , iluziile si perversitatea ard resursele care ne sustin viata si fericirea.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.