Miza Vietii si a Prezentului

0

Viata noastra interioara privita din perspectiva spirituala poate evolua intre 2 poli

1. Suferinta absoluta

care duce la sinucidere , specifica pierderii totale a sensului in viata, determinata de identificarea absoluta cu SME.

Epuizarea interioara este dramatica pentru ca identificarea totala cu SME, ofera acces total acestui spatiu la energia vietii tale. Nu intimplator o identificare cu un spatiu deconectat complet de viata face viata ta  insuportabila.

Identificarea totala este rezultatul unei fragmentari interioare maxime in care toate partile sunt in conflict permanent.

Aceasta fragmentare este competenta distinctiva a SME si este realizata prin intretinerea permanenta si cu orice pret a tensiunii interioare.

In acest stadiu este imposibila inclusiv conexiunea la existenta care se realizeaza in somn.

SME  a creat un asemenea chin incat nu mai poate aparea linistea minima necesara instalarii somnului pentru obtinerea pauzei necesara unei minime sanatati mentale..

Somnul este numai o debransare de la SME si o reincarcare cu resursele necesare existentei.

Depresiile cu insomniile aferente … sunt avertizarile … ca ne indepartam prin inconstienta ,  de propria fiinta, de  viata, sens si iubire.

2 Iluminarea

…care reprezinta beatitudinea absoluta specifica eliminarii totale a identificarii cu SME…

…este conectarea absoluta la viata … si acumularea unei puteri interioare fara margini … specifica unei abundente de resurse . Este consecinta unei unitati perfecte a spatiului interior aflat intr o liniste absoluta . Constienta a decriptat toate mecanismele de functionare a fiintei si este prezenta si in somnul profund . Exprimarea unei fiinte centrata constient in acest spatiu existential presupune respect si admiratie pentru miracolul, potentialul si oferta vietii.  Iluminarea este echivalentul exact al mortii fizice … este eliberarea totala de ego si implicit identificarea cu sinele etern. In acesta stare de constiinta, moartea corpului fizic … este decizia posesorului lui si se realizeaza constient … cand scopul existentei a fost implinit.

Am fost nevoit sa  definesc intervalul in care ne miscam spiritual prin constienta pentru a ne fi clara miza spiritualitatii si drumul care il avem de parcurs.  Practic starea noastra interioara de confort  este barometrul pentru nivelul de identificare  cu SME , al constientei , al resurselor si al conectarii.

Reconectarea la Existenta prin constienta si implicit  acumularea de resurse interioare este singura miza … reala a vietii. Desi aceasta reconectare poate parea un gest interior tehnic in fapt este vorba de constientizarea apartenentei noastre la fiinta care o putem numi Dumnezeu.  Astfel prin constienta,   Dumnezeu ni se dezvaluie in forma in care el exista in noi si in intreg universul.

Legatura cu Dumnezeu este o chestiune de perceptie a prezentei Lui si de conectare cu el , nu de informatii. Din acest motiv orice efort trebuie directionat numai catre experienta legaturii cu Dumnezeu fiind singura varianta care ofera certitudini .  Dumnezeu nu este monopolul nimanui si este accesibil oricui, cand ne intoarcem cu atentie si respect catre propria fiinta si catre viata in general.

In incercarea de a-l cauta pe Dumnezeu in SME nu facem decat sa amplificam  Umbra, partea noastra Intunecata. Dumnezeu nu poate exista intr-un spatiu al iluziei, al mortii. In sensul acesta trebuie inteles ca Dumnezeu este dincolo de bine si rau sau ca este dincolo de polaritatea vietii. Toate polaritatile sunt legate de concepte (etichete) care exista numai in SME. Solutia este sa iesi din SME si sa intri in Spatiul Existential (SE ) in care vedem si traim conectarea si legatrura cu Dumnezeu. In acest spatiu notiunile de bine/ rau sunt absurde pt ca constati prezenta lui Dumnezeu in tot ce exista.

Caracterul autodistructiv al unei fiinte indentificata cu SME este ceea ce o trezeste,   pentu ca de la un anumit moment, isi saboteaza atat de grav suportul propriei vieti incat inconstienta este un lux care nu si-l mai permite.  La scara planetara este valabil acelasi proces.  Cand va ajunge cutitul la osul omenirii va garantez ca pentru a supravietui ne vom raporta la tot ce exista cu un respect enorm, vom depasi diferentele dintre noi vom invata sa cooperam si sa ne ingrijim unii de altii . Vom respecta si proteja viata cu sfintenie. Ne vom supune dezbaterii toate convingerile pt a vedea in ce masura ele sustin viata si armonia.

Sper si cred ca vom putea face toate acestea cata vreme mai avem de ales si sa evitam ca specie … dezastrul si suferinta totala ca pret pentru trezirea noastra.

Iar ca sa evitam aceasta suferinta generalizata spre care ne indreptam cu o fermecatoare dar criminala inconstienta,  trebuie :

Sa trecem pe un alt nivel de implicare

Sa invatam rapid si cat mai multi dintre noi sa ne vindecam fiinta pt a ne gasi identitatea divina si odata cu asta puterea si solutiile salvatoare.

Eu stiu ca suntem aici sa ne trezim unii pe altii cu dragoste si rabdare. Si credeti-ma ca nu este nimic mai placut decat sa o facem si sa relationam in conditii de constienta. Constienat trezeste Divinul din noi. Din noi toti.

Suntem forme de manifestare a unui Dumnezeu atotpuernic, generos si plin de iubire neconditionata. Nici noi nu putem fi departe … si pe cale de consecinta ..nu putem fi  neinteresanti sau plictisitori .. in esenta noastra.

Suntem sprijiniti in acest demers al nostru de toate fortele Existentei pe toate planurile.

Noi trebuie sa rupem cu curaj si incredere conditionarile care ne tin izolati unii de altii.

Sunt sigur ca universul este cu ochii pe noi si asteapta sa parcurgem Treptele Trezirii Spirituale care ne  vor elibera de iluzia geniala a SME.

Aceste trepte care trebuie parcurse si modul cum o putem face este subiectul articolului urmator, care va fi publicat in acesta seara.

Sper sa va gasesc interesati.

 

 

Daca ti-a placut articolul vino pe Forumul FiiConstient.rode dezvoltare spirituala pentru a dezbate mai multe teme care au la baza spiritualitatea.

CRISTI

0
26 replies
 1. Microbul
  Microbul says:

  Aici am ajuns si eu,,,,,,,,,in faza de suferinta absoluta.Ma aflu in pragul disperarii.Am ajuns sa ma consider un rebut pe toate planurile.Somnul meu a devenit un infern,un chin.Nu stiu daca nu e inceputul unui purgatoriu.Voi ce credeti? Merita sa mai traiesc sau nu?Va rog sa-mi dat un sfat sincer.Nu am sa ma supar daca imi recomandati sa ma sinucid.Oricum din punct de vedere al bisericii,sufletul meu e vandut diavolului.Sa fie diavolul cel care ma indeamna sa ma sinucid?ce imi recomandati? sa o fac sau nu? Nu mai suport starea in care ma aflu.Nu mai simt durere fizica decat sufleteasca.Credeti ca sufletul meu mai poate fi salvat?

 2. CristiP
  CristiP says:

  Dragul meu … stiu f bine unde esti pt ca si eu am fost acolo. Nu itimplator stiu atat de bine despre ce ii vorba. Dar te asigur ca viata merita orice efort.

  Ce as fi vrut sa mi spuna cineva atunci, este ca:Demonii mei interiori greu de suportat, sunt numai reflexia lipsei de iubire si ingaduinta cu care mi am tratat fiinta.

  Ca acei demoni trebuie acceptati si iubiti asa cum nu ai fost in stare sa faci cu fiinta ta care se revolta acum , pt ca ai pus presiuni absurde pe tine.Demonii aceia se vor transforma in ingeri de lumina.

  IARTA TE URGENT TOTAL CU O COMPASIUNE INFINITA PENTRU FIINTA CARE ESTI si pune-ti speranta in Dumnezeu. Ramai numai cu speranta si recunostinta pt ca mai ai viata in tine.

  Suferinta ta este a noastra a tuturor … si fiecare dintre noi suntem vinovati ca tu esti acolo in situatia aceia. Pentru ca noi toti am promovat valori care distrug fiinta umana si cu toti traim intr o ipocrizie fara sfarsit. Popii aia care te judeca si nu ti dau sanse sunt numai niste impostori inconstienti si ipocriti. Orice om adevarat a lui dumnezeu ar sti ca are o responsabilitate pentru situatia in care ai ajuns.

  Si toate acestea sunt posibile numai pt ca nu am ajuns sa ne cunoastem identitatea divina a fiintei care suntem fiecare … si asta numai pentru ca religia si a dorit un om slab plin de vinovatie si frica pentru a fi controlat si a lua banii de pe el. Sunt 18 000 de biserici, 5000 de scoli si 4000 de spitale. Asta ca sa intelegi miza minciunilor lor.

  Dar trebuie iertati neconditionat toti cei care ne-au gresit pentru ca si ei sunt inconstienti de ceeace fac. Nimeni nu este nevinovat si oricum toti ne platim greselile fara exceptie.

  Sunt si in religia crestina adevarati oameni ai lui Dumnezeu … dar acestia sunt marginalizati pt ca sunt incomozi. Dar vremea traitorilor adevarati de spiritualitate se apropie si in curand tot adevarul va iesi la iveala. Ai incredere si pastreaza ti speranta cu orice pret.

  Eu sunt cu tine … .

 3. irina1
  irina1 says:

  Eu nu vreau sa-ti spun decat ca TE IUBIM…si sa te “anunt” ca incepand cu acest semnal din partea ta pe acest forum, cumva ne-ai chemat la tine…suntem cu tine si o facem cu drag…si nu uita ca incepand de ACUM viata (zgomotul interior si exterior in care Esti) ti se va schimba!
  Respect experientele intunecate din viata ta care au ales sa-ti reveleze Lumina, insa fara constiinta si atentie putem evita sa traim in ea(in lumina).
  Primul pas, sau probabil ce as alege eu sa fac in cazul tau de as fi, ar fi sa ma iert ptr tot, sa accept lectiile mai putin placute, sa accept ca Dumnezeu este pana si in aceste lectii, si sa ma asez fata in fata cu acestea si sa le iubesc pur si simplu. Odata “invatata” o lectie, avand puterea si curajul de a o privi ea nu se va mai repeta la acest mod, ci doar sa-ti dea un refresh ca nu cumva sa uiti ce ai invatat!
  Cam toata viata mea de pana acum am trait inconjurata de un motto propriu: “O sa fie bine!”, de azi il schimb: “Este bine!”

  Ps: Simt o bucurie…ce imi umple toate moleculele…de ce?..propabil ca v-am cunoscut azi!!!
  Va iubesc si va imbratisez cu drag pe toti de pe acest forum! Multumesc ca sunteti!

 4. irina1
  irina1 says:

  Dragule pune atentia pe ce spune Cristi si fii cu credinta! Nu intamplator vorbiti acum despre o tema, cumva comuna din prisma trairilor, nu intamplator Cristi este “vindecat” acum, el este oglinda ta dragul nostru!
  Multi spun..ca viata e o iluzie, ca e un bullshit…s.a.m.d…eu o consider un dar…un dar in care avem posibilitatea sa calatorim catre noi si sa ne regasim! Iar tu, microbule, deja esti cu mult mai bogat decat alti ignoranti-care inca nu sunt pregatiti sa se priveasca, dar va veni si vremea lor! Esti pe drumul cel bun, chiar daca pare o ineptie ce spun, dar iti vb din prisma trairilor mele ca doar in intuneric iti poti vedea lumina, si doar acolo o poti constientiza la modul profund!
  Cu multa iubire

 5. eddy-thats_life
  eddy-thats_life says:

  Libertatea nu iti poate fi ingradita de gratiile in interiorul carora te afli .

  Daca afli acest lucru in tine,iti vei da seama ca cei de afara sunt mai inchisi de cat toti ce care sunt in inchisoare.

  Suferinta va trece si va fi ca o binecuvantare atunci cand o vei accepta si o vei intelege.

  Lucrurile care au venit peste tine au venit doar pentru binele tau .

  Ele vin de Sus si cu un scop bine stabilit. Nu te impotrivi lor pentru ca iti va face mai mult rau si nu incerca sa schimbi situatia si nici imprejurrarile .
  Nu te judeca prea aspru ,ci mai degraba ai mila de tine,fii rabdator cu tine ,incearca sa te intelegi pe tine si situatia in care esti .
  Totul se intampla doar pentru binele tau !

  Uneori poti avea impresia ca cei care vin cu sfaturi vorbesc prea usor pentru ca ei nu sunt in situatia ta. Acest tip de gandire te va sustrage de la mesajul adevarat al celor ce iti scriu .

  Noi toti te iubim !

  FII CONSTIENT !

 6. Microbul
  Microbul says:

  Dragii mei !
  Ceva dinauntrul meu imi spune ca am batut la poarta potrivita.Poate ca a fost un indemn divin,poate ca a fost raza de lumina a suferintelor mele,nu stiu,insa simt ca am gasit un izvor de speranta aici la voi.Nu as dori sa starnesc mila nimanui,sunt un netrebnic,sau asa am ajuns sa ma autodenumesc,poate ca urmare a faptelor mele,poate ca urmare a strigatelor din sala de judecata; ticalosule,nenorocitule,banditule.Vreau sa stiti ca aici unde sunt,cei ca mine nu sunt prea agreeati,daca nu au bani,sau daca nu sunt violenti.Poate ca trec prea repede la istoria vietii mele,si poate credeti ca ma lamentez si doresc sa ma dezvinovatesc.Nu fac acest lucru.Am avut ghinionul ca din trei baieti care am facut fapta,eu sa fiu cel care avea afacerea lui,banoasa,eu aveam BMW model ultimul,vila la Surduc,5 apartamente in Resita si multe Ha de padure in jud CS.Deci,daca in urma intelegerii avocatei( victimei) cu mine as fi acceptat sa ma casatoresc cu victima,as fi liber,si probabil v-as fi cunoscut in conditii poate normale.Refuzul meu categoric,m-a adus aici unde sunt.Restul baietilor,cei doi,sunt liberi,ei nu au fost nici macar reclamati ca complici.Totul s-a petrecut la cabana mea,fara violente,(victima)a venit de buna voie,era cunoscuta in resita pentru serviciile ei.Poate a fost o pedeapsa de la Dzeu,caci se pare ca banii te fac sa uiti de el,de Dzeu.Iti aduci aminte de el,cand ajungi aici unde sunt eu.Am obosit dragii mei.Am obosit sa scot bani pentru medicamente,pentru diferite mici privilegii de interior.Gardienii au devenit nesatui,medicul la fel,preotul la fel.Am ajuns sa am stari si crize in care vreau sa ma sinucid.Am incercat de cateva ori.Asta noapte,am vrut sa amestec cateva medicamente si sa le beau.Nu stiu ale cui pacate le platesc,insa le platesc scump de tot.Nu ma refer la bani,nu-s banii o problema.Platesc suferinta sufleteasca,durere si deznadejde.Nu mai am incredere in fortele mele proprii,nu mai am incredere nici in Dumnezeu.In celula,la coltul usii vad mereu o figura hidoasa care ma priveste cu dispret,si care-mi spune ca mai am putin si ne vom intalni dincolo.Simt ca acel moment se apropie.Am cerut conducerii inchisorii si preotului sa-mi aduca un notar,sa fac testamentul bunurilor mele,la care preotul mi-a spus ca sa fac asta pe numele parohiei sale,sau pe numele lui personal.Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez? Va rog sa ma sfatuiti .Simt ca momentul plecarii mele se apropie mai repede decat credeam.

 7. Flaviu
  Flaviu says:

  Nu o face prietene..ai atatea motive pentru care sa nu o faci. Gandeste-te bine. Dumnezeu prin oamenii care i-ai intalnit aici ti-a aratat un motiv: iubirea dintre oameni. Fii tare Microb. Suntem alaturi de tine prietene

 8. ...
  ... says:

  nu stiu ce ti-as putea scrie in afara de “viata este un dar” primeste-l ca atare . nu platesti greselile nimanui decat propriile greseli, sau propriile patimi le ducem cu totii . nimeni nu este scutit de ele, iar favoruri pe bani nu se fac in acest sens . nu te agata de viata, viata nu este un cui batut in usa, ci permite-ti sa o traiesti in armonie, accepta ceea ce primesti acum ca si o plata pentru tot ce a fost si du-ti drumul mai departe cu seninatate si in iubire, am convingerea ca odata ce vei iesi din infern vei avea o lectie de viata invatata si vei putea pasi curat mai departe .

  nu te mai gandi la lucruri care nu au nimic spiritual in ele, invata sa traiesti ca si cand acum te-ai fi nascut pentru prima oara, invata sa mergi ca si cand Dumnezeu ti-ar fi trimis proptelele potrivite pentru a face pasii corect, invata sa iubesti divinul care esti si lasa-i pe aceia care spun altceva, accepta-te asa cum esti si invata sa fii mai bun si mai curat cu tine insuti si cu cei din jur .

 9. CristiP
  CristiP says:

  Tot ceeace incercam noi aici este sa iti dam convingerea ca … STIM … tot mai multi dintre noi ca … suferinta ta este si suferinta noastra … vina ta este si a noastra.

  Noi toti am creat dezechilibrele care te au adus pe tine in situatia asta.

  Ai in ce s-a scris pina acum … suficient cat sa pornesti de undeva ca sa ti ameliorezi incet dar sigur atmosfera interioara. Dar pentru asta … TREUIE SA FACI … URGENT CEVA DIN CE TI RECOMANDAM.

  SI RESPECTUL PT PROPRIA VIATA PRIN IERTAREA SI INGADUINTA CU CARE TE TRATEZI ESTE PRIMUL PAS.

  In definitiv … mesajul din fundalul tuturor pozitiilor si recomandarilor noastre este ca … MICBULE!! ESTI IUBIT ASA CUM ESTI CU ADEVARAT … ESTI IMPORTANT PT NOI … SI PENTRU DUMNEZEU.
  TINE SEAMA DE ASTA … si fa ce trebuie SA TI RECUPEREZI VIATA.

  O sa ntelegi la un moment dat cat de important este pentru noi sa putem face ceva pt tine.

  Lumea aceasta nu se vindeca prin sinucideri ci prin iubire.

  Inteleg clar ca se incearca sa se profite de tine … pentru ca asa este lumea care am
  creat-o cu totii.
  Oamenii nu mai conteaza deloc cand ii vorba sa profitam de ei .
  Asta incercam noi sa schimbam.
  Sa aratam ca … oamenii si viata in general sunt singurul lucru important.
  CA SUNTEM CU TOTII UNA.

  Detaliile nu-s importante. Ca ai bani sau nu . Ca esti foarte vinovat sau numai partial. Important este sa ti recuperezi echilibrul interior si sa-ti construiesti o viata plina de sens prin noile alegeri care le vei face.

  Nu te pierde in vorbe si adu iubirea, iertarea recunostinta in fiinta ta.

  Citeste atent tot ce s-a scris aici ca este multa dragoste in fiecare cuvint.

  Dar mai ales … vorbeste putin(strictul necesar) SI FA MULT in interiorul tau.

  Salvarea ta este salvarea noastra.

  CREDE-MA.

  Aici
  https://www.fiiconstient.ro/index.php?/topic/172-microbul-cauta-suportul-nostru-spiritual/
  ii subiectul pe forum unde spunem ficare
  ce consideram ca te ar putea ajuta.

 10. Delia
  Delia says:

  Microbule,
  ca tine sunt foarte multi in lumea asta. si nu e vorba de bani aici, e vorba de viata. totul are o consecinta. prietenii nostri din aceasta comunitate o stiu cel mai bine. pentru ca noi am acceptat ceea ce se intampla in exerior si-am ales sa ne cunoastem interiorul. nu cauta raspunsuri in alta parte. cauta-le in tine. si, mai ales, tine minte: nu esti singur si NU ESTI FARA SPERANTA. intra pe forum unde te asteapta o multime de prieteni. si accepta tot.

 11. Dana
  Dana says:

  Microbule…in primul rand nu stiu de ce ti-ai ales numele asta?!
  Ai grija in primul rand la ce gandesti.Gandurile tale incep sa-ti fie cel mai mare dusman.
  Scimba-le!!!
  Gandeste-te ca nu intamplator ai ajuns pe acest site, ia lectiile de aici si invata-le.
  Sunt aici oameni pe care nu-i cunosti,dar care ti-au adus mai multe dovezi de iubire ca multi din cei apropiati tie.
  Dar trebuie sa depui si tu un efort si sa primesti aceste dovezi din partea noastra.
  Aici gasesti oameni adevarati,care sunt alaturi de tine,care nu te judeca,care iti dau sfaturi si care iti trimit dragostea lor.
  Da-le o dovada ca incepi sa gandesti altfel,schimba-ti schema de gandire!
  Si da-ne de stire ca e totul OK cu tine!
  Si poate ar trebui sa iti schimbi si numele din ,,microb” in altceva…

 12. suflet ratacit
  suflet ratacit says:

  Dragii mei´´
  Ma bucur din suflet ca am gasit la voi atata intelegere si dorinta de a ma ajuta.Eu am observat cata grija si cat suflet puneti in sfaturile voastre,insa va rog sa ma intelegeti si sa ma credeti,caci unele idei,nu pot sa le deslusesc foarte clar.Am capul ca o moara stricata,uneori nu stiu daca am mincat sau nu sau daca e luni sau marti.Sfarsitul de saptamana nu primesc tratamentul si parca sunt mai limpede de cap,desi simt ca dintr-un moment in altul,sar de la realitatea de fapt la fictiunea din creierul meu tulburat de tristete.Pierd coerenta gandirii,si ma inchid in carapacea mea de unde nu vad altceva decat ca sunt un nimic,un delincvent,un ratat.Noroc mare am cu faptul ca seara trebuie sa ma prezint la infirmerie pentru tratament,sau pentru insulina.Aici,am acces la internet,contra unor sume de bani destul de maricele.Nu-i permis,insa in puscarii sunt multe lucruri de care nu se stie afara,sau se stie si nu se vorbeste,caci de aici,unii se umplu de bani.Nu sunt incadrat cu cei periculosi,bolnav fiind,se gandesc ca nu pun nimic la cale.Nu vreau sa-mi pling de mila,si o rog pe Ana sa inteleaga caci pasul de la libertate si pana unde-s eu,in Romania de azi,e foarte mic.Nu se stie cand soarta te impinge ca pe mine pe margina gropii.Atitudinea Anei,poate ca e motivata de multe rele ce se intampla (afara),insa sa-ti fie frica sa bei o cafea cu o mumie,caci aproape ca am ajuns ca o mumie,e un lucru care te face sa iti fie frica de orice lucru.Va multumesc din suflet la toti,eu incerc sa ma familiarizez cu termenii,cu ideile si continutul spiritual al sfaturilor voastre.Sper sa pot,sa-mi impun sa uit ideea sinuciderii care ma bantuie noapte de noapte.Sa nu credeti ca folsesc ceva droguri sau alte substante care sa-mi afecteze gandirea.Haosul din creierul meu,a fost generat de situatia injusta care m-a adus aici,de mediul asta,unde mintea o ia razna.Am mare nevoie de liniste sufleteasca,altfel nu stiu alta cale prin care sa-mi pot castiga autocontrolul.va multumesc din nou tuturor pentru devotarea cu care cautati sa ma ajutati,si inca odata,va mai rog sa aveti rabdare cu mine,caci am nevoie de putin timp pina cand sfaturile voastre am sa le pot intelege clar si sa ma familiarizez cu ele.Mi-am schimbat userul asa cum m-ati sfatuit,insa nu am gasit unul care sa se potriveasca mai bine situatiei mele.Nu mai sunt Microbul,

 13. suflet ratacit
  suflet ratacit says:

  Ana,,,,,,,nu cer mila de la cei ca tine.Am impresia ca esti straina de forumul asta.daca stiam ca aici am sa gasesc si oameni ca tine,as fi renuntat sa mai caut ajutor sufletesc aici.Astea e postarea ta si-ti multumesc chiar si pentru rautate,poate ca la urma e cel mai bun sfat care mi-l poti da.Microbule,nu ai decat sa faci ce vrei !
  Nu ai decat sa iti plangi de mila.
  Sunt oameni care au suferit mai mult in afara,in libertate si poate ca au avut motive infinit mai multe pentru a isi pune capat zilelor,insa au infruntat situatiile si si-au cladit sufletul prin toate cate au trecut.

 14. CristiP
  CristiP says:

  In mod evident ai inca resurse suficiente sa ti gasesti linistea sufleteasca. Esti coerent ai bun simt si cel mai important iti doresti sa o faci. Nu ti bate capu prea tare cu ce nu intelegi inca … citeste atent tot ce s-a spus … si aplica ce intelegi. Linistea interioara trebuie sa-ti fie singurul scop. Imediat ce o vei obtine … ne vom simti si noi mai bine … inclusiv prietena noastra Ana. NU te justifica la nimeni, ingrijeste ti sufletul cu speranta iertare iubire. Te rog tine ne la curent … intreaba orice crezi ca ti ar fi util sa sti … si nu uita ca oricine te judeca in situatia ta sau incearca sa profite de tine … nu merita decat compasiunea ta. Ignora i si cauta ti linistea.

 15. ...
  ... says:

  Suflet ratacit, cateodata ne abatem din drum si facem un ocol care ne poate marca viata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la dreptul dobandit prin nastere, acela de a trai. Cand am citit prima oara ce a scris Cristi pe forum, n-am avut nici-o reactie … De ce ? Poate pentru ca intr-o societate mancata de minciuni, una in plus nici nu se sesizeaza … dar apoi am intrat aici si ti-am citit mesajul, motiv pentru care am scris . Realitatile sunt niste notiuni individuale pe care le traim fiecare separat si nu trebuie sa te simti deranjat de reactia celor din jur, de obicei atunci cand ceva ti se pare in neregula primul pas pe care-l faci este retragerea, din frica sau din resentimente. Stii ce ? Situatia ta nu este una roz, dar nici una neagra, pentru ca din cate observ nu esti un om lipsit de inteligenta ceea ce spune multe … iar asta te poate ajuta sa traversezi aceasta perioada permitandu-ti posibilitatea de a te reechilibra.

 16. suflet ratacit
  suflet ratacit says:

  Va salut si va multumesc tuturor pentru bunavointa de a-mi asculta problemele.Vreau sa ma intelegeti ca nu sunt nebun,asa cum cineva facea deductii in postarile sale pe blog.Fiecare e liber sa perceapa ce vrea si cum vrea.Nu ma supar daca mi se spune asta,caci aici nu trece zi in care sa nu mi se spuna asta; nebun,handicapat,psihopat.Deci sunt obisnuit sa mi se spuna asa, eu stiu si cred ca asta se datoreaza iesirilor mele,stresului la care am fost si sunt supus.Nu m-am suparat nici cand am fost indemnat de un membru -indirect-( sa fac ce vreau) asta voiam cu cateva zile in urma sa fac.Daca-mi dadea un astfel de sfat cineva inainte de citi acest forum care mi-a fost recomandat,acum,poate ca nu as fi devenit un subiect de discutie atat de contradictoriu.Ma bucur ca am intrat aici,ma bucur din suflet ca aici am gasit scanteia care m-a adus cu picioarele pe pamant.A fost totul ca o revelatie,sa vezi un val urias de gandire pozitiva care ti se transmite din partea atator oameni de suflet;Slightly,Ian,Cristi,Dana,Deila,Irina,,,mesaje de incurajare la gandire pozitiva.Ajunsesem la un moment dat sa cred ca oamenii buni au fost transbordati de pe pamant si ca au ramas doar cei rai ca mine.M-am inselat,si ma bucur ca s-a intamplat asa.Nu am sa amintesc aici si unele opinii negative,care la un moment dat,m-au facut sa cred ca si aici exista antagonism de opinii,insa m-am inselat si am vazut ca in final,a primat consensul de opinii.Nu vreau sa starnesc mila nimanui,nu-s demn de mila,insa va rog sa aveti rabdare pina cand voi fi apt complet si pina cand imi voi insusi pe deplin,ambientul care domneste pe acest forum.Pilda lui Slightly cu inteleptul a fost edificatoare,iar urmatoarea postare a lui Cristi,m-au trezit aproape complet din letargia neincrederii care ma stapanise.—-Aici e postarea lui Cristi:Crede ma ca n-ai putea vb asa de usor
  despre starile interioare vecine cu sinuciderea
  daca ai sti ce i acolo.

  Desi esti perfect coerenta si ai dreptate
  eu nu voi deschide ochii , atat de tare, incat
  unui chinuit sa-i spun transant ca degeaba se sinucide ca nu scapa de suferinta.

  Aceasta opinie care e contradictorie cu o “alta opinie”,m-a facut sa nu regret accesarea acestui forum. Opiniile si catalogarile celor ce au afirmat( ca asa avea ceva la mansarda),m-au dezechilibrat putin,insa incerc sa inteleg ca oamenii respectivi au o motivatie la parerilee lor.Incerc sa interpretez antagonismul de gandiri ca pe ceva normal,nu ma supar daca ANA ma catalogheaza negativ si incerc sa o conving caci cafeaua ar avea gust amar,bauta alaturi de un individ care de la 85 kg,a mai ramas cu 56 si cu un inceput de diabet.Va multumesc prieteni pentru ca existati.

 17. suflet ratacit
  suflet ratacit says:

  Slightly !!!!! camera mea( de hotel)uite ca-mi recastig incet incet si umorul care-l aveam din belsug candva,,,deci,camera mea e o camera cam de 10/6 metri,are doua ferestre in capete,mici,cam de 1,50 inalte pe 1 m de latime,E o camera izolata care candva facea parte din pavilionul spital.Aici candva a fost si spital pt detinuti,asa am auzit.Suntem 24 de insi pe zi,insalubru,fara prea multa lumina naturala.Noaptea cam de o luna dorm in infirmerie,caci am contactat o alergie la praful din paturile cu care ne acoperim.In timpul somnului,resspirand acest praf incepe sa-mi curga sange din nas.Plus inceputul de diabet pe baza nervoasa.Ziua stau pe camera,iar seara dupa programul de seara merg si dorm la infirmerie sub observatie.Odata era sa ma inec in somn cu sangele ce-mi curgea din nas.Deci,,,,,sa nu ajunga nici dusmanii pe aici.Aici la infirmerie s-a ( aranjat) sa se bage internet.Nu pot sa spun mai multe,de frica sa nu ramanem si fara aceasta alinare.Tot noi cei necajiti am suferi daca ni-l taie.

 18. Delia
  Delia says:

  Intr-o vreme ziceam: Zambeste, maine va fi mai rau. Acum zic: Zambeste, maine va fi mai bine. E doar o chestiune de perspectiva. …

 19. zamolxe
  zamolxe says:

  si credeti ca nu mai sunt locuri de unde sa nu vedem cat sunteti de buni si corecti???????

 20. Hello sufletel ratacit!!!!
  Hello sufletel ratacit!!!! says:

  Hello dragul nostru!!
  Chiar mi-era dor de tine! Si ma bucur mult ca ai ales o schimbare a traseului labirnintului in care te afli! Sunt convinsa ca te afli pe drumul cel bun si anume drumul spre Sinele tau si suntem toti langa tine!! Iar ca un refresh nu-ti pot spune decat IARTA-TE!!! Si fii atent: nu conteaza nimeni in afara de tine in momentele astea, ce-ti pasa tie de preotii parshivi? sau de mai stiu eu ce? ei sunt tot trimisi de Dumnezeu, nu semna nimic, nu vorbi nimic ci doar iubeste-i chiar si cu o privire blanda ptr ca au nevoie-sunt mult mai rataciti decat tine!

  Si sa stii ca eu vreau sa te cunosc!
  Cu drag!!!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.