Constientizati si integrati principiul feminin cu cel masculin in propria fiinta pentru a depasi problemele de cuplu

Barbatilor le este frica de sensibilitatea lor ca evident aspect feminin.
In timp ce femeilor le este frica sa-si accepte, asume, declare si manifeste natural forta (aspect masculin) sexualitatii lor.

Barbatilor le este rusine de sensibilitatea lor.
Femeilor le este rusine de natura lor puternic sexuala.

Iar valorile ce le promovam inconstient de generatii sprijina din plin aceasta stare de lucruri.

Reprimarea acestor aspecte ale fiintei ne afecteaza dramatic puterea si frumusetea esentei noastre masculine sau feminine, iar asta  ne face slabi nesiguri si instabili.

Bineinteles ca neasumarea propriei sensibilitati de catre barbati si a fortei naturii lor sexuale de catre femei … nu face decat sa canalizeze incorect , distructiv aceste aspecte ale fiintei.

Neconstientizarea si neasumarea lor duce la reprimare sau exacerbare si degenereaza in agresivitate si dispret sau pierderea dramatica a respectului de sine.

Acceptarea sensibilitatii aduce linistea in care masculinitatea isi dezvaluie intregul potential.

Acceptarea puterii sexuale feminine face feminitatea irezistibila prin combinatia de senzualitate infinita cu admiratie pentru provocarea ce o reprezinta ele ca femei pentru barbati.

Sexualitatea feminina este in mod natural disproportionata fata de cea masculina bineinteles in defavoarea celei din urma.

O femeie obisnuita poate epuiza usor 10 barbati pe cand nici un barbat nu va epuiza vreodata o femeie.

Orice femeie este pregatita pentru cel mai puternic barbat in mod natural dpdv sexual.

Barbatul insa, trebuie sa creasca enorm in intelegere si maturitate  pentru a fi pentru femei ceea ce  ele au nevoie.  Este limpede ca obtinerea satisfactiei in relationare si implicit in sexualitate presupune o cooperare inteligenta.

Intensitatea sensibilitatii la barbati este coplesitoare si inaccesibila femeilor precum si intensitatea puterii sexuale a femeilor este inaccesibila barbatilor. Nu intimplator orgasmele si ‘squirturile’ multiple ale femeilor fac orgasmul masculin o gluma. Si nu intimplator barbatii acced in liga sexualitatii adevarate in care femeile s-au nascut, dupa ce renunta la parodia lor de orgasm masculin.

De cealalta parte nu intimplator gasim atat de putine femei maestri ci pentru ca putine femei pot accesa acea intensitate a sensibilitatii care te motiveaza sa cauti solutia la suferinta atat de determinat incat să desfaci ratiunile inconstiente gasind luciditatea  care vindecă totul in jur.

Iar daca sunteti atenti vedeti ca atat puterea sexuală feminina cat si sensibilitatea masculină  deschid usa catre maturizarea sexului opus.

Barbatii aduc intelepciunea datorita principiului feminin (sensibilitate) … si o ofera femeilor.

Femeile aduc extazul datorita principiului masculin (putere) si il ofera barbatilor.

Iar extazul si intelepciunea sunt fetele aceleiasi monede existentiale.

Barbatii inteleg instinctiv aceasta putere sexuala a femeilor, se tem si fug de ea si nu de putine ori aceasta teama este ascunsa in spatele superioritatii sau agresivitatii. Barbatii inconstienti vor promova aceasta superioritate afisata in discutiile dintre ei pentru a-si ascunde unii de ceilalti vulnerabilitatea ce o resimt fata de femei . Dar ei toti stiu adevarul iar sensibilitatea lor  reprimata va face mai dureroasa aceasta realitate  … si implicit te va face sa te simti mai nesigur si confuz.

Odata asumata si acceptata sensibilitatea masculina (ca aspect feminin) ea va intari toate aspectele masculine veritabile .. luciditatea, ratiunea vie, curajul, determinarea, calmul, increderea . Si bine inteles sensibilitatea va fi canalizata corect  catre crearea cadrului in care femeia sa se poate dezvolta. Barbatilor le este indispensabila  sensibilitatea pentru a intelege femeile si a le oferii ceeace merita si au nevoie.

Cand femeile isi accepta puterea …. vor respecta profund barbatul dincolo de limitele si slabiciunile lui pentru ca vor intelege cata nevoie au de el pentru a obtine satisfactia, fericirea si echilibrul care si l doresc.

Femeile devin astfel ceeace sunt destinate sa fie: senzuale in toti porii lor, capabile sa simta continuturile masculine autentice ce vor fi apreciate prin caldura , deschiderea si atentia lor.  Admiratia si senzualitatea lor coplesitoare oferite constient barbatilor autentici , vor devenii vindecatoare pentru barbat.

Pentru ca ai constientizat ca femeie responsabilitatea care o implica puterea (ca principiu masculin) vei putea admira profund masculinitatea.

Iar cand ti-ai asumat si constientizat maretia sensibilitatii ca barbat vei iubii feminitatea si femeile.

Asa se ajunge ca ”baiatul bun” care ofera stabilitatea sentimentală (care nu trebuie confundata cu fidelitatea sexuala sau sentimentala)  cautata de femei sa devina in acelas timp ”baiatu rau” care le satisface natura lor intens sexuala.

Si pe aceiasi ratiune , femeia dedicată in grija ei pentru un barbat ajunge sa fie in acelas timp fiinta  senzuala constienta de puterea ei, ce si o doreste orice barbat in pat si in viata lui.

Barbatul are puterea formei (fizic si mental) care capata maturitate si este corect directionata numai dupa acceptarea sensibilitatii.

Femeia are sensibilitatea care face viata sa fie traita intens , profund dar fara curajul de a-si accepta si manifesta puterea sexuala … femeia isi va pierde din farmec si echilibru.

Cand nu contientizezi ambele principii care ne definesc …

1. Ca barbat cazi in exagerarea principiului masculin si devii agresiv si dispretuitor fata de femei (baiatul rau dupa care se pisa femeile pe ele) ….sau cazi in exagerarea principiului feminin, ti se exacerbeaza sensibilitatea pina acolo unde pierzi complet curajul si devii un fricos  grijuliu sa eviti orice discomfort … care este dorit de femei in viata lor dar doar tolerat ocazional in pat;

2. Ca femeie cazi intr-o sensibilitate naiva care te desexualizeaza (imaginea nevestei) sau cazi in superioritatea dispretuitoare fata de barbati a vampelor golite de sensibilitate si constiente doar de puterea sexuala.

Atat sensibilitatea care nu-i canalizata corect de puterea masculina cat si puterea sexuala care nu-i canalizata corect de sensibilitatea feminina transmit slabiciune si creaza dispretul sexului opus.

Femeile apreciaza sensibilitatea barbatului numai intr-un peisaj dominat preponderent de  maturitate  si ratiune .

Barbatii gusta puterea sexuala a femeilor doar pe fondu unei personalitatii calde si cooperante.

Practic daca suntem atenti constatam ca nu este o lupta intre barbati si femei, ci este o lupta intre principiile din fiinta fiecaruia dintre noi.

Este un conflict inconstient  dintre femeie si principiul masculin din ea si unul al barbatului cu principiul feminin din el.

Acceptarea si integrarea principiului opus ne va armoniza instantaneu cu sexul opus.

Aceasta este alchimia maturizarii noastre ca femei si barbati. Ca barbat trebuie sa-ti accepti total latura feminina pentru a putea iubi profund femeia  si a deveni barbatul care trebuie sa fii . Ca femeie trebuie sa-ti asumi responsabilitatea puterii sexuale si manifestarea ei  fara reserve cu naturalete si simplitate ca sa poti iubi si admira barbatul cu adevarat.

Acceptindu-ti sensibilitatea,  puterea masculina (fizica si mentala) devine matura.

Acceptindu-ti puterea feminina (sexuala vitala) sensibilitatea femeilor devine matura.

Sensibilitatea este cheia maturitatii puterii masculine.
Puterea sexuala este cheia maturitatii sensibilitatii feminine.

Pana nu are loc aceasta asimilare a principiul opus …. suspiciunea fara de celalalt sex  este singura alternativa pentru ca il resimti strain si de neinteles. Odata asimilat acest principiu in interior, sexul opus devine familiar si cooperant.

La modul practic … toti putem depista in noi calitatile feminine si masculine deoarece sunt evidente amprentele energetice ale acestor caracteristici. Este treaba fiecaruia dintre noi in a le observa, accepta si canaliza corect. Toate sunt esentiale vietii si fericirii noastre.

Dar totul va fi confuz cata vreme in loc sa privim in fiinta noastra ,… sa o contemplam  … ne ascultam hipnotizati mitea cu analizele ei nesfarsite si epuizante. Cand in urma contemplarii propriei finite identificam si constientizam astfel caracteristile noastre intime … vedem imediat functiile si utilitatea lor putind astfel  sa le folosim pentru a aduce satisfactia in experienta din relatii.

Logica vietii este evidenta celor atenti. Nu va credeti mintea … doar priviti in interiorul vostru … si totul va prinde contur. Viata sprijina din toate puterile ei intelegerea. Dar fara atentie … nu exista nici o sansa. De fapt constienta inseamna … retragerea atentiei  de la continutul mintii catre fenomenele vietii in care sade tot ce ai nevoie.

5 replies
 1. Albu
  Albu says:

  Vorba aceea veche “fiecare sac isi gaseste petecul” ascunde, dincolo de aparenta trivialitate, faptul ca principiile, imbinate dupa reteta noastra unica, ne alatura, asa cum ne-a fost ales sau ne-am ales undeva, depaaarte de aici,Perechea.
  Trist este sa nu tii cont de armonia celor doua principii, dar tot asa de trist e sa le si pui pe primul plan, ca scop in sine… Reteta nu e aceeasi pentru toti…
  Cat suntem pe cale, in aceasta alcatuire pamanteasca, cred ca suntem datori sa aducem frumosul in viata noastra, in toate privintele… Sau macar sa incercam, imbinand sub Lumina blanda de Sus nu doar doua trupuri schimbatoare, pieritoare, ci, mai ales, doua modalitati de a percepe minunea acestei lumi si prin sex, dar nu numai, dincolo de trivialitatile inerente celeilalte fete a aceleiasi lumi…

 2. alenia
  alenia says:

  dupa 4 ani de lupte crancene intre un barbat si o femeie, lupte in care barbatul si-a aparat cu indarjire masculinitatea iar femeia a incercat din rasputeri sa se ridice la nivelul de fiinta puternica si dominanta, eu si iubitul meu, la sfarsitul puterilor si cu suflul aproape stins, ne-am trezit unul in bratele celuilalt afirmand, pe rand si spontan, fara nicio legatura cu nimic din ceea ce discutasem pana atunci ….
  ea: “eu nu sunt puternica deloc”
  el: “eu sunt foarte sensibil, poate mai sensibil decat tine”…
  poate voi alegeti calea mai simpla…noi nu am stiut-o dar ne-a picat din cer pt ca pana si stelele si luna se saturasera de spectacolul nostru ridicol…
  sper macar sa va fi adus un zambet pe buze…cu povestioara mea atat de reala si atat de incarcata de suferinta pe cat e de incarcata de iubire…amandoi cunoasteam acum si agonia si extazul…ne-am imbogatit…:):):):)

 3. Oana
  Oana says:

  C.G.JUNG_ animus si anima-cand am citit prima data nu am reusit sa inteleg mai nimic din scrierile lui. Aveam nevoie de cineva sa explice acest principiu pe intelesul meu.Tu ai reusit foarte bine. Mi-a atins sufletul acest articol.L-am citit fara sa respir.Felicitari!

 4. Dragos
  Dragos says:

  Acest articol este minunat, sunt profund atins de el si ma bucur enorm ca l-am citit cu atentie si am simtit pur si simplu ceea ce am citit. Incredibil! Multumesc frumos!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.