Tentația superiorității față de cei care ne ofera ușor si cu generozitate atenția lor

Există o tentație fenomenală, in cei neatenți si superficiali, de a considera ca ești lipsit de valoare, prost și numai bun de folosit, dacă nu te vinzi scump si implicit te oferi usor, fără jocuri, tatonări, sușpiciuni sau negocieri.

Imediat ce inconstienții simt ca au disponibilitatea, interesul si deschiderea cuiva, brusc isi amintesc cât sunt ei de prețioși si instant îi vezi cum se transfigurează interior, devenind scumpi si plini de pretentii si condiții.

Dar, faptul ca te oferi usor, nu insemna intodeauna că nu-ti cunosti foarte exact valoarea si nivelul uman, … la fel cum nu inseamna ca nu poți vedea clar nesimțirea si tupeul celui care se stie muritor de foame, dar vrea să para ca independent si pretios. A te oferi usor cuiva care-ți place, …  dupa o evaluare sumară, … ii dă celui căruia i te oferi senzatia de putere si nimic nu este mai relevant despre un om, decat ceea ce face, cand crede ca are vreo puterea asupra ta si  cand crede ca are ceva ce-ti doresti, persoana lui, in cazul de față.

Daca beneficiarul atentiei tale se poartă ca si cum orice putere nu ar conta, si-ti raspunde deschis si sincer, dovedind recunostinta pentru atentia si validarea ta, … poti fi sigur că acel om a creat ceva frumos, uman, profund si foarte stabil in el insusi.

In plus, acestia sunt oamenii care inteleg ca valoarea umana se afla in continuturi nu foarte vizibile, … motiv pentru care vor fi atenti si peocupati de cei cu care intra in relatii, … pentru a-i cunoaste.

Insă, imediat ce te lovesti de indivizi care se simt nepretuiti si irezistibili, cand  simt ca au interesul cuiva,  …… trebuie sa intelegi ca miza relationării acestora este sentimentul importantei, cu pretentiile de dominare aferente.

Cand intelegi ce se-ntampla si cu cine ai de-a face, singura reactie sanătoasă este sa le administrezi rapid ignorul care-l merita, pentru a se trezi din visul propriei importanțe.

Un alt aspect al aceluiasi fenomen este situatia in care, dupa ce ai obtinut implicarea cuiva intr-o relatie sau chiar a unor angajamente, …  interesul si atentia pentru cel care le-a oferit să scadă dramatic, imediat.

82f08b7be35f75f2e00754192bec9b13

Cand ai implicarea, angajamentele, dar mai ales confirmarea  dependenței cuiva, …  te simti instant puternic, iar asta-ti dă senzatia că te poti pișa cu boltă pe toti cei aflati sub nivelul tau, incepand cu partenerul.

Si astfel, increzător in tine pe masura dispretului pentru partenerul dependent, vei cauta alt fraier, destinat să-ti consolideze sentimentul importantei.

Sigur că toate astea vor fi facute voalat, in spatele declaratiilor frumoase destinate să te tina confuz, pentru a nu vedea adevarul, dar fara exceptie vei fi tradat pentru orice castig.

Fără să vă dati seama si chiar in cele mai aparent nevinovate discutii si situatii, relationarea este o perfidă luptă de putere, in care cauti sa te vinzi cat mai scump si sa obtii cat mai ieftin (preferabil gratis)  indiferent de adevarul care-l simti despre tine si celalalt.

In ce ma priveste, am o imensă satisfactie să ofer celor cu care relationez multa putere in relatia cu mine, intrucât cei care uita cine sunt ei si cine sunt eu, … cand au puterea, … vor fi treziti brusc la realitatea prostiei lor, iar ceilalti care nu uita, … merita din plin tot ce am mai bun de oferit.

In intimitatea noastra, cu totii stim ”cati bani facem” noi insine si ce inseamnă ceilalti si oferta lor pentru noi.
Asa ca toti cei care se prezinta la valoarea si nivelul care stiu ca-l au si aprecieza ceea ce primesc conform cu ceea ce simt că inseamnă pentru ei  … sunt tot ce-ti poti dori pentru o relatie.

O intrebare fireasca, intr-o lume prea contaminată de nesimțire este : daca observam si intelegem, ce facem?

Odată ce itelegi ce se-ntampla, in functie de situatie, iti dai seama daca are rost, simti si vrei sa-i dai o sansă celui prins ”in flagrant”  sa inteleaga  si-i explici, cat de bine poti, pentru a vedea cum se raportaează la noua situație creata.

Cand raspunde onest, isi  recunoaste atitudinea si simti ca este interesat de alt mod de relationare, evident mergi mai departe cu rabdare, atat timp cat esti convins de bunele lui intentii.

Trebuie bine inteles că perversitatea nu o poti ajuta, …  pt ca se hraneste inclusiv din naivitatea de a crede ca o poti schimba. Perversitatea aude doar limbajul puterii.

Cu fiecare nesimțire nesancționată si nedesconspirată, dovedim superficialitate si inconstiență, iar asta stimuleaza perversitatea care obtine simplu tot ce vrea.

Este esential să intelegeți ce se-ntâmpla in relaționare, pentru a reacționa decis, obligandu-i astfel la o mai mare atentie la ei insisi a tuturor celor cu care vă intersectați interesele.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.