Cum se face ca, atat de des, ne indragostim de indivizi care-s indragostiti de altii ?

Cu dedicatie tuturor fetelor, incercate de dragoste neimpartasita, care cauta validare si sex ce cred ca este iubire.

Cu mentiunea ca sexul este esential pt echilibrul lor, in timp ce validarea nu face decat sa le alimenteze superficialitatea daca o primesc (validarea)  si neincrederea, daca nu. Dar altceva am de zis aici printre ideile pe care le repet cat de des pot. Sigur ca ideile de fond sunt valabile si pt barbati, dar acum m-am adresat in general fetelor.

Sunt convins ca nimanui nu i-a scapat ca in relatii toti suntem interesati si indragostiti de indivizi care ne resping sau ne trateaza cu raceala sau superioritate, in timp ce-i ignoram pe altii ce sunt interesati de noi daca suntem in situatia fericita de a beneficia de aparente suficient de atragatoare pt cineva.

Aici un citat cuceritor al unei fete tinere cu care-mi place sa ma conversez de cate ori are vreo situatie de care vrea sa vorbeasca:

”Si chiar de au mai aparut alti baieti, care ma plac si chiar imi arata asta, eu nu ma pot implica emotional, pt ca nu ma atrag, nu suntem compatibili si ei nu stiu ce sa mai faca pt a-mi fi pe plac. :)) Ei alearga dupa mine, eu dupa altul. E ca un lant trofic. ”

Toti privim, plini de nelamuriri existentiale, viata asta tembela care nu poate face ca oamenii sa se indragosteasca unii de altii si nu de cei deja indragostiti de altcineva.

Pfff , …. imi si scapa o lacrima pretioasa de Panda din compasiune pt situatia in care suntem, prinsi fara mila de viata asta cruda.  Evident ca sunt doar ironic.

Ce nu observa nimeni …  este ca toti acesti nefericiti indragostiti sunt interesati de indivizi care arata mai bine, au mai mult succes sau mai mult farmec. De ce se-ntampla asta?

Pentru ca indragostirea si interesul pt sexul opus , vizeaza validarea propriei importante si salvarea de propria nefericire.

Si cum ai putea crede ca te poate face sa te simti important un individ care nu arata mai bine (si evident ca pare mai putin important decat tine)  sau sa te salveze un tip care este mai neincrezator in sine decat tine? Dar faptul ca nu arata mai bine ca si tine nu inseamna ca nu are mai mult sa-ti ofere, iar faptul ca nu are incredere in sine nu inseamna ca nu este mai matur decat tine.

Asa ca nu ne ramane decat sa cautam sa aflam cum sa prostim, sa manipulam sau sa presam, folosindu-ne de orice situatie, slabiciune sau inconstienta a celuilalt  … pt a inlantui sau impresiona un individ care, in mod evident, pare a ne fi superior.

Ceea ce ne scapa si face totul extrem de confuz este ca toate aceste evaluari vizeaza doar aparente pt ca doar aparente percepem si urmarim atat la noi insine cat si la toti ceilalti.

Dar lucrurile nu stau asa deloc. Dar absolut deloc.

Nu suntem aparentele noastre. Suntem mult, mult mai complexi si plini de surprize. Aparente perfecte pot fi ambalajul unui continut energetic anost, plictisitor sau deseori enervant, la fel cum aparente modeste pot ascunde valori umane sau erotice rare. Sigur ca sunt si rare situatii, in care aparentele (forma) reflecta continuturi profunde si admirabile.

De cate ori te zbati dupa atentia cuiva, in fapt .. te zbati dupa satisfactia de a te simti validata. Te simti bine pt ca te simti pretioasa daca cineva pe care-l consideri Mai PRETIOS … iti acorda atentie.

Nu omul pe care ti-l doresti este ceea ce te face sa te simti bine, pt ca oricum nu il cunosti aproape deloc, … ci anestezia dureroasei neincrederi in tine, pe care doar un tip aparent foarte increzator ti-o poate oferi (anestezia).

Dar in cele din urma … suntem cei care suntem in continut … si de cele mai multe ori aparentele nu reflecta continuturi, ci mascheaza lipsa lor. Iar noi relationam prin continuturile energetice ce suntem dincolo de orice aparente. Iar aceste aparente se vor topi devenind nerelevante, imediat ce continuturile nu vor mai putea fi ascunse.

Ceva durabil apare doar cand te bazezi si ții seama de continuturi, de ceea ce suntem ca oameni, sensibilitate, onestitate etc.

Daca esti convinsa ca meriti o sansa pentru ceea ce esti ca femeie si nu esti vazuta … ar trebui sa te gandesti ca cei interesati de tine pe care-i ignori s-ar putea sa fie mult mai mult decat par, exact cum tu te consideri mai mult decat esti vazuta.

Este foarte posibil ca motivele pentru care-i ignori pe cei interesati de tine sa fie justificate … si ignorul tau sa fie unul intelept, dar in mod sigur intre cei ignorati sunt si cativa care sunt mai mult decat par.
Toti ne uitam dupa cioburi stralucitoare, care nu au lumina lor si ignoram luminite consistente.

Astfel, stimulam falsul si descurajam adevarul. Si oricata satisfactie traim cand ne sedam cu iluzii marete (cioburile stralucitoare), adevarul ne ajunge repede din urma si toata durerea ce am evitat-o prin sedare isi va cere drepturile mai agresiv.

De aici intreaga tragedie de doi lei in care … ajungem, dupa aproape fiecare indragostire ratata sau neimpartasita.

Intre oamenii pe care-i ignoram si care sunt interesati de noi … sunt adevarate opere de arta care ne pot face viata mult mai interesanta.

Dar pentru asta trebuie sa putem vedea in noi si in ceilalti, in aceeasi masura in care ne desprindem de superficialitatea evaluarilor inconstiente si a atractiilor ce le genereaza.

Cris https://www.facebook.com/cris.popanda

1 reply
  1. Nemes Andra
    Nemes Andra says:

    Si daca nu exista nici o persoana interesata de mine, atunci ce fac? Trebuie sa stau asa, vreo 10-20 de ani pana cand cineva imi va acorda atentie? Sau sa imi pierd vremea cu tot felul de iluzii si sa imi bata inima pentru persoane care oricum nu sunt atrase de mine? E si acesta un mod de a petrece timpul intr-un mod placut: imi imaginez ca acele persoane perfecte s-ar putea indragosti de mine si asa nu as mai suferi din cauza singuratatii.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.