Încheierea relatiilor si tentatia razbunării

Nu-mi plac, cei care nu se stiu retrage frumos, fara razbunari infantile, dusmanie si resentimente, din orice fel de relatie sau nu stiu sa respecte retragerea celuilalt.

Daca ai stat intr-o relatie este pentru ca ceva era hranit in tine indiferent daca vorbim de nevoi elementare ale fiintei (atentie, comunicare, sex, etc) sau daca este vorba de nevoie de importanță sau validare.

Cand constati că cel de langa tine nu este omul care ti-l doresti in viata , te retragi si-ti vezi de viata ta recunoscator pentru o experientă care te-a maturizat.

Orice altă reactie ai avea , imi spune ceva despre furia de a-ti fi dejucate planurile de control si manipulare.

Cu cat constati ca persoana cu care erai in relatie, este mai nepotrivita sau perversa cu atat mai mult te bucuri sa pui distantă si să-i permiti sa-și traiasca viata după cum crede de cuvință.

………………………………………………………………………………..

Razbunarea inseamna fara exceptie o luciditate redusă.

Cei care se razbuna in principal se compromit singuri daca nu intri in jocul lor.

NU tot timpul pot fi ignorati pentru ca de obicei se folosesc de tot ce au aflat despre intimitatile tale, si de tot ce stiu că te-ar putea rani sau ar putea fi folosit impotriva ta.

O fac decis si cu maxima perversitate manați doar da gandul de a produce suferință sau deranj cat mai mare, … că vezi doamne ți-ai permis să te indepartezi de ei.

Se folosesc de asemenea de orice context material sau juridic prin care ai ajuns sa depinzi de ei (copii, situatii financiare complicate, secrete, etc)

………………………………………………………………………

Eu unu, … in astfel de cazuri , caut sa raman detasat emotional si mai ales sa nu reactionez automat cu aceiași monedă.
Nu-mi reuseste intodeauna detasarea emotională in fata nesimțirii și prostiei dar in mod sigur nu reactionez automat.

Intervin doar să clarific ceva , cand se ajung la situatii complicate cu mize evidente.
Nu caut să-mi salvez vreo reputatie sau imagine intrucat ceea ce suntem iese inevitabil , mai devreme sau mai tarziu, …  la lumină.

Cand esti un om integru iesi bine indiferent de resursele disponibilizate și de abilitatea si perversitatea razbunatorilor.

Cand nu esti integru ca politica de fond a vietii tale, este o buna ocazie să-ti pui problema de a deveni.

Dincolo de asta , eu imi asum orice pierdere pentru ca , aceste pierderi sunt consecinta alegerilor mele imature de a relationa cu persoane nepotrivite.

Acest fapt ma obliga sa trag concluziile cele mai bune din orice experienta nefericita si sa fiu cat de responsabil pot  in alegerile mele de a relationa.

In general nu alegerile gresite de a relationa te duc la situatii complicate, … ci alegerea de a sta in relatii nepotrivite din motive nepotrivite multa vreme, …  in pofida semnalelor evidente care le-ai ignorat din interese naive sau meschine.

Cand insa reactionezi automat la razbunari , raspunzi cu aceiasi monedă si te consumi in aceiasi energie a razbunarii, … iti este asigurată aceiasi degradare si nefericire inevitabilă.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.