NU există ”amante” , ”aventuri amoroase” sau ”curve”, decat in proiectiile noastre ipocrite. Exista doar relații esentiale dezvoltării noastre.

În intreaga noastra istorie relatională umana, relatiile paralele au fost regula absoluta sau generalizată.
Procente covarsitoare din cuplurile  ”monogame” ale intregii noastre istorii relationale
si-au inselat partenerii sau au trait pasiuni neimpartasite, negate  sau neexploatate.
Foarte multi din cei prinsi in relatii exclusive au trait o nefericire crunta in relatie si si-au dorit cu disperare o resuscitare a sensibilității lor reprimate , intr-o relatie paralelă, dar limitele, fricile sau conjunctura nu le-a permis o experiență pe care și-o doreau foarte puternic.Cu toata ipocrizia din lume si a presiunilor ”morale” sau religioase, relationarea paralela a fost si este generalizată.
Insă acest intreg context social, pe care l-am creat cu totii, inundat de minciuna, ipocrizie si tradare, ne-a imunizat la bun simt si demnitate umană si a consolidat in mentalul nostru cateva concepte care încorporeaza in ele intreaga noastra degradare umană.Regretele insurmontabile sunt în fapt marile trădări ale sufletului tău Despre acestea este vorba aici. 🙂

In incercarea noastra de a pastra aparente false, atat pentru societate, cat si pentru a manipula pretentiile de importanta a partenerului din relatia oficială, … au aparut concepte relationale, bine definite si des folosite , precum  ”aventură” , ”amantă”  sau  ”curvă” .
Probabil sunt si altele, dar n-am chef să mai sap acum.

Din todeauna ceva se crispa in mine cand vedeam barbați si femei  că-si minimalizeaza relatii de o importanta imensă pentru ei, vorbind despre ele ca si cum ar fi un soi de relatii de mana a doua sau chiar a zecea (”de umplutură” ca să citez niste șobolani de top) , desi adevarul trăirii lor interioare era complet altul iar in relatia lor oficială domnea o plictiseală dumnezeiască.

Aventura de o zi, o saptamana, sau 10 ani
amanta (sau amantul) pe care o minti, intretinandu-i speranta ca-i vei recunoaste importanta, care chiar o are in viata ta,
”curva” pe care o platesti in fiecare saptamana sa-ti mimeze orgasmele ca tu sa uiti putin de laba trista ce simți că esti,
sunt de cele mai multe ori relatii infinit mai importante pentru sufletul si echilibrul tau de barbat, decat relatia acră (moartă) cu care te afisezi in lume.

O dovedeste freamatul tau interior si sentimentul de sens pe care-l traiesti la fiecare intalnire cu amanta, in fiecare aventura trecatoare sau care se prelungeste la nesfarsit, sau in disperarea cu care astepti momentul in care te intorci la ”curva” de pe centură sau aia foarte selectă daca stai mai bine financiar.

De toata aceasta traire interioara care este adevarul tău, te dezici ( o tradezi , o negi) in fiecare moment in care nu recunosti si nu spui clar si raspicat ca aceste femei din viata ta nu sunt aventuri, amante sau curve, ci sunt FEMEI cărora le datorezi mare parte din sensul vietii tale, cu nimic mai putin importante decat nesimțita sau femeia adevarata de acasă cu care ai interese sociale, financiare sau doar dependențe psihologice care te constrâng.

Niciodată
amantele sau amantii,
cei cu care ați avut  ”aventuri” (cuvant ce-mi face greață cand este folosit in context relational),
sau ”curvele” ( ce eu le-am indrăgit dintotdeauna )
pe care le-ați platit cautând un moment de anestezie orgasmică sau doar de acceptare,
nu au fost relatii de mana a doua, demne de dispreț, așa cum ipocrizia din noi ne îndeamnă să lăsăm impresia in ochii celorlalți.

Dimpotrivă, amantele, aventurile sau curvele,  au oferit cel mai adesea puținele momente autentice și eliberatoare de ipocrizie, ce au incarcat cu sens sufletul nostru de fiinte relationale prin definitie.

Genul acesta de tradare a ceea ce suntem si simtim ne-a transformat pe toti in sobolani.
Nu intamplator traim ca si ei pe ascuns, speriati de lumina (adevar).

………………………………………………………….
Acesta este modul meu in care-mi cer scuze tuturor celor care au fost folositi, tradati, dispretuiti sau mintiti, fiind tratați ca relatii neimportante, desi insemnau mult pt sufletul, echilibrul si increderea celor cărora li s-au daruit.

Daca in sufletul tau este prea mult intuneric, aminteste-ti de toti cei de care te-ai dezis desi ti-au alimentat sufletul cu sens.

Totul despre relationare si relatii găsiți aici in cele doua volume ale cărții
”Dă o șansă reală relatiilor de cuplu”: https://www.fiiconstient.ro/carti-publicate/

 

 

1 reply
  1. IORGU
    IORGU says:

    NU CITESC ARTICOLUL CA PIERD TIMP DAR ,IN ATENTIA AUTORULUI, ZIC – DACA ERAU BUNE FEMEILE ,AVEA SI DUMNEZEU UNA ! CU RESPECT !

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.