Te simți ofensat de perspectivele mele relationale?

Nimic nu ofenseaza mai tare contestatorii perspectivelor mele relationale, decat faptul ca nu-si mai pot vinde slabiciunile, neincrederile si pretentiile ca fiind iubire si implicit nu mai au in baza a ce sa ameninte, sa se victimizeze sau să se vândă ca fiind superiori.Cand te poti vinde ca ființa elevata, care iubeste ”adevarat”
a) te poti da ranit in nobletea ta, daca nu primesti ceea ce ”noblețea” ta consideră justificat sa obțină
b) poti incerca să-l faci pe celalalt să se simta vinovat că nu raspunde pe masură unei astfel de ”mari iubiri”,
c)  sau macar, te poti considera superior ca iubesti profund si cel care nu-ti raspunde pe masura asteptarilor este un ratat sentimental care, umilit de dispretul tau suveran, va cerși indurare si acceptare.

Desconspirarea nesimtirii si ipocriziei tensioneaza pe oricine, pt că recunoasterea si acceptarea realitatii tale interioare presupune că trebuie să te transformi fundamental. Era mult mai usor să-l responsabilizezi pe celalalt de nefericirea ta.

Asa ca ii inteleg sincer pe toti cei care nu se simt bine cand ajung la perspectivele mele. Nici mie nu mi-a fost usor sa vad toate astea in mine.

Singura diferenta este ca eu nu aveam pe cine să mă revolt si să acuz. 🙂

2 replies
  1. Cristi
    Cristi says:

    Hovind!
    Daca ai supravietuit pana acum la prostia din jurul tau o sa treci cu bine si peste incercarea asta a intalnirii cu prostia mea.
    Respira adanc si deschide televizorul.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.