Text recomandat pentru stimularea trezirii la realitate in relatiile de cuplu

Cred ca toți oamenii aflati in relatii oficiale si de durata ar trebui să-și tapeteze pe pereti si oriunde mai considera de cuvință că :

Faptul ca partenerul tau este interesat si atras si de altcineva nu inseamna neaparat ca ceva nu mai functioneaza in relatia cu tine.

Oricare dintre noi poate fi atras din nenumarate motive de mai multe persoane in acelas timp chiar daca relatia oficiala merge impecabil la toate capitolele.

Este o iluzie de o ineptie si ipocrizie infioratoare, …  credința că ești atras de alte persoane doar cand ceva nu merge bine sau lipseste ceva in relatia in care esti deja.

Toți cei care vor sa-si pastreze relatiile care le apreciază, …   vor fi preocupati exclusiv de
dezvoltarea increderii in cuplu ,
de calitatea momentelor avute impreună, …
de asigurarea libertății necesară celor implicati.

Oricum nimeni nu poate inlocui pe nimeni. Daca este ceva autentic in relatia ta nimeni nu te va putea inlocui .

Atractivitatea si valoarea altor indivizi nu este o amenitare pentru nimeni.
Lipsa de autenticitate , deschidere si onestitate va distruge însă orice relatie chiar in lipsa oricarei alternative caresă-ți seducă partenerul.

In consecinta orice relatie care o ai nu poate fi amenitată decat de propriul formalism, de propria ipocrizie, falsitate sau perversitate.

Este însă mult mai facil și confortabil să-ți imaginezi că alții iți distrug relatiile decat să-ți asumi responsabilitatea falsității interioare

Pe de alta parte , … daca ceva nu functioneaza in propria ta relatie , nu mai conteaza dacă partenerul tau este sau nu atras de altii sau daca este implicat si in alta relatie.

Sunt o gramadă de relatii terminate si chinuitoare de multă vreme in care nu mai este nimic si amandoi chinuiții sunt fideli voluntar sau involuntar.

Nu vad cum si-ar putea imagină cineva că fidelitatea in cazu asta ar fi un semn de relatie functională.

Pe scurt ;
Vă asigur pe toti cei care nu aveti ceva mai bun de facut decat să ma citiți, .. ca functionalitatea si sanatatea unei relatii nu are nici o legatura cu existenta sau inexistenta atractiilor sau interesului pentru alte persoane.

Atractiile si eventualele relatii sunt consecința
compatibilitatilor pe care le poti descoperi si dezvolta , 
a vitalitatii si sensibilitatii din dotare, 
a oportunitatilor, timpului si calitatilor de care te bucuri.

Cu cat esti un individ mai complex , uman si multumit de viata ta relationarea cu sexul opus va fi mai bogata, mai autentică si evident ca , mult mai intensă.

Cea ce vă doresc tuturor.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.