Planul meu personal pentru o imunitate puternică

Întrucat sunt deseori intrebat despre alimentatia mea gandită sa consolideze sistemul imunitar vă recomand urmatoarele:

A. Interdicții!
1. interzis gluten si implicit toate cerealele cu gluten
2. Interzis lapte si toate produsele adiacente, cu exceptia iaurtului sau chefirului, preferabil din lapte de capra .
3. interzis carofi, orez  (eventual doar accidental cantitati mici),  faina fara gluten (amidon) si soia
4. interzis zahar, fructe, miere si in fapt orice este dulce pe baza de carbohidrati simpli.
Stevia sau eritritul sunt inlocuitori buni.
5. interzis alcool, cafea,  tigari
6. interzis ciuperci, drojdie si bere daca ai probleme digestive precum balonari sau crampe, ori probleme vaginale cronice
7. interzis uleiuri rafinate, margarina, carnuri din comert
8. evitați, cu orice pret, …  să va lasiți controlați de orice forma de frică, nesimtire, ipocrizie, perversitate si superioritate și nu alimentati sub nici o forma drama si conflictele interioare sau exterioare.
9. indepartati fara resentimente cat mai urgent din viata voastra si cu orice pret pe toti cei care iubesc drama, conflictul, bârfa, TV-ul.
10. Evitati deciziile care presupun tradarile de constiinta si ignorarea mesajelor pe care le primiti de la propria sensibilitate.
Exprimati-va sentimentele , fiti atenti la senzatiile care va sesizeaza cand va apropiati sau indepartati de adevarul sufletului vostru si folositi-va ratiunea si bunul simt cand sunteti confuzi.

Renuntarea la carbohidrații simpli ( zahar, fructe, miere ) produce in general sevraj dupa doua-trei zile, mai ales noaptea tarziu, primele doua saptamani fiind dificile.
Pe urma o sa simti dulcele ca fiind agresiv cu corpul tau.
Mintea ta se va limpezi ”dramatic” in urma renuntarii la gluten si dulciuri de orice fel.
……………………………………………………………………

B. Baza alimentatiei celui care doreste sa-si rezolve sau sa-si reduca problemele imunitare, digestive si vaginale cronice (in cazu femeilor):
1. unt de cocos extravirgin, presat la rece (fffff important – 2 linguri pe zi). Putin cam scump, dar face toti banii. Nuca de cocos este un aliment extrem de nutritiv si sanatos insa este important sa te asiguri ca ai un sistem digestiv compatibil cu cocosul iar asta inseamna ca trebuie sa te observi atent cum te simti dupa ce il consumi preferabil pe stomacul gol fara alte combinatii.
2. seminte (floarea soarelui, dovleac, canepă, in), nuci, alune, migdale, caju, toate obligatoriu hidratate.
3. pudra de roscove, scortisoara, faina de in sau seminte de floarea soarelui macinate, pudra de maca sau de seminte de canepa, amestecate cu apa, stevie si putin lapte de cocos. Faceti abuz de ghimbir, cuisoare, propolis, turmeric, in orice forma le puteti ingera.
4. cruditati de toate felurile (usturoi, ceapa si patrunjel la greu) .
5. mazare, fasole, naut, quinoa, alge, conopida, morcovi, brocoli, telina, sfecla rosie, orez negru sau salbatic.
6. daca-ti permiti ajuta mult semintele de chia, care pot fi amestecate cu tot ce este la punctul 3. (Chia poate duce la balonari si indigestii mai ales daca este consumat in cantitati mari (peste o lingurita)
7. Puteti abuza de propolis, polen, laptisor de marca, capaceala si orice produs apicol cu exceptia mierii.
Mierea este strict pentru oameni sanatosi tun sau pentru cei care fac mult efort fizic.
8. recomand oua, urdă si carne de pui in cantitati mici (max 2 ori pe saptamana) , daca sunt din surse curate si esti atent la cum te simti in urmatoarele 12 ore. Renunță la orice te lasă cu senzatii neplacute (balonari, crampe, ingroșări ale mucoaselor nazale sau ale gatului). Produsele animale sunt doar pentru oameni perfect sanatosi.
9. eu inlocuiesc painea cu mamaliga sau pufuleti, dar sunt si solutii mai bune daca aveti timp si chef de lipii din seminte si legume deshidratate.
10. exces de apa, mai ales dimineața pe stomacul gol si cu 20 de minute inainte de masa.
11. NU consumati lamâie decat daca nu ati mancat nimic cu 2 ore inainte si nu intentionati sa mancati nici urmatoarele 3 ore. Lamaia blocheaza enzime indispensabile unei digestii corecte.
12. posturi negre (optional, ca variantă de a renunta la suplimente alimentare) pana la 3 zile consecutiv.
Functie de situatie si metabolism poti sa o faci o data pe saptamana sau o data la 3 luni.
13. recunoasteti importanța vietii in general si fiti calzi si ingaduitori cu ea in toate formele prin care se manifesta. Nesimtirea si perversitatea nu sunt aspecte ale vietii, …  ci aspecte care parazitează si sabotează viata.
NU acuzati perversitatea, dar separati-va de cei pentru care este politica de viață.
Sau reduceti interactiunea la minimul cerut de contextul in care trăiți pana cand gasiti o cale sa va indepartati.
14. căutati ratiunea, luciditatea si bunul simt, evitand să vă identificați cu fenomenele spatiului mental emotional, cel putin in momente cu miză.
15.  miscare ponderată si sex la greu cu fiinte care inteleg sa-si deschida si sufletul odata cu slitul sau picioarele, Continența obligatorie in caz ca esti barbat.
16. Abuzati de carbune medicinal.
…………………………………………………………

C. Probleme dentare.
FFFFFFFFFF IMPORTANT este, daca aveti lucrari dentare cu lucrari pe canal, sa faceti radiografii pentru a depista cat mai repede si rezolva chisturile formate pe radacini, intrucat orice probleme la acest capitol pun o presiune mare pe sistemul imunitar. Nu intru in detalii, dar mă puteti crede pe cuvant.
………………………………………………………….
D. Suplimente.
Daca pe langa punctele A, B, C, simțiți ca mai trebuie ceva, desi este putin probabil, eu recomand:
1. AHCC (2 cps/zi) si Q10 (100mg/zi)
2. Imunocal (dar asta il gasesti greu si-i f scump) ca sursa indirecta de glutation.

…………………………………………………………………………………………..

E. Pentru liste complete de superalimente si orice informatie nutritională vi-l recomand pe Cristian Margarit care a fost primul din Romania care ne-a avertizat si informat detaliat si f bine argumentat ca glutenul, cerealele si fructele sunt pericole mari pentru sanatate. Avand in vedere importanta acestor informatii pentru mine, simt nevoia sa-i multumesc public de cate ori vorbesc despre aceste lucruri.

…………………………………………………………………………………………..

F. Precizări.

1. Tot acest proiect este strict pentru cei care se confrunta cu imunodeficiente, boli cronice, probleme digestive ori ginecologice sau vitalitate scazută. Cei care nu au astfel de probleme pot manca in conditii de maxima siguranta pana la maxim 400 g fructe pe zi dar nu mai mult de un tip de fruct pe zi, pot consuma moderat orez sau cartofi si pot manca oua si carne din surse curate destul de des (4 ori pe saptamana)

2. Leguminoasele si cruditatile au ponderi importante de carbohidrati. Carbohidratii ii gasesti peste tot. Eu recomand celor pe care ii vizez cu acest articol, evitarea alimentelor f concentrate in carbohidrati. Este imposibil sa ai deficit de carbohidrati mancand ceea ce recomand. Dpmdv carbohidratii concentrati si in exces sunt criminali cu vitalitatea umană, iar impreuna cu laptele asigura cel mai bun context ca orice fel de infectie sa prolifereze.  

3. Recomand oua si carne daca le insotesti de catitati consistente de cruditati si nu simti ”caderi” dupa ce le mananci.
Înainte sa le scoti din alimentatie este mult mai bine sa umbli la cantitati.
 

4. Antinutrienti sunt aproape peste tot, dar in fiecare aliment este alt tip de antinutrient. De aceea este bine sa le alternezi. Dincolo de asta sa urmaresti raspunsul corpului la alimente trebuie sa fie o preocupare constantă.  

5. Calorii mai multe poti lua din aceasta alimentatie, … mancand mai mult. La aceste alimente nu exista limita de volum. Mai mult decat atat concentratia de substante nutritive specifica acestor alimente si super alimente regleaza f multe in noi, inclusiv simtul nevoilor reale de hrană.

6. Am ajuns la acest plan de alimentatie de aproape doi ani, dupa 20 de ani de experiente, alternative si finisări si nu cred ca mai renunt vreodată la el avand in vedere beneficiile pe care mi le-a adus. Important de inteles faptul ca ceea ce recomand eu aici nu este o terapie utila pana la rezolvarea problemelor ci un plan de alimentatie pe viata. 

5 ani de de degenerare morală personală supraconștientă

10305033_10202141533927337_7922943515288243000_n

Fiti numa’ atenti la baiatu’. 🙂
Acum 5 ani numai 20-30 de preteni apropiati imi apreciau vreun articol despre libertatea sentimentala si sexuala in relatii, spre exemplu,  si primeam cam tot atatea acuzatii de satanism.
Imi amintesc ca pe vremea aia nu trecea o luna fara sa mai apara vreunul care
era convins ca-s Antichrist si-s finantat de new age,
sau ca-s doar un nenorocit degenerat care-si linisteste constiinta gasind justificari pentru depravarea lui.

Destui alti intelectuali cu pretenții … mă dispretuiau elegant in spatele unor atitudini de superioritate, mascate de o politete formala usor ironică, că la o polemica ratională si onestă bazată experiență intelegeau ca este riscant să se bage.

Cand au aparut primele semne de apreciere am fost suspectat, dar de aceasta data pe buna dreptate, 🙂  ca vreau să atrag  femei. Si desi am recunoscut de fiecare data ca sunt f  interesat de femei,  ”pretenii ” mei de acum cativa ani nu oboseau sa avertizeze lumea de pericolul care-l reprezit.

Mi-am dorit intodeauna femei care inteleg relationarea libera si spre norocul meu am intâlnit si cunoscut bine multe femei curajoase, inteligente, feminine, asumate.
Destule dintre cele pe care le-am cunoscut atunci imi sunt inca foarte apropiate.
Bia, Stela, Andreea si Laura sunt cateva dintre acestea.Ce nu stiu si nu au observat multi, este ca interesul meu pentru barbatii care respecta aceeasi viziune a relatiilor este si era la fel de mare ca si cel pentru femei.

Revenind la oile noastre, acum mă trezec peste noapte cu 400 de aprecieri la un articol care abordeaza problematica sexului in grup ( https://www.fiiconstient.ro//?p=2112  ) si aproape 2000 la cel in care-mi exprim recunostinta si dragostea mea ”ancestrală” pentru ”curvele” care mi s-au oferit atat de fain (   https://www.fiiconstient.ro//?p=2058   ).

Probabil vi se pare puțin, prin comparatie cu zecile de mii de aprecieri ale blogarilor fermecatori, talentati si arhicunoscuti cu care impart preocuparea pentru subiectul delicat al relationarii in cuplu.

Pentru mine faptul ca cineva isi asuma riscul de a promova public perspectivele mele, deloc confortabile, inseamna foarte mult.
Toti cei care o fac sub un profil real sunt oameni care se expun inconstientei cu a sa nesimtire si implicit risca ceva pentru ceea ce sunt, simt si cred. Cu fiecare gest de acest fel ceva esential se schimba in raportul de forte intre ipocrizie si onestitate.

Intimidarea agresiva, santajele emotionale ale inconstientilor din jurul fiecaruia dintre noi
sunt manevre comune de care nu scapa nimeni cand isi asuma ceea ce este,
iar faptul ca aceste presiuni  nu mai au forta de a-i descuraja pe cei onesti este inceputul sfarsitului puterii inconstientei.

Pe langa asumarile publice care-mi ung sufletul sensibil de Panda ( https://www.facebook.com/cris.popanda  ),
primesc constant, in mesaje private, aprecieri (coplesitoare pe alocuri) de la oameni
care inteleg importanta si utilitatea a ceea ce am de zis,
dar nu pot risca o apreciere publica pentru că i-ar pune in pozitii inconfortabile cu partenerul de viata, prietenii, profesorii, parintii etc.

f2c57d74ae27c16d6fb1b465a7d0ace2

Dincolo de asta intalnesc tot mai multi oameni in relatii care au facut pasi importanti in a se elibera unii pe altii.

Mult mai multi decat mi-am imaginat.
Anul trecut citeam rezultatele unui studiu facut pe 3000 de cupluri din Cluj care afirma ca 11% din aceste cupluri declarau ca se gasesc intr-o relatie deschisă.

Atunci mi se parea ca este o greseală, dar sunt convins ca situatia era reala si ca acum lucrurile stau chiar si mai bine. Ca o paranteza, fara legatura cu scopul articolului, va mai spun ca 53% dintre cuplurile studiate au declarat ca si-au inselat partenerul.

Dupa acesti 5 ani de interes maxim pentru subiectul relationarii si o experienta practica la care sunt convins ca foarte putini au ajuns vreodată, pot spune ca suntem deja mult mai departe decat m-am gandit ca vom ajunge, cand m-am aruncat aparent in gol riscand onestitatea si transparența totală, sperand ca nu-s singurul care vrea altceva de la relatii.

Consider că ratiunile inconstiente implicate in relationarea de cuplu au fost atat de complet si clar desconspirate, incat orice negare indică refuzul onestitatii si demnitatii.

Si prima decizie, cand totul mi-a fost clar, a fost aceea ca prefer singuratatea absoluta si perspectiva unei vieti de sexualitate exclusiva cu mine insumi, decat sa cad in vreun compromis privind conditiile de onestitate si libertate in relatiile cu femeile.

Consecinta este ca acum am in jur doar oameni care au refuzat si ei acest compromis si fac tot ce depinde de ei sa se elibereze de superioritate, ipocrizie, competitie, posesivitate.

O parte dintre cei care m-au dispretuit in tot acest timp au ajuns la mine in situatii limita, cerand, foarte demn de altfel, indrumare in situatiile extrem de dificile in care au ajuns dupa ce viata i-a pus in fata inevitabilului
de a fi parasiti de femei pentru care credeau ca inseamnă totul, sau de a nu-si mai suporta partenerii sau reprimarea care i-a imbolnavit.    Situatia era cu atat mai dureroasă pentru ei cu cat le-am prezis cu absoluta certitudine aceasta destinație relatională.

(Ex.1. – barbat. Bineinteles ca in tot acest timp ai avut dreptate, dar ce vroiai sa fac, in contextul dat? Acum sunt liber, oarecum si stie-ma pula ce fac cu libertatea. Putem sta de vorba? Sau m-ai scos de tot din vizor cind m-am scufundat in cacat? E nasol, greu, plins cu muci, depresie. Când eu eram prins in lat si tu scriai de libertate si futaiuri, te dispretuiam.)

(Ex.2. – femeie. Am mai citit din postarile tale si stii ce ? ma cam regasesc in unele din ele, ma refer la cele care tin de sexualitate. N-am prea vrut sa recunosc nici macar fata de mine ca mă regasesc prin ele. Unele m-au facut sa inteleg ca nu sunt monogama asa cum credeam. Acum vad si eu astea. Negarea mea a dus pana la faptul ca am iesit de pe grupul tău. Inca mă mai mint si acum cate putin, dar am redus volumu. As vrea sa fiu si mai onesta cu mine si sa ma cunosc mai bine, cat mai bine )

Revenind, esential este sa faci doar ce depinde de tine pentru a usura accesul la adevar si bun simt cand il recunosti oriunde.

Cand ai adevarul de partea ta, pentru ca inainte de toate nu l-ai tradat in tine, … viata are grija să te sustină, intrucat la prosperitatea ei contribui cu fiecare gest de onestitate.

4b41ea8145cd271ac55534e435cd5395

In consecinta, nici dumnezo sfantu, daramite niste dezechilibrati, hater-i, blogerite istete sau blogeri seducatori, ….  nu pot afecta ceea ce fac si-mi propun. Dimpotrivă, mă ajuta prin comparatie.

Ideea este că in pofida oricaror aparente si diversiuni, ceva esential se schimba in jurul nostru cand alegem onestitatea, libertatea si prietenia riscând fiecare cat putem pentru ele.

Ajuns aici am ocazia să multumesc lu frate-mio Marius Stan si pretenului Leonard Dobre care ma urmareau si promovau cand vremurile erau inca agresive cu perspectivele mele, iar eu eram citit de maxim 100 de preteni.

NU uitați expresia mea preferata din propriul portofoliu de inspiratie:
”Totul contează” .

Am mai spus-o de curand dar o repet:
astept cu nerabdare momentul in care partea umana sincera si constienta a lumii se va elibera de paralizia intimidarii maselor perverse, ipocrite si stupide de inconstienti.

Nu este nici o forta in inconstienta. De asta inconstienta se bazeaza pe presiunea maselor si este specializata doar in intimidare.
Pentru că-si stie imensa slabiciune si vulnerabilitate.
Este timpul ca constiența si cooperarea care o aduce sa devina de asemenea un fenomen de masă si cu totii vom sta mult mai linistiti si satisfacuti.

😉

Te simți ofensat de perspectivele mele relationale?

Nimic nu ofenseaza mai tare contestatorii perspectivelor mele relationale, decat faptul ca nu-si mai pot vinde slabiciunile, neincrederile si pretentiile ca fiind iubire si implicit nu mai au in baza a ce sa ameninte, sa se victimizeze sau să se vândă ca fiind superiori.Cand te poti vinde ca ființa elevata, care iubeste ”adevarat”
a) te poti da ranit in nobletea ta, daca nu primesti ceea ce ”noblețea” ta consideră justificat sa obțină
b) poti incerca să-l faci pe celalalt să se simta vinovat că nu raspunde pe masură unei astfel de ”mari iubiri”,
c)  sau macar, te poti considera superior ca iubesti profund si cel care nu-ti raspunde pe masura asteptarilor este un ratat sentimental care, umilit de dispretul tau suveran, va cerși indurare si acceptare.

Desconspirarea nesimtirii si ipocriziei tensioneaza pe oricine, pt că recunoasterea si acceptarea realitatii tale interioare presupune că trebuie să te transformi fundamental. Era mult mai usor să-l responsabilizezi pe celalalt de nefericirea ta.

Asa ca ii inteleg sincer pe toti cei care nu se simt bine cand ajung la perspectivele mele. Nici mie nu mi-a fost usor sa vad toate astea in mine.

Singura diferenta este ca eu nu aveam pe cine să mă revolt si să acuz. 🙂

Proza fantastica: Conceptia experinței umane in extazul orgasmic al vieții adânc penetrate de conștiință

Proză fantastică:

Conștiența este detasat cel mai puternic si ieftin drog. Nu exista stare indusa de droguri comparabila cu beatitudinea recuperarii si pastrarii clarității si perceptiei asupra adevaratei identități.

Conștiența este acea stare de vigilență , urmarire, contemplare a fenomenelor interioare care iti permite sa-ti cunosti interesul si modul in care il poti atinge. Sigur ca exista un singur interes in acest univers si cred ca v-am lămurit ca acesta este STAREA DURABILA SI PROFUNDĂ DE BINE.

Bineinteles ca intre partea din noi care percepe si pastreaza claritatea si partea din noi numita de catre mine mai sus ”identitate adevarată” este o misterioasă legatura si echivalență.

Practic beatitudinea este simptomul unei conștiințe conștiente in acelas timp de propria natura imuabila
precum si de natura energetica ce defineste viața

In acesta perspectiva eu sunt un sambure de conștiința care se descopera pe sine in relatie cu viața (ca si creatie a conștiintei) … VIAȚĂ, … in care, constiinta si-a disipat intreaga putere , voință si intenții.

Disiparea insa , .. face creatia să nu mai fie creatie, … ci un transfer de identitate ce dovedeste imensa iubire si comuniune dintre viață si conștiință.

Așa a devenit conștiința ca parte a identității noastre
un observator tacut si in acelas timp, un misterios si neimplicat focar de beatitudine
iar viața a devenit , … singura autoritate si putere ce poate renaste conștiința in manifestare si astfel poate da forma si putere conștiinței.

Conștiința si-a daruit intreaga putere , creatiei ei (vieții), … si a lăsat ca zestre beatitudinea, celor care aleg decis să o caute, descopere, cunoasca si in cele din urma să colaboreze până la simbioza perfecta.

Simbioză care imediat ce incepe să se producă face intreaga industrie a drogurilor si divertismentului să tremure de disperare.

Calea catre claritate si simbioză este , onestitatea si bunul simt care releva alegerile care ne incarca si prin care viata din noi prosperă.

Iar pentru cei care lucrurile par dificile nu uitati că constiința va ghideaza prin singura putere la care nu a renunțat : starea de bine ca fractiune a beatitudinii.

Atentia la adevar si inrădăcinarea in el … declanșează procesul de beatificare a ființei. Sentimentul de sens in viața este de fapt o stare de bine prin care conștiința iți spune că pe directia ce ai aleas-o , ea este alături de tine.

In masura in care textul are vreun sens pt voi … vă asigur că orice asemanare cu realitatea este absolut intamplătoare. 🙂

Despre starea civila a ”apostolului” relatiilor libere

Inevitabil, a venit si momentul in care să clarific cateva aspecte privind starea mea civila de căsătorit, intrucat, unora dintre cei care ajung la perspectivele mele le pare usor improprie stilului de relationare care-l recomand, iar altii nu se pot abtine să mă suspecteze de ceva ipocrizii neconstientizate.

Stati flexati, că nu va ”omor” cu povestea căsătoriei mele, dar o să va zic pe scurt că doar experienta casatoriei cu o tipă de profilul sotiei mele a putut activa slabiciunile personale si scoate la lumină confuzii cu a căror clarificare am suprasaturat categoriile destinate relatiilor pe blogul meu.

Desi casătoria a fost o alegere dureros de naivă, care a dus la nivele de instrainare greu de imaginat intre noi, …  facand neimportante orice compatibilitati (pe alocuri foarte consistente), fara conflictele interioare ridicate de experiența asta nu ajungeam vreodata sa inteleg femeia, relationarea si pe mine insumi, până acolo incat să ajung să ma simt atat de liber si confortabil in propria viata.

Si nu mă refer la libertatea de a relationa, ci la libertatea fata de slabiciunile mele.

Întreaga mea experienta si cunoastere pe subiect face această eliberare mult mai rapidă si accesibilă celor care doresc ceva mai mult de la relatiile de cuplu.

In masura in care ai o sensibilitate sau intuitie buna, ce-ți permite să sari peste capcana indoielii, evolutia celor care  insistă decis pe aceste directii, … va fi una rapidă, salvand ani importanti de viata de la relationari toxice si epuizante.

Căsătoria in sine, adica teatrul religios, cel civil de la primarie si cheful de nunta nu inseamna nimic, daca pt cei implicati evenimentul nu asocieza vreun drept de proprietate asupra sufletului celui cu care te casătoresti.

Daca tot acest teatru destinat să ne protejeze nesimtirea posesivitatii si a pretentiilor de importanță este privit ca ceea ce este, adică un spectacol ridicol, rău de tot pe alocuri (vezi ceremonia religioasă cu panglicile, coronitele, mozoalele obiectelor ”sfinte” si juramintele de robie comuna catre divinitate) căsătoria poate deveni un instrument extrem de util in a ridiculiza insasi continutul ei.

Nici nu ne-am gandit la divort, intrucat era o pierdere de vreme, iar libertatea evidentă transmite mai mult despre valorile noastre, casătoriti fiind, deci cu pretentii de posesivitate justificate de acte oficiale, care, teoretic, ar trebui să ne exacerbeze sensibilitatile legate de importanta personală.

Cred ca v-ati prins deja: casatoria in relatia noastra nu mai inseamna nimic de mult, in sensul in care fiecare dintre noi isi ia firesc (adica fara vreo dezbatere conceptuală obosită) absolut toata libertatea de care are nevoie.

a69cec97d898f884c55a3cc1ab7a1725

Ne lasăm, natural, fiecare spatiul de care celalalt are nevoie pentru a relationa relaxat si calitativ, tocmai pt a putea cunoaste cat mai bine oamenii care ajung in viata noastră.

Sigur ca procesul a fost unul treptat, in care fiecare ne-am obisnuit sa ne respectam dorintele, atractiile si relatiile personale valoroase cu alti parteneri, asimiland in paralel respectul pt libertatea celuilalt.

Insă, in acest al doilea pas, sta adevarata dificultate, intrucat oricine s-ar obisnui imediat cu propria libertate, daca aceasta ar fi interzisa partenerului ”oficial”.

Libertatea partenerului ameninta sentimentul superioritatii si aici se blocheaza de obicei orice initiativă de cultivare a onestitatii si libertății in relatii.

Sensibilitatea evidenta si consistenta a partenerei mele fata de barbatii frumosi m-a obligat sa-mi rezolv mai devreme problema acceptarii si respectarii libertatii ei, precum si a celorlalte femei ce au ajuns ulterior in viata mea. Am inteles ca este normal sa-si doreasca tot ce o atinge sau atrage, la fel cum este si pentru mine.

De obicei, in aceste situatii, in care unul dintre parteneri este mai bine pozitionat in relatii … tentatia celui mai slab este de a accepta nesimtirea de a domina a celui mai puternic, cautand sa-i castige bunavointa.

Si in cazul nostru, rolurile s-au inversat la un moment dat, eu ajungand intr-o pozitie de putere fata de Adi cand  libertatea asumata si succesul m-au facut interesant si atractiv, inclusiv pt ea, dupa ani buni in care se-ntreba ce naiba mai cauta ea langa plictisitoru’ asta de sot al ei (eu adica). Vedeam clar situatia, dar vedeam si dezinteresul ei pt orice abordare sau clarificare.

Insa, interesul pt dezbatere si comunicare i-a ajuns la cote imense, imediat ce rolurile s-au inversat.

In tot acest proces de transformare personala, cerut de acceptarea libertatii sotiei mele, am inteles ca relationarea in cuplu de pe pozitii de putere este inacceptabila, iar asta a presupus un lung proces in care am oferit cadrul ca si ea să-si recastige increderea in sine, de aceasta data pe baze corecte si sa renunte la incercarea de a-mi castiga bunavointa prin supunere.

Sigur ca, nefiind capabila sa vadă, la momentul acela, in ea astfel de aspiratii ca cele care mă ”activau” pe mine in relatia cu ea, nu putea crede cu adevarat in intentiile mele de a crea o relationare corecta si destula vreme cadea in manevre de victimizare, care presupuneau ca ea să-si reprime interese firesti pt alti tipi ca sa poata avea justificare pt victimizare.

In cele din urma a vazut ca prin obedienta nu poate castiga nimic in relatia cu mine, iar prin urmarirea atractiilor ei nu pierde nimic. Astfel, fiecare experienta ”extraconjugala” ne apropia mai mult si era o buna ocazie sa ne cunoastem mai bine.

951_551385958236927_646422869_n

Este evident pentru mine ca orice experienta autentica de cuplu, in care ambalarea emotionala specifica delirului indragostirii este exclusa de maturitatea constientei, … incarca pe cei implicati si contribuie la functionalitatea celorlalte relatii ale lor.

In ce ne priveste, acum stim amandoi ceea ce ne leaga, iar asta nu are legatura nici cu casatoria, nici cu celelalte relatii ale noastre. De fapt, de cele mai multe ori celelalte relatii ale noastre devin relatii comune foarte apropiate, iar cele care nu devin comune sunt extrem de cordiale.
In fapt, daca nu poti avea o relatie cordiala cu toti cei din viata mea, nu poti avea o relatie cu mine.

Automat, daca oferi ceva pretios cuiva din viata mea, ai recunostinta mea, chiar daca suntem incompatibili in aspecte care fac apropierea noastra dificila sau imposibila.

Casatoria reprezinta pt oricine DOAR obligatii intre parteneri si obligatii fata de societate, care asteapta sa te porti intr-un anume fel daca esti casatorit.

Nici una dintre aceste obligatii nu inseamna nimic pentru mine si ”sotia” mea. Mai mult avem o placere ”nevinovata” de a ne apropia, ea de alti tipi sau eu de tipe, cand suntem impreuna in public, spre consternarea celor care intamplator observa si inteleg ce se-ntampla.

Dincolo de orice insemnatate ati da castoriei … ceea ce intelege toata lumea ca presupune, … este o forma de nesimtire crasă fata de partener, daca alegi să te uiti cu sinceritate la motivatiile tale. Prin casătorie omenirea a legalizat dreptul de a constrânge sensibilitatea umana.

5c9658c036daa6d4bb6919acc2b0fd83Casatoria, in afara libertatii complete, este o forma de agresiune asupra celor mai sensibile si esentiale structuri umane, care degradeaza fiinta noastra, la propriu vorbind.
Nimeni, niciodata, nu s-a casătorit ca să-si poata exprima si implini iubirea mai bine fata de partener.Scopul casatoriei a fost dintdeauna expresia interesului de a obtine control si putere asupra celuilalt.

UNDE ESTE POSESIVITATE, pt ca o tolerati,va ramane mai devreme sau mai tarziu doar o lupta nemiloasa, indiferent de copatibilitatile si sentimentele care le-ati incercat, cat inca nu va permiteati nesimtirea posesivitatii.

Biserica (neamului) … monument de impostura spirituala

Era inevitabil să ajung să scriu sau să preiau din spusele altora mai inspirati , câte ceva  privind ”afinitățile” personale pentru ”pretioasa” noastra religie mioritica si ”instrumentul” de care se serveste in promovarea ei: biserica.

”Biserica a pus dintotdeauna accentul pe eradicare, castrare, negare” : a senzualităţii, a increderii in sine, a puterii interioare, a aspiratiei catre confort si prosperitate, in timp ce biserica si mai ales nucleul dur al bisericii si crestinismului , … cauta doar control, putere, câştig sau răzbunare.

”Mijloacele radicale sunt indispensabile doar degeneratilor” a spus perfect ccineva . Si asta sunt in esență cei care trag sforile crestine.

A ataca pasiunile la rădăcină, … înseamnă a ataca viaţa la rădăcină: practica bisericii e ostilă vieţii. Cand negi viata negi orice legatura cu realitatea , cu energia care sustine experiența umană. Pe aceias linie de coerenta biserica ar trebui să fie doar o pregatire pentru o cât mai rapida si eficienta sinucidere in grup dar , atentie!, biserica demonizeaza sinuciderea desi asta stimulează prin ceea ce promovează..

Insa stati asa! , … biserica nu vrea să mori intrucat profita din plin de  faptul ca esti in viata, …  dar vrea să suferi , cat mai crunt, …  pt că in suferinta esti slab si foarte usor prostit si manipulat.

Suferința este cel mai perfect agent de marketing pt impostorii nostri smecheri.

Pt ca imediat ce ai facut omul să creada că viata este doar suferința … îi poti vinde fericirea ”vietii de apoi”.  In plus i-ai luat sansa de a spera la fericire pt ca ai convins deja ”prostimea” că  viata in sine = suferinta.

Ceeace nu spun ”prietenii” mei crestini este ca ei prin toata dogma si activitatea lor creaza suferința , imoralitatea,  conflictul cu tine insuti si ulterior cu intreaga viata.

Iar relatiile , viata si planeta noastra reflecta cu acuratețe aceasta ostilitate.

Ipocrizia nemăsurata a bisericii crestine stă in acea că, aceasta ostilitate este strecurata in mintile si sufletele noastre , cum altfel decat in numele IUBIRII NECONDITIONATE a unui Dumnezeu dezechilibrat , răzbunator si mai ales SADIC. Cine altcineva decat un sadic , ar putea inventa  iadul in care sa trimiti oameni să sufere pentru eternitate. Dumnezeu’ asta mi-ar suna mai degrabă o diavol tare isteț.

O gasca de smecheri degenerati au reusit să ne atrofieze aproape complet ratiunea , umanitatea si luciditatea.  Oamenii astia au reusit să inducă vinovatia pentru o masturbare si să adune mii de oameni constant pentru a saruta cadavre, contra cost.

NUmă intelegeti gresit insă nu am nimic cu credintele popilor si a bisericii lor , dar mi-ar place să-i vedeti cati bani dau pe propriile lor credinte si valori cand nu-i mai baga nimeni in seamă si bineinteles cand nu mai pot lua banii oamenilor.

Cu exceptia catorva naivi bine intentionati , majoritatea popilor , călugarilor sunt cei mai mari necredinciosi intrucat stiu din interior pe propria piele cat de inneficiente si distrugatoare din punct de vedere spiritual sunt practicile si credintele lor.

Le răman fileli insa doar pentru castigurile si importanta care le-o aduce prestatia teatrala a credintei intr-un Dumnezeu care, …  daca ar fi existat, …  i-ar fi trăznit de mult pe majoritatea dintre ei. Norocul lor ca nu există. Parte din ei chiar rasuflă usurati ca Dumnezeul care-l servesc nu exista.

Impostura spirituala a popilor pune biserica in ce mă priveste in topul celor mai perverse organizatii umane , intrucat saboteaza exact ceeace declara că este sensul lor: cresterea spirituala si maturizarea umana.

Esti convins de existenta lui Dumnezeu?

Esti convins de existenta lui Dumnezeu? … pare a fi o intrebare importanta.
Probabil că pe multi vă si trece un fior de responsabilitate si seriozitate in fața acestei esentiale intrebarii existentiale. In ce mă priveste insa, existenta sau inexistenta lui Dumnezeu este complet nerelevanta.Alegerile mele nu depind deloc de existenta lui. Nu vad cum …  orice certitudine cu privire la existenta sau inexistenta lui ar schimba ceea ce sunt si simt pentru oameni si viata.
66dbcca1e16d2b9c6e06658fe27d7dac

Nu vad ce valoare ar avea modificarea unor comportamente si atitudini umane sub amenintarea sau supravegherea unei autoritati.

Sigur că a specula interpretari privind starile de constiinta si legatura lor cu o eventuala divinitate, poate fi un subiect fascinant si  inepuizabil, dar … sunt infinit mai interesat de viata, oamenii si planeta pe care traiesc, …  decat de toti dumnezeii, sfintii, ingerii, arhanghelii si sfintele maici ce or fi existand sau nu in ceruri sau in realitati paralele.

O să mă preocupe serios lumile divine si locuitorii lor pizdosi când si dacă voi ajunge vreodată pe acolo. Pana atunci să fie sănătosi.

Pace

Ridicolul fericirii mele

Traiesc cu o ridicola, dar imensa senzatie ca am cea mai faina viata de pe pamant.
Ma simt total si perfect responsabil de fiecare fractiune de satisfactie si bucurie din mine, dar in exact acelasi timp, absolut toti cei care sunteti in viata mea aveti partea voastra de ”vina”.
Sunt sigur ca o simtiti chiar acum, indiferent de nivelul de implicare sau neimplicare.
Simt ca am toate raspunsurile de… care am si avem nevoie, inclusiv pe cele pt care inca nu am intrebari sau pentru care inca nu le pot formula.
Dar cel mai important este ca am imaginea de ansamblu. Nu in mintea mea, ci in ochii mei.
Si nimic nu este mai reconfortant, decat aceasta imagine de pe ”retina” perceptiei mele.
Existenta te serveste cand esti nemilos cu risipa energetica, cand lasi viata sa te informeze, cand iei decizii ferme doar bazate pe perceptii ferme, cand nu iei nimic personal, chiar daca te manifesti ca si cum ai face-o, cand intelegi ca ai obligatia sa te joci, sa risti si sa ai incredere, sa iei usor majoritatea absoluta a situatiilor din viata ta si foarte foarte in serios alte putine cateva .
Care-i ideea?
Sa va simtiti bine cu mine si sa mai aflati cate ceva despre constientul nr.1 al acestui blog. 😉

Precizare

Nu ma pretind a fi nici un fel de om.
 
NU sunt interesat sa par smerit, spiritual sau evoluat cuiva,  pentru ca stiu exact cum stau la toate aceste capitole.
Nu vreau sa evit nimic din ce sunt si cu atat mai putin sa maschez ceva.
 
Nu cenzurez nimic, pentru ca nu am o imagine de protejat.Ce sa fac cu o imagine, cand ma simt atat de bine.Ce sa faci cu o imagine, cand intelegi ca ceea ce esti vorbeste de la sine?

 
Unde sa-mi mai gasesc preocuare pt ea?
 
La cat scriu eu, ultima mea grija este sa nu par cumva.
Daca ceea ce scriu iti lasa o impresie prea buna, dar gresita despre mine, nu pot fi decat incantat sa ma tradez in ceea ce nu era evident din mine.In general, recomand temperarea oricarui entuziam incarcat de admiratie pentru mine, intrucat de la admiratie la dispret nu este decat un pas, mai ales in ce ma priveste.
 
Asa ca aveti putina rabdare pana va dezamagesc.Daca esti chiar interesat de cine sunt, nu te vei grabi sa tragi concluzii dupa o exprimare fie ea si nefericita.
 
Mai ales, inainte sa ma intrebi de ce am folosit-o. Vei vrea sa ma cunosti mai bine,  pt ca oricate exprimari nefericite ar fi, vei gasi infinit mai multe, foarte fericite.
Este f bine sa-si aminteasca tot timpul cei care ma citesc, ca nu-s pe o scena in care vreau ceva de la cineva, fapt ce m-ar obliga la o problematica de PR (relatii publice).
 
Sunt aici cu o experienta pesonala rara … pozitie de pe care va ofer, cu placere si recunostinta pt atentia care o primesc, aceasta experienta, cat pot mai bine.
 
Cris

M’da

Sunt un tip plictisitor de normal, transparent in toate politicile mele de viata, dar mai ales fara probleme, ce mi-ar permite un aer dramatic, trist, dar mai ales misterios, atat de cautat de mare parte dintre femei.
Catorva femei, care au ajuns sa ma cunoasca foarte bine, le las senzatia unei increderi in sine si a unei autosuficiente nefiresti, dar este doar smerenie si acceptare, f bine intelese.
 
Motto-ul implicit al vietii mele, de cand ma stiu, a fost:
”Pe mine doar sa ma lasati in pace, daca nu ma placeti sau iubiti-ma fara rezerve daca vedeti in mine.”
”Vreau doar sa ma lasati in pace” era o forma prin care ziceam ceva de genu:
”nu vreau nimic de la nimeni, iar in consecinta intrati delicat in viata mea daca nu vreti probleme.”
Ce face motto-ul meu special e faptul ca era asumat si declarat foarte timpuriu.
Dar mai ales ca am reusit sa-l impun in a fi respectat.
Erau vremuri in care a cere respect de la adulti, ca si copil sau tanar, parea ceva SF pentru maturii acelor vremuri. M-am prins foarte repede ca majoritatea maturilor din viata mea nu au nici o treaba cu maturitatea elementara si implicit le-am luat orice autoritate. 🙂
Bineinteles ca motto-ul era esential si util doar in prima lui parte, intrucat stilul meu trebuia sa fie mult prea bine inteles, ca sa poata fi apreciat, mai ales in primii 30 ani.
In acelasi timp, eram genul extrem de sensibil, care se multumea cu foarte putin, sincer si profund recunoscator pt orice imi ofereai cu placere, fara sa astepti ceva in schimb, dar nimeni nu mai ajungea sa vada partea asta.
M-am resemnat usor si pt ca ma simteam tare bine cu mine.Am intrat in detaliile astea pentru ca timpul nu a schimbat aceste lucruri.

Pentru cei putini, care ar putea vedea in mine, mi-am dorit sa fiu cine sunt.
 
Iar dincolo de astea si de toate limitele si rateurile mele, dintodeauna m-am placut si iubit
pt ca mi-am stiut locul,
pentru ca am stiut ce este important pt mine,
pentru ca intodeauna am cerut doar o singura sansa,
pentru loialitatea cu care mi-am tratat toti prietenii mei barbati,
pentru siceritatea cu mine insumi,
pt pragmatismul si eficienta cu care mi-am abordat interesele si problemele,
pentru modul in care am tratat femeia si le-am iubit pe cele apropiate,
pt ca niciodata nu m-am plictisit de ceea ce mi-a placut,
dar mai ales pentru ca nimic nu mi-am dorit mai mult decat sa vad in oameni.
 
Iar acum sunt fericit ca ma simt k sa impart siropu’ asta, cu voi.